STVVDender
Michiel Allaerts
Daio Wasabi Stayen Stadium
3433

STVV laat eerste driepunter ultiem nog door de vingers glippen in doelpuntenfestijn tegen Dender

za 17 augustus 2024 20:16
3-3
Dender
  1. 13' - Doelpunt - Roman Kvet (0 - 1)
  2. 22' - Doelpunt - Kahveh Zahiroleslam (1 - 1)
  3. 30' - Doelpunt - Kahveh Zahiroleslam (2 - 1)
  1. 48' - Doelpunt - Bruny Nsimba (2 - 2)
  2. 53' - Doelpunt - Adriano Bertaccini (3 - 2)
  13. 90' - Geel - Rein van Helden
  14. 90+1' - Doelpunt - Ali Akman (3 - 3)
Jupiler Pro League - speeldag 4 - 17/08/24 - 18:18
13'
Roman Kvet
0 - 1
Roman Kvet
13'
22'
Kahveh Zahiroleslam
22'
1 - 1
30'
30'
2 - 1
48'
Bruny Nsimba
2 - 2
48'
53'
Adriano Bertaccini
53'
3 - 2
90+1'
Ali Akman
3 - 3
Ali Akman
90+1'

Een doelpuntenkermis zonder winnaar. STVV leek lange tijd op weg naar zijn eerste driepunter van het seizoen, maar in de extra tijd ging het nog fout tegen promovendus Dender. Akman knikte een vrije trap voorbij doelman Kokubo. STVV blijft zo onderin bengelen, Dender draait nog steeds ongeslagen mee voorin.

Sint-Truiden - Dender in een notendop:
  1. Sleutelmoment
    Bijna 40 minuten lang leek Sint-Truiden alles onder controle te hebben, tot die vervloekte vrije trap. Hens snijdt die knap aan, Akman duikt perfect getimed op voor de neus van Kokubo. Het was even wachten op de VAR, maar 3-3 was het verdict.
  2. Man van de match
    Als hij werd gevonden, was Kahveh Zahiroleslam ongrijpbaar voor Dender. Met twee goals keerde hij een scheve situatie om voor Sint-Truiden. Na de rust zette hij ook Bertaccini op weg naar een doelpunt.
  3. Opvallend
    De Truiense verdediging lijkt kwetsbaar, om het voorzichtig uit te drukken. Met 14 tegendoelpunten in amper 4 duels is er duidelijk nog werk aan de winkel.

Zahiroleslam kopt en trapt STVV op en over Dender

Het contrast tussen Sint-Truiden en Dender kon niet groter zijn. Na drie nederlagen, waarvan twee ware pandoeringen, bengelde STVV helemaal onderaan het klassement. Promovendus Dender was zijn terugkeer op het hoogste niveau dan weer met een knal begonnen.

Om het nog wat pijnlijker te maken voor Sint-Truiden, had het ook nog eens de statistieken tegen. In het seizoen 2007/08 speelden beide teams voor het laatst samen in de eerste klasse en toen won Dender beide confrontaties.

Een statistiek waar Dender al snel een vervolg leek aan te gaan breien. Nog voor het kwartier zag het een sterke start beloond met een vroege voorsprong. Net als tegen Kortrijk was het Roman Kvet die de score opende, deze keer met een welgemikte plaatsbal.

Tot dan speelde Sint-Truiden angstig, maar de achterstand leek een vechtlust in de Kanaries op te wekken. Het gele gevaar kwam telkens van links – eerst met een knappe doorsteekbal, daarna met een afgemeten voorzet – en twee keer werkte Zahiroleslam het leer tegen de touwen.

Dender dankt zijn invallers, die de Kanaries kortwieken

Die vechtlust leek bij de thuisploeg in de kleedkamers te zijn gebleven, want hun herstart was al even weifelend als hun wedstrijdbegin. Toen STVV een Denderse hoekschop niet ontzet kreeg, profiteerde Nsimba optimaal door het leer enig mooi in de verste hoek te krullen.

Maar opnieuw bleek het de wake-upcall die Sint-Truiden nodig had. Amper 5 minuten later gidste een counterende Zahiroleslam zijn spitsbroer netjes door de buitenspelval. Oog in oog met doelman Verrips aarzelde Bertaccini niet: 3-2.

Daar leek het lang bij te blijven, maar dat was buiten de Denderse invallers gerekend. In de toegevoegde tijd dook Akman voor de neus van Kokubo op om de vrije trap van Hens in doel te verlengen. De zegen van de VAR liet op zich wachten, maar kwam er uiteindelijk wel.

Sint-Truiden had geen antwoord meer op de last-minute uppercut van Dender en moest zich zo tevreden stellen met een schamel puntje. Daarmee schiet het onderin het klassement weinig op, maar de nul is tenminste van het bord.

Bertaccini: "Als we de verdediging op orde krijgen, rijgen we de overwinningen aan elkaar"

Adriano Bertaccini vormde samen met Zahiroleslam een sterk spitsenduo bij STVV. Daar lag het probleem dus niet, zag Bertaccini zelf ook. “We hebben nu al 14 doelpunten geïncasseerd in 4 wedstrijden. En wanneer je die doelpunten analyseert, zie je dat we die goals wegschenken. Eens de we verdediging op orde krijgen, zullen we de overwinningen aan elkaar rijgen.”

Bij zijn coach, Christian Lattanzio, was frustratie het modewoord. “Het is frustrerend dat we opnieuw een doelpunt slikken in de toegevoegde tijd, net als in Anderlecht. Als dat niet gebeurt, zouden we al 4 punten hebben. En het is ook frustrerend dat elke fout die we maken, meteen wordt afgestraft. Maar je moet niet perfect zijn om een wedstrijd te winnen. Je moet blijven gaan en blijven verbeteren op andere momenten in de wedstrijd.”

Aan de overkant was Bruny Nsimba auteur van een heerlijk doelpunt. Mede daardoor blijft Dender bovenin meedraaien. Is dat ook voor hem verrassend? “Voor jullie misschien wel, maar niet voor ons. We zijn wel nog maar net begonnen en hebben dus nog veel te bewijzen. Onze eerste ambitie is om niet te zakken, daarna zullen we het week per week bekijken.”

Eenzelfde voorzichtigheid horen we bij Dender-coach Vincent Euvrard. “Voor het seizoen is het wat gissen, want je hebt erg weinig spelers met ervaring op dit niveau. Maar we speelden een goeie voorbereiding en dan hoop je ergens dat je goed aan het seizoen begint. Ik denk dat we in de eerste 4 wedstrijden niets gestolen hebben en dat is wel bevredigend. Maar 8 punten houden je natuurlijk niet in 1A.”

Fase per faselaatste update: ongeveer 1 maand geleden

90+9' tweede helft
90+9'

Sint-Truiden en Dender delen de buit na een vermakelijke pot voetbal

Sint-Truiden heeft zijn eerste punt beet, al zal het daar niet echt tevreden mee zijn. Lang leek Zahiroleslam de thuisploeg een deugddoende zege te schenken, maar een late gelijkmaker van Dender zorgt voor een puntendeling.

90+5'

Wolke Janssens gaat neer in de zestien, maar krijgt geen strafschop van Allaert. Pure chaos nu in de slotminuten.

90+4'

De VAR laat het feestje doorgaan!

De timing van Akman was perfect, want de Turk stond niet buitenspel. Het staat 3-3, met de zegen van de VAR.

90+1'
90+1'

Akman kopt Dender op 3-3!

Lennard Hens brengt de bal razendsnel voor doel en voor de neus van Kokubo wordt de voorzet in doel gekopt! Dender hangt de bordjes in de toegevoegde tijd weer in evenwicht! Of steekt de VAR er nog een stukje voor?

89'

Het wordt nog even warm voor het doel van Kokubo! Nsimba kan de bal nog subtiel voor doel krijgen, maar daar vindt hij niet meteen een ploegmaat. Ruyssen is er wel erg gerust in en neemt zijn tijd om de bal weg te werken.

88'

Applauswissel voor Zahiroleslam

Die mislukte actie was ook meteen de laatste voor Zahiroleslam. Met twee treffers en een assist ongetwijfeld de man van de match of er moest zo meteen nog iets heel geks gebeuren.

87'

Zahiroleslam kan vanop links goed naar binnen knijpen, maar kiest dan voor iets tussen een voorzet en een schot. Daar schiet Sint-Truiden niets mee op, want de bal hobbelt gewoon in doeltrap.

82'

Kokubo klemt de bal in twee tijden

Denderlaat nog eens een afstandsschot optekenen. Kokubo ziet de knal goed komen, maar kan de bal niet meteen klemmen. Gelukkig botst de bal niet ver weg en kan hij de bal in tweede instantie zonder problemen klemmen.

75'

Geen opvallend doelpunt voor Nsimba

Kokubo wil de bal vanuit de handen uittrappen, maar Nsimba springt net voor de bal. Het leer verdwijnt met een boogje in het doel van de Japanner, maar het feestje gaat niet door. Nsimba ziet een opvallend doelpunt door de neus geboord.