" "
Tienkoppig Genk wint leuke wedstrijd met 3-4 na spectaculair slot dankzij 2 doelpunten van Tolu Arokodare.

4500

Tienkoppig Genk sleept overwinning met moeite over de streep in spektakelduel tegen Beerschot

za 17 augustus 2024 17:58
  1. 7' - Doelpunt - Ewan Henderson (1 - 0)
  2. 15' - Doelpunt strafschop - Jarne Steuckers (1 - 1)
  3. 30' - Doelpunt - Toluwalase Emmanuel Arokodare (1 - 2)
  4. 39' - Geel - Marco Weymans
  5. 40' - Doelpunt - Carlos Cuesta (1 - 3)
  6. 45+1' - Geel - Simion Michez
  1. 61' - Doelpunt - Simion Michez (2 - 3)
  2. 63' - Verv. Ewan Henderson door Tom Reyners
  3. 63' - Verv. Charly Keita door Ayouba Kosiah
  4. 64' - Geel - Davor Matijas
  5. 64' - Doelpunt - Toluwalase Emmanuel Arokodare (2 - 4)
  6. 69' - Verv. Yira Sor door Christopher Baah
  7. 69' - Verv. Bilal El Khannous door Nikolas Sattlberger
  8. 76' - Rood - Mujaid Sadick
  9. 80' - Verv. Patrik Hrošovský door Bryan Heynen
  10. 80' - Verv. Jarne Steuckers door Josue Ndenge Kongolo
  11. 85' - Verv. Welat Cagro door D'margio Wright-Phillips
  12. 87' - Doelpunt - Derrick Tshimanga (3 - 4)
  13. 90' - Verv. Toluwalase Emmanuel Arokodare door Oh Hyeon-gyu
  14. 90' - Verv. Simion Michez door Ar'jany Martha
  15. 90+8' - Geel - Zakaria El Ouahdi
Jupiler Pro League - speeldag 4 - 17/08/24 - 16:01
7'
Ewan Henderson
7'
1 - 0
15'
Jarne Steuckers
1 - 1
15'
30'
Toluwalase Emmanuel Arokodare
1 - 2
30'
40'
Carlos Cuesta
1 - 3
40'
61'
Simion Michez
61'
2 - 3
64'
2 - 4
64'
87'
Derrick Tshimanga
87'
3 - 4

Na de spectaculaire ommekeer tegen Club Brugge vorig weekend heeft KRC Genk zelf maar met moeite een gelijkaardige stunt van Beerschot kunnen voorkomen. Met een mannetje minder werd het nog heel warm voor de Limburgers, maar Beerschot bleef op 3-4 steken na een gemiste strafschop.

Beerschot - Racing Genk in een notendop:
  1. Sleutelmoment
    De tegenstander tot tien herleid en zelf een penalty mogen nemen om er 3-4 van te maken. Beerschot krijgt een uitgelezen kans om voor een dol slotkwartier te zorgen, maar Cagro laat ze liggen. Hij knalt de strafschop tegen de paal. De aansluitingstreffer komt er uiteindelijk toch, maar te laat.
  2. Man van de match
    Veel uitblinkers in een spetterende wedstrijd, maar in voetbal draait het om doelpunten en dan stak Tolu er bovenuit. Hij bracht Genk in de eerste helft op voorsprong en zorgde in de tweede helft met zijn tweede voor net genoeg marge om de drie punten mee te nemen naar Limburg.
  3. Opvallend
    Voor Racing Genk is het al de derde wedstrijd op een rij dat het eerst op achterstand komt. Tegen OH Leuven kon het dat niet meer rechttrekken. Vorige week tegen Club Brugge en vandaag tegen Beerschot lukte dat wel.

Genk zet orde op zaken na droomstart voor Beerschot

Doorgaan op de positieve vibes na de spectaculaire remonte tegen Club Brugge vs. het tij keren na een 0 op 6. KRC Genk en Beerschot begonnen met een heel ander gevoel aan hun onderling duel.

Na amper vijf minuten ging het bij de thuissupporters ook van de ene emotie naar de andere. Eerst was er opluchting toen Tolu een flater van Matijas niet afstrafte en meteen daarna dolle vreugde toen Henderson na een knappe actie van Michez de score opende.

Lang kon Beerschot niet genieten van die droomstart. Op het kwartier ging de bal op de stip voor Genk na hands van Sanusi. Net als vorige week tegen Club Brugge zette Steuckers de elfmeter netjes om: 1-1.

Op het halfuur zette Genk helemaal orde op zaken met een ingestudeerd nummer op een hoekschop. Steuckers pakte na zijn penaltygoal ook uit met een uitstekende assist en Tolu toonde zijn torinstinct.

Nog voor de rust diepte Genk de voorsprong verder uit, opnieuw op een stilstaande fase. El Khannouss schilderde een vrije trap op het hoofd van Cuesta en die liet Matijas kansloos achter.

Ondanks de dubbele opdoffer bleef Beerschot zijn kans gaan in een boeiende eerste helft. Net voor de rust moest Van Crombrugge tot twee keer toe sterk ingrijpen op schoten van Matthys en Verlinden.

Beerschot blijft na zinderend slot met lege handen achter

Op het uur knokte Beerschot zich weer helemaal in de wedstrijd met de aansluitingstreffer. Net als bij de openingsgoal ging er een schrikmoment aan vooraf toen Sor er bijna 1-4 van maakte. In de omschakeling stuurde Verlinden Michez diep en die maakte het knap af.

De gelijkenis met de openingsgoal zette zich voort, want opnieuw smoorde Genk het Antwerpse feestje snel in de kiem. Sor zette Tshimanga makkelijk in de wind en aan de tweede paal gleed Tolu zijn tweede van de namiddag in doel.

Een kwartier voor het einde laaide de hoop weer op bij Beerschot. Na een kopbal van Weymans op de paal werd Kosiah door Sadick onderuitgehaald: rood voor de verdediger en strafschop voor Beerschot. Cagro liet de kans liggen, zijn elfmeter ging tegen de paal.

In de slotfase van de reguliere speeltijd kwam de aansluitingstreffer er dan toch. Tshimanga zette Cuesta in de wind en gaf ook Van Crombrugge het nakijken.

Het zorgde voor een razend spannend slot waarin Matijas Beerschot met twee knappe reddingen in de running hield voor een punt, maar Genk overleefde en pakt 6 op 6. Beerschot blijft achter met 1 op 12.

De aansluitingstreffer van Tshimanga kwam te laat voor Beerschot.

Kuyt: "Als dit onze standaard is, komt het goed"

• Tolu Arokodare (Racing Genk): "Het was vanaf het begin een moeilijke wedstrijd. We zijn wel goed teruggekomen na die vroege tegengoal. Het was een wedstrijd die beide kanten uit kon, maar uiteindelijk trekken wij aan het langste eind. Het einde was zenuwslopend, elke fout van ons kon afgestraft worden. We hebben hard gevochten tot op het einde om de zege veilig te stellen."

• Ryan Sanusi (Beerschot): "Dit is toch wel een domper. Na vorige week hadden we iets goed te maken, zeker qua inzet en mentaliteit. We zijn heel goed aan de wedstrijd begonnen en toen maakte ik blijkbaar hands. Ik moet de beelden terugzien, maar volgens mij deed ik niet veel. Al bij al hebben we qua veldspel een heel goede prestatie geleverd, ook de vechtlust zat goed. Helaas staan we hier wel weer met nul punten. We hebben wel veel goede dingen laten zien, maar het nagelaten om onszelf te belonen."

• Thorsten Fink (trainer Racing Genk): "In het begin zaten we niet in de wedstrijd, maar dan zijn we goed teruggekomen. We hebben wel te veel kansen weggegeven, al speelde Beerschot ook erg goed. We hadden het er moeilijk mee, er is de komende week veel videomateriaal om te analyseren. Uiteindelijk hebben we hier wel gewonnen, maar ik had niet verwacht dat het zo'n lastige wedstrijd zou worden."

• Dirk Kuyt (trainer Beerschot): "Het team heeft gereageerd zoals ik gehoopt had. Ze hebben van de eerste tot de laatste minuut geknokt en er een echte wedstrijd van gemaakt. Als je thuis tegen Genk drie doelpunten maakt, dan verwacht je minimaal een punt en eigenlijk een overwinning. De ploeg bleef knokken en het publiek bleef achter ons staan. Ik kan alleen maar supertrots zijn op de spelers en het publiek. Als dit onze standaard is, dan gaat het goedkomen. Voor de korte termijn is dit wel heel zuur. Soms heb je ook wat geluk nodig."

Fase per faselaatste update: ongeveer 1 maand geleden

90+8'

Een zinderende wedstrijd op Het Kiel krijgt Racing Genk als winnaar. Michez bracht Beerschot op het uur weer in de wedstrijd, maar Tolu zette snel weer orde op zaken voor Genk. Een kwartier voor het einde liet Cagro met een penaltymisser de kans op een nieuwe aansluitingstreffer liggen. Die kwam er in de slotfase toch dankzij Tshimanga, maar een tienkoppig Genk hield stand in de spannende slotminuten.

90+8' tweede helft
90+8'

Geel El Ouahdi

El Ouahdi loopt nog tegen geel aan. Het is pompen of verzuipen voor de bezoekers, maar voorlopig blijft het Genkse schip drijven.

90+8'
90+2'

Matijas voorkomt beslissing

Genk kan er toch nog eens uitbreken, maar laat de kans liggen om de wedstrijd te beslissen. Zowel invaller Oh als El Ouahdi krijgt de bal niet voorbij Matijas. Uitstekend werk van de doelman.

90+1'

Het is nu overleven voor Genk en dat zullen de bezoekers nog een tijdje moeten doen. Er komen ruim zeven minuten extra tijd bij.

90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90'
89'

Het wordt nog afzien voor Genk, want Beerschot ruikt zijn kans. Na geharrewar voor doel landt de bal in de handen van Van Crombrugge.

88'

Tshimanga maakt het weer spannend!

Kan het toch nog voor Beerschot? Tshimanga brengt de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Hij kan zich doorzetten in de zestien, geeft Cuesta het nakijken met een schijnbeweging en werkt dan fraai af.