83'
Cameron Puertas
83'
3 - 1

Union heeft 4 op 6 gepakt tegen de promovendi: na de 0-0 vorige week in de opener op Dender volgde in de eerste thuismatch van de nieuwe competitie een 3-1-overwinning tegen Beerschot. Union scoorde razendsnel en ging met 2-0 rusten. Beerschot kwam kwiek uit de kleedkamer en milderde, de 2-2 hing eerder in de lucht dan de 3-1, tot Puertas in de slotminuten efficiënt het licht uitdeed.

Union - Beerschot in een notendop
  1. Sleutelmoment
    Met iets minder dan 10 minuten te gaan maakt Puertas de wedstrijd helemaal dood. Union maakte het zichzelf nog knap lastig in de tweede helft tegen een verdienstelijk Beerschot, dat met de 3-1 definitief uitgeteld was.
  2. Man van de Match
    Een leuke kennismaking voor het Dudenpark met nieuwkomer Fuseini. De snelle aanvaller moet de minstens even snelle Amoura doen vergeten op links. Met zijn assist op Eckert Ayensa laat hij zien dat hij het overzicht kan bewaren voor doel.
  3. Opvallend
    Een bemoedigende prestatie van de troepen van Dirk Kuijt tegen de vicekampioen. Ondanks de 1 op 6 van hun ploeg steunden de fans van Beerschot hun ploeg massaal. Na de wedstrijd werden ze luid toegezongen.

"Het wordt een drukke maand voor ons.", vertelde Pocognoli voor de match. Met het oog op die overvolle agenda was het zaak voor de Brusselaars om te winnen van Beerschot zonder veel energie te verspelen.

De coach van Union zette daarom twee nieuwe namen in de basis: zomertransfers El Hadj en Fuseini kwamen in de ploeg. Die laatste was in de openingsfase meteen beslissend.

De aalvlugge aanvaller profiteerde van een te korte terugspeelbal van Plat en bood Eckert Ayensa de openingstreffer op een presenteerblaadje aan. De spits kon de bal in een leeg doel binnenleggen.

Union leek door te willen duwen - de organisatie bij de uitploeg leek eventjes zoek, ook al omdat Matthys snel in de verdediging uitviel - maar die druk hield niet lang stand. Beerschot werd comfortabeler aan de bal, een echte kans wisten de bezoekers niet bij elkaar te voetballen.

Op slag van rust was daar toch weer Union: een hoekschop van Castro-Montes werd goed overhoeks binnengekopt door Mac Allister. De Brusselaars gingen rusten met een dubbele voorsprong - een mokerslag voor Beerschot.

Dat kwam evenwel strijdvaardig uit de kleedkamer. De koffie was nog niet koud of Keita profiteerde van weinig doortastend verdedigen om te scoren: van dichtbij trapte hij hard, Moris kon de bal maar half tegenhouden.

Na rust kwam Union lange tijd niet meer tot aan het doel van Matijas. Ook Beerschot kwam moeilijk tot kansen. Schoten van Verlinden en Sanusi vanaf grote afstand vormden het belangrijkste doelgevaar van de uitploeg.

Met iets minder dan 10 minuten op de klok combineerde Union nog eens vlot doorheen de verdediging van Beerschot. Sadiki zag de ruimte in de diepte, Puertas bleef oog in oog met de doelman koelbloedig.

3-1 en 4 op 6 voor Union, dat zo met een goed gevoel richting de wedstrijd van woensdag tegen Slavia Praag trekt.

Sébastien Pocognoli: "De overwinning was het belangrijkste voor mij vandaag"

“Algemeen genomen ben ik tevreden over de eerste helft. Vooral in het eerste halfuur zat het goed qua druk en intensiteit bij ons. We speelden goed vooruit en stonden verdiend op voorsprong”, oordeelde Union-coach Pocognoli.

“De tweede helft was een andere wedstrijd en daar ben ik niet tevreden over, dat weten de spelers. Het tegendoelpunt toont aan waar het allemaal fout liep.”

“We moeten nog werken aan consistentie in ons spel. Maar we beginnen nu aan onze marathon van de maand augustus met 3 punten. Dat is positief."

Wat de coach van Union wil onthouden van deze match? “Het is goed dat we kunnen roteren, zeker in het aanvallend compartiment. Dat we op de juiste momenten scoren is ook positief.”

“Ook een pluim naar Beerschot dat naar hier kwam om te voetballen. Ze hebben ons in de problemen gebracht. Maar de overwinning was het belangrijkste voor mij vandaag.”

Dirk Kuijt: "Trots op hoe de jongens zich over de 2-0 hebben gezet"

"We wisten dat de tegenstander druk zou zetten en dat er ruimte zou liggen achter hun laatste linie. Daarin maakten we de verkeerde keuze in het begin. Door een eigen fout krijgen we de tegengoal. Daarna kwamen we langzaam in het spel."

"Dan is het heel ongelukkig dat je via een corner een goal tegenkrijgt. In de tweede helft hebben we de koppen bij elkaar gestoken. We wilden er een wedstrijd van maken. Ik kan alleen maar trots zijn op mijn team."

"Hoe ze het veld opstappen, hoe ze de strijd aangaan mét voetbal, de tegenstander hun wil opleggen, een goal maken en nog wat kansen hadden op de aansluiting. Dan hoop je dat je in de laatste 10 minuten nog iets kan doen."

"We brachten nog wissels in om toch voor het resultaat te gaan. Uiteindelijk staat de restdefensie één keer niet goed en dan weet je op welk niveau je speelt. Daar kunnen we enkel van leren. Op basis van die foutjes verlies je de wedstrijd."

"Ik ben trots op hoe de jongens zich over de 2-0 hebben gezet en hoe ze in de tweede helft het veld opstapten. Dat past bij Beerschot en daar kunnen we mee verder."

Fase per faselaatste update: ongeveer 1 maand geleden

22:39

De wedstrijd zit erop! Na een matige tweede helft van Union, maakte Puertas de wedstrijd dood in minuut 83. Union doet zo wat het moet doen tegen een verdienstelijk Beerschot en pakt zo 4 op 6.

90+1'

89'

We gaan nog 4 minuten extra spelen.

89'

Puertas wordt nog naar de kant gehaald voor Mathias Rasmussen. Hij moet wel langs de supporters van Beerschot richting de bank, die hem uitdagen. De Zwitser herinnert hen met zijn vingers aan de score.

88'

Geel voor Khalaili, die Michez foutief afstopt aan de rand van de zestien meter. De vrije trap die erop volgt trapt Sanusi in de muur.

88'
85'
83'

Dan toch Union: 3-1

Plots is daar Union met een vlotte combinatie: Sadiki stuurt Puertas goed diep. De Zwitser blijft koelbloedig en schenkt Union dan toch de overwinning. 3-1 met nog minder dan 10 minuten op de klok.

82'
81'

Kuijt gaat ook Martha, de nieuwkomer van Ajax Amsterdam, voor de leeuwen gooien. De linksbuiten vervangt Verlinden. Ook Huiberts en Wright-Phillips komen in de ploeg voor Cagro en Keita.

75'

Geraakt Union nog eens tot aan het doel van Matijas? De thuisploeg slaagt er in de tweede helft niet om een kans te creëren. Teren ze op hun nipte voorsprong?

72'

Nieuwe kans Beerschot

Sanusi met een hard schot van buiten de zestien op de vuisten van Moris. Union maakt het zichzelf nog moeilijk op deze manier. Het is momenteel Beerschot dat vol voor een doelpunt lijkt te gaan.