Jupiler Pro League - speeldag 4 - 18/08/24 - 16:01
37'
Youssef Maziz
37'
1 - 1

OH Leuven heeft na vier speeldagen zijn ongeslagen status behouden in de Jupiler Pro League. Tegen Cercle Brugge maakten de Leuvenaars een vroege achterstand nog voor de rust ongedaan. Na de pauze pakte Oscar Gil rood, maar zelfs met tien man kwam OHL nog aan de beste kansen. Verder dan de 1-1 kwam het wel niet meer.

OH Leuven - Cercle Brugge in een notendop:
  1. Man van de match
    Warleson Stellion Lisboa Oliveira, maar wij mogen Warleson zeggen. De Braziliaanse doelman pakte uit met redding na redding en dreef de Leuvense spitsen tot wanhoop.
  2. Sleutelmoment
    Warleson leek geklopt toen Ikwuemesi voor zijn neus opdook, maar de Nigeriaan trapte wild over. Wellicht de grootste kans voor OHL, dat allesbehalve efficiënt was.
  3. Opvallend
    OH Leuven zag Gil tegen een rode kaart aanlopen, maar had daarvoor Schrijvers al kunnen verliezen met een tweede gele kaart. Ook Verstraete pakte een donkergeel karton en kon op de gratie van Bram Van Driessche rekenen.

Bedrijvige Maziz wist de 0-1 van Denkey uit

Na een mindere seizoensstart kon Cercle de rug rechten met zeges tegen Beerschot en Molde. OH Leuven moest het volgende slachtoffer worden, maar de Leuvenaars waren voorlopig ongeslagen en waren van plan dat zo te houden.

Cercle trok zich niets aan van dat plan en opende al na een kwartier de score. Toen Pletinckx een kopbal van Denkey wilde verhinderen, verschalkte hij ei zo na zijn eigen doelman. Op de daaropvolgende hoekschop kon niemand Denkey het koppen verhinderen: 0-1.

De reactie van OHL liet niet lang op zich wachten en Maziz was de Leuvense dirigent. Als aangever zag hij hoe de poging van Banzuzi gestopt werd door Warleson, maar ook toen Maziz zelf achter het kanon ging staan, lag de Braziliaanse goalie in de weg.

Met de rust in zicht besloot Ndri zijn duivels dan maar te ontbinden. Met een flukse beweging en een afgemeten voorzet kreeg hij de bal tot aan de tweede paal, waar Maziz de gelijkmaker zonder tegenstand tegen de touwen mikte.

Cercle houdt stand dankzij Braziliaanse muur

Na de pauze ging Maziz gewoon op zijn elan door. Na amper twee minuten stond zijn naam bijna een tweede keer op het scorebord, opnieuw na voorbereidend werk van Ndri. Alleen een geweldige reflex van Warleson kon het feestje vergallen.

OHL leek alles onder controle te hebben, maar op een zeldzame Brugse tegenprik liep het mis. Na een verloren sprintduel greep Gil naar een sliding als ultiem redmiddel, maar de Spanjaard raakte letterlijk geen bal en werd met rood naar de douches gestuurd.

Met een mannetje meer hoopte Cercle het verschil te kunnen maken, maar niets leek minder waar. De zeldzame kansen bleven van Leuvense makelij. Ikwuemesi glipte door een zwart-groene muur, maar oog in oog met Warleson knalde hij de bal wild over.

Diep in de toegevoegde tijd kreeg de thuisploeg nog een ultieme kans met een interessante vrije trap. Thorsteinsson zag zijn knappe krul al in de winkelhaak verdwijnen, maar met een geweldige kattensprong was Warleson opnieuw de spelbreker.

Fase per faselaatste update: 29 dagen geleden

90+7'

Cercle raakt niet voorbij tienkoppig OH Leuven

Zelfs met een man meer kan Cercle niet afrekenen met OH Leuven. De thuisploeg kreeg zelfs met z'n tienen nog de beste kansen, maar toonde zich weinig efficiënt.

90+6'

Opnieuw de redding van Warleson!

Thorsteinsson krult de bal over de muur en Warleson heeft nog een kattensprong nodig om de bal in hoekschop te duwen!

90+5'

Vlietinck krijgt nog een vrije trap mee en zo lijkt OH Leuven de laatste kans van de wedstrijd te gaan krijgen!

90+3'

Cercle krijgt maar geen grip op de wedstrijd. OH Leuven moet nog 3 minuten volhouden.

90+1'

90'

Geel voor Ouattara, Verstraete speelt het slim

Ouattara wordt stevig gehinderd door Verstraete en lijkt te reageren. Beide spelers gaan neer en Verstraete is de slimste en kruipt in de slachtofferrol. Dat werkt, want Ouattara krijgt geel en Verstraete mag blijven staan.

90'
,
88'
,
88'

Ikwuemesi tikt de bal voorbij Miangue, maar wordt zelf de weg versperd. Geel is Miangue's deel.

87'

Ikwuemesi trapt wild over!

Wat komt Cercle hier goed weg! De bezoekers krijgen een Leuvense hoekschop niet weggewerkt. Daardoor duikt Ikwuemesi plots op voor de neus van Warleson, maar zijn vluchtschot gaat net over!

86'
84'

Denkey legt een lange bal prima af tot bij een ploegmaat, maar die ziet zijn afgeweken schot over de achterlijn hobbelen. Leysen haalt opgelucht adem, want hij was al onderweg naar de andere hoek.

84'
84'
80'

Cercle heeft nog 10 minuten

Cercle speelt met een man meer, maar dat zou je niet meteen zeggen. De bezoekers kunnen hun numeriek overwicht voorlopig niet uitspelen. Kan dat nog wel in de slotfase?