KAA GentAntwerp
Nathan Verboomen
Planet Group Arena
15023

3(!) afgekeurde goals en een gemiste strafschop houden AA Gent en Antwerp op gelijkspel

zo 1 september 2024 18:21
  1. 16' - Doelpunt - Sven Kums (1 - 0)
  2. 30' - Doelpunt - Tjaronn Chery (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 6 - 01/09/24 - 16:01
16'
Sven Kums
16'
Sven Kums
1 - 0
30'
Tjaronn Chery
1 - 1
30'

Antwerp wilde in Gent al te graag een einde maken aan de negatieve reeks, maar de VAR hield de bezoekers op 1 op 9 met maar liefst drie afgekeurde doelpunten. Ook AA Gent liet de overwinning nog liggen vanaf de strafschopstip, waardoor beide ploegen teleurgesteld achterblijven met 1-1.

Gent - Antwerp in een notendop
  1. Man van de match
    In een geweldige warme Planet Group arena was het moeilijk om uit te blinken. Sven Kums heeft ons wel het meest verblijd vandaag met zijn kanonskogel in de eerste helft.
  2. Sleutelmoment
    Net na rust en bij een gelijke stand gaf Costa nonchalant een penalty aan Gent, maar Gudjohnsen vergat het cadeau uit te pakken. Op ideale keepershoogte en allesbehalve in de hoek gaf hij een makkelijke bal aan Lammens.
  3. Opvallend
    Het is de dag van net niet. Naast de penaltymisser van Gudjohnsen, kwam Antwerp drie keer heel dicht bij scoren. Twee keer werd Kerk teruggeroepen voor buitenspel, Janssen op zijn beurt voor controversieel handspel.

Heet in Gent vanmiddag. Bij temperaturen boven de dertig graden stroomde het zweet van de tribunes naar beneden.

Gent-coach Vrancken hoopte op een boost na de Europese kwalificatie en zag dat zijn ploeg de score opende. Terwijl de eerste kansen voor Antwerp waren, nam Kums dan maar het heft in eigen handen. Een raket, een saflet, een patat, kies uw woord. Gent op voorsprong, dat zeker.

Tot zover de boost, want Gent vergat na de drinkpauze te verdedigen. Op het half uur ging Chery zijn gangetje in een zee van ruimte en mikte een knap schot in het zijnetje achter Roef.

Gent geraakte niet wakker en moest tien minuten later de VAR voor het eerst bedanken. Weer kreeg Janssen te veel ruimte om Kerk in te spelen. De Nederlander werkte af, maar vertrok net te vroeg.

Net niet

Zonder al te goed te spelen had Gent de kans om na rust de wedstrijd naar zich toe te trekken. Nonchalant verdedigen van Costa leverde een Gentse penalty op.

Een penalty geven aan een getergde spits is altijd een dubbeltje op zijn kant. Gudjohnsen zat helemaal niet goed in de match en trapte dan ook zo de elfmeter. Ideale hoogte en breedte voor de doelman, de IJslander zal niet goed slapen vanavond.

Antwerp deed de netten nog twee keer trillen, maar weer zonder de score te veranderen. Het doelpunt van Janssen had wat ons betreft mogen staan. Watanabe trapte via de armen van de spits in eigen doel. Dat die perfect voor zijn lichaam hingen, leek de scheidsrechter niet te deren. Handspel van de aanvaller is afkeuren.

In de zinderende hitte viel alle discipline weg, en vertrok Kerk weer te vroeg. Een knappe voorzet van Udoh kreeg geen gepast vervolg.

Voor de elfde keer op rij kan Gent zo niet winnen van Antwerp. Beide ploegen blijven in de rechtertabelhelft hangen en hebben toch hun seizoensstart wat gemist.

De Roeck "Hands is voor discussie vatbaar"

Wouter Vrancken (AA Gent): "Eerste half uur hebben goed gespeeld, gecontroleerd. Neutraal bekeken is het wel de juiste uitslag, we moeten onze momenten meer grijpen. In deze omstandigheden, met 32 graden in de schaduw is het moeilijk voetballen. In de simpele dingen waren we vaak te onzuiver, waardoor je de controle verliest." De laatste week mercato mag voor Vrancken snel voorbij zijn: "Je hoopt gewoon dat alles vaststaat. Er zijn nog te veel jongens die dubbel in hun hoofd zitten, het is een onzekere periode. Het gaat rust geven als je met een vaste kern kan gaan werken."

Jonas De Roeck (Antwerp): "Drie afgekeurde doelpunten... Je zit in die situatie van "juist wel, juist niet" en dat het telkens juist niet eindigt. Je hebt de mogelijkheden gehad om te scoren, maar anderzijds hebben zij ook een penalty gehad. Voetballend waren wij iets gevaarlijker op momenten, als we die hadden gegrepen hadden we meer kans op de winst. Er zat meer in.

(over afgekeurd doelpunt Janssen) "Voor discussie vatbaar denk ik, want hij kan op dat moment zijn armen niet wegdoen. Hij moet dat doen om zich te beschermen. Het zal een grijze zone zijn."

Fase per faselaatste update: 15 dagen geleden

90+9'

Verboomen toont genade en maakt een einde aan de broeierige wedstrijd. In een broeierig Gent konden beide ploegen na rust niet meer op het scorebord komen. Gent miste een penalty, Antwerp zag in totaal drie doelpunten afgekeurd. Veel warmte en veel vermoeidheid, is zowat de samenvatting.

90+8' tweede helft
90+5'

Het is met wanhoop dat Gent nog eens wat probeert, Varela gooit een voorzet recht in de handen van Lammens.

90+5'

Mitrovic gaat te hard hangen aan Udoh, en betaalt met geel. Vrije trap voor Antwerp, Odoi kan aan de tweede paal koppen. Geen makkelijke, Roef kan plukken.

90+5'
90+4'

Het spel is in deze warmte en een lange wedstrijd totaal verwaterd. Christopher Scott krijgt een dot van een kans, maar trapt veel te makkelijk in de armen van Roef.

90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90'

Met nog enkele minuten te spelen krijgt pitbull Max Dean weer wat ruimte in de zestien. Zijn aanname is niet top, dus weg gaat de kans. De Engelsman is boos op zichzelf.

87'
87'

Uitbraak van Antwerp, Udoh test de handschoenen van Roef. De structuur is er bij beide ploegen wel echt uit.

83'

Dean is erin gekomen voor de getergde Gudjohnsen en probeert van buiten de zestien te scoren. Rollertje, Lammens kan makkelijk oprapen.

80'

De VAR geeft de man met de vlag gelijk, Gent komt weer goed weg.

77'

Weer buitenspel!

Gent wordt weer gered door buitenspel! Kerk staat op het randje en tikt dan een heel mooie voorzet van invaller Udoh tegen de netten. De lijnrechter vlagt af, maar het is wel heel nipt.

76'

Roef onzeker

Chery wil nog een doelpunt! Van op de rand van de zestien legt de Nederlander aan, maar schiet recht op Roef. Die krijgt de bal niet geklemd, Kerk trapt vanuit buitenspel naast.