79'
Benito Raman
79'
5 - 2

Doelpuntenkermis Achter de Kazerne! KV Mechelen heeft maar liefst 5 keer gescoord tegen Charleroi. Nieuwkomer Benito Raman zette de eindstand op het scorebord.

KV Mechelen - Charleroi in een notendop:
  1. Sleutelmoment
    In een knotsgekke eerste helft klimt KV Mechelen 3 keer op voorsprong. Toch breekt de veer bij Charleroi pas echt als Schoofs 10 minuten na rust voor het eerst een dubbele marge laat optekenen.
  2. Man van de Match
    Nikola Storm was in de eerste helft van groot belang voor de thuisploeg. Met een schuiver en een afstandsschot trapte hij Malinwa twee keer op voorsprong.
  3. Opvallend
    Benito Raman kan het ook in Mechelen. De spits heeft het net nu al voor 7 verschillende Belgische clubs bol gezet. Ook Beerschot, Kortrijk, Gent, STVV, Standard en Anderlecht stonden al op zijn palmares.

Garantie op een doelpuntenkermis

Na 6 goals in Mechelen-Westerlo en 4 stuks in Mechelen-Anderlecht wisten we het eigenlijk al zeker: ook vandaag zou het doelpunten regenen in het AFAS Stadion.

Het enige probleem? Die doelpuntenfestivals leverden Malinwa tot dusver nog geen punten op in eigen huis. En daar wilde Nikola Storm vandaag graag iets aan veranderen.

Bij de eerste mogelijkheid van de partij was het meteen bingo. Rob Schoofs pakte - zoals we van hem gewoon zijn - uit met een listig lobballetje, Storm griste het leer goed mee en legde overhoeks binnen.

Dat de partij daarna wat verwaterde, werd in het slotkwartier van de eerste helft helemaal goedgemaakt. Vijftien waanzinnige minuten leverden maar liefst 4 goals op.

De eerste daarvan was er een voor Charleroi. Daan Heymans zette een strafschop feilloos om na een onbezonnen fout van Aziz. "Maar wat jij kan, kan ik ook", dacht Kerim Mrabti enkele minuten later.

Ook de 2-1 stond slechts enkele minuten op het bord, want Marsa ging daarna aan het knoeien in de eigen 16. Bernier profiteerde, Guiagon werkte - met een grote portie geluk - af. In 10 minuten van 1-0 naar 2-2.

Genoeg goals voor de eerste helft? Niets van. Ook Storm deed nog eens zijn duit in het zakje. Een dramatische pass van Zorgane eindigde na een fikse poeier van de Mechelse aanvaller in de kooi van Kone: 3-2 aan de rust.

Raman als joker

Ook in helft twee viel het maar zelden stil. Mechelen loerde een paar keer, ook Charleroi stak af en toe de neus aan het venster.

Toch was het opnieuw de thuisploeg die dodelijk efficiënt uit de hoek kwam. Schoofs aarzelde niet na een matige controle en knalde vol op een botsende bal. Zijn overhoekse afstandsschot liet Kone al voor een 4e keer verslagen achter.

Charleroi gaf daarna zeker niet op, maar echt veel geloof straalden de mannen van Rik De Mil na die uppercut niet meer uit. En op dat moment had Hasi nog een joker achter de hand.

Benito Raman stond voor zijn thuisdebuut bij Mechelen en kon dat uiteraard niet laten passeren zonder doelpuntje. Na een afgeweken bal van Bafdili was de spits er als de kippen bij om het leer rond Kone te loodsen en in doel te deponeren.

Zo heeft Raman nu al bij 7 verschillende Belgische clubs op het scorebord gestaan én heeft Mechelen zijn eerste driepunter in eigen huis beet. Van een geslaagde namiddag gesproken.

Besnik Hasi: "Ik hoop dat de ploeg nu vertrouwen getankt heeft"

• Besnik Hasi (coach KV Mechelen): "Ik ben blij met de overwinning en 5 goals tegen dit Charleroi. Chapeau voor mijn mannen dat ze toch de kracht vonden om telkens weer terug te slaan. Op het einde gaven we nog wat kansen weg, maar we mogen niet vergeten dat sommige spelers uit blessure komen en dat we enkele belangrijke pionnen missen. Ik hoop dat de ploeg nu vertrouwen getankt heeft en dat er toch nog iets bijkomt achterin."

• Rik De Mil (coach Charleroi): "Het is duidelijk dat we de goals gewoon hebben weggegeven vandaag. We speelden nochtans een goeie wedstrijd, dat bewijzen de statistieken ook. Maar telkens als je scoort, geef je weer iets weg en dan verlies je zwaar. Dat wijten aan de jeugdigheid is te makkelijk, we moeten gewoon beseffen dat je pas een doelpunt scoort als je ook de 10 minuten daarna overleeft."

Fase per faselaatste update: 6 dagen geleden

17:59

Einde!

Mechelen heeft zijn thuisfans getrakteerd op een doelpuntenfestijn én een eerste thuisoverwinning. Kapitein Schoofs deelde Charleroi kort na rust een uppercut uit met een geplaatst afstandsschot, Raman legde 10 minuten voor tijd de eindstand vast met zijn eerste voor Malinwa.

90+2'

Heymans is de volgende in het rijtje Charleroi-spelers die nog eens iets mag proberen. Zijn plaatsbal gaat torenhoog over, de bezoekers sprongen vandaag toch te slordig om met hun mogelijkheden.

90+1'

Charleroi blijft voor prikjes zorgen, maar de defensie van Malinwa wil van geen wijken meer weten. De eindstand ligt zo stilaan vast, ook al komen er nog 5 minuten bij.

90+1'

88'

Ook Ousou kan nog eens knallen op corner. De invaller besluit ruim naast. Iets waar Pflücke een minuutje later een voorbeeld aan neemt aan de overzijde.

86'
,
85'

Heymans tekent nog eens voor een tegenzet, maar zijn slappe schuiver verandert niets aan de tussenstand. Het vet lijkt van de soep bij de bezoekers.

84'
Ook Benito Raman scoort: de kers op de taart deze namiddag voor KV Mechelen.
83'
80'

Raman aan het kanon!

Lang heeft Benito Raman niet nodig gehad om zijn stempel te drukken! Na een afgeweken trap van Bafdili, verschijnt Raman als een duivel uit een doosje voor Kone. Hij omspeelt de doelman en schuift binnen. 5-2, boeken toe.

77'

Doelpuntenmakers naar de kant

Storm en Schoofs hadden met 3 van de 4 Mechelse goals een flink aandeel in het doelpuntenfestijn, maar hun werkdag zit erop. Hasi haalt het duo naar de kant, Schoofs lijkt wat last te hebben.