90+5'
Matija Frigan
2 - 4
90+5'

Westerlo heeft voor de tweede keer overtuigend gewonnen en staat met 6 op 6 bovenaan in de Jupiler Pro League. Na de 3-0 tegen Cercle vorige week werd het 2-4 in Mechelen. Een beter Westel stond bij de rust 0-2 voor. KV Mechelen kwam opzetten, het werd evenwel geen 2-2, maar 1-3. Een late VAR-penalty zorgde nog voor Mechelse hoop, maar de bezoekers duwden die met een extra goal de kop in.

Mechelen - Westerlo in een notendop:
  1. Sleutelmoment
    Mechelen maakt vlak voor affluiten voor een tweede keer een aansluitingstreffer, maar ook nu kunnen ze daar niet van profiteren. Enkele minuten later maakt Frigan het helemaal af voor Westerlo met treffer nummer vier.
  2. Man van de match:
    Een doelpunt en de draaischijf van een goed draaiende ploeg. Nicolas Madsen maakte het Mechelen een hele middag knap lastig. Afwachten of hij dit seizoen in de Kempen blijft.
  3. Statistiek
    Voor het eerst sinds 2017 kan Westerlo nog eens winnen op het veld van streekgenoot KV Mechelen

Westerlo met vertrouwen

De laatste duels tussen Mechelen en Westerlo hadden vaak veel gemeen: veel doelpunten en een overwinning voor Mechelen.

Vandaag klopte enkel dat eerste, want Westerlo toont zich in het begin van dit seizoen als een verraderlijke ploeg. Na een 3-0 zege tegen Cercle leggen ze nu ook Mechelen met 2-4 over de knie.

Het team van coach Timmy Simons begon met veel vertrouwen aan de wedstrijd en legde bij momenten enkele mooie combinaties op de mat. De mannen van Besnik Hasi hadden moeite met het tempo en moesten vaak achter de bal aanhollen.

Die wedstrijdsituatie vertaalde zich ook naar het scorebord. Na iets meer dan een kwartier maakte Madsen er 0-1 van met een strafschop.

Niet veel later volgde een logische tweede treffer. Nieuwkomer Vuskovic kopte een hoekschop netjes tegen de netten, maar moest tijdens de rust wel in de kleedkamer blijven, omdat zijn krachtige kopbeweging hem last aan zijn schouder had opgeleverd.

Mechelen toont zich in 2e helft

Na de rust bleef Westerlo overwegend de betere ploeg, maar grote kansen bleven lang uit. En na verloop van tijd kon de thuisploeg eindelijk de rug rechten.

Onder impuls van het thuispubliek trok Mechelen naar voren. Eerst met een paar halve kansjes, maar uiteindelijk was het toch prijs.

Nikola Storm sneed van in de zestien mooi naar binnen en zag hoe zijn schot via een been voorbij Bolat in doel zoefde. Een levenslijn, maar niet eentje die met beide handen werd gegrepen.

Want ook Westerlo werd weer gevaarlijk, deze keer op de counter. Alcocer werkte een knappe omschakeling ijskoud af: 1-3.

Vlak voor affluiten kreeg Mechelen nog een tweede levenslijn, dankzij een penalty die werd omgezet door Pflücke. Maar opnieuw kon het team niet doorduwen.

Frigan maakte in de extra tijd nog nummer vier en maakte het feestje zo helemaal compleet. De troepen van Simons staan zo opnieuw helemaal alleen op kop van het klassement.

Simons: "Hadden de match vroeger moeten beslissen"

Bas Van den Eynden (Mechelen): "We hebben te weinig intensiteit getoond. Na de rust was het wel beter, maar toen kregen we toch nog twee doelpunten tegen. Het was gewoon van de hele ploeg te weinig vandaag."

Nicolas Madsen (Westerlo): "We spelen een goeie eerste helft, maar nadien was het wel wat minder. Goed dat we het dan toch over de streep trekken. Of ik blijf bij Westerlo? Ik heb mijn ambities al vaak besproken. Volgens mij is het tijd voor een volgende stap, maar die beslissing ligt nu niet in mijn handen."

Timmy Simons (trainer Westerlo): "Het was nog bibberen op het einde, we hadden die match al veel vroeger moeten beslissen. Gelukkig hielden we goed stand en maakten we nog dat verlossende doelpunt. Ik ben trots op het hele team, iedereen is klaar om er vol voor te gaan."

Besnik Hasi (trainer Mechelen)
: "We verliezen de match door ons balverlies. We gaven te veel weg: een strafschop, hoekschoppen... We komen nog wel redelijk goed terug, maar het was gewoon niet goed genoeg. We hebben duidelijk nog nood aan wat vers bloed en iets meer kwaliteit."

Fase per faselaatste update: ongeveer 1 maand geleden

90+8' tweede helft
90+8'

EINDE: 2-4

Westerlo trekt de lijn door en wint nu ook tegen Mechelen met 2-4. Voor de thuisploeg is het een onverwachte nederlaag, na het bemoedigende gelijkspel van vorige week tegen Brugge.

90+8'

Schoofs probeert het nog met een afstandsschot, maar daar heeft Bolat geen moeilijkheden mee.

90+8'
,
90+6'
,
90+6'
90+5'

Daar is nummer 4!

Jawel, nu is het echt game over. Frigan klimt hoger dan zijn verdediger en knikt de 4-2 onverbiddelijk tegen de netten. Duidelijk nog werk aan de winkel voor Mechelen.

90+5'
90+3'

Niet Mechelen, wel Westerlo komt nog dicht bij een doelpunt. Frigan stuurt Alcocer mooi de ruimte in, maar De Wolf heeft een prima parade in huis. Zo blijft het spannend!

90+2'
,
90+1'

89'

Nog anderhalve minuut en dan nog toegevoegde tijd. Wat kan Mechelen nog?

88'
87'

2-3!

Mechelen krijgt nog een levenslijn. Pflücke klopt Bolat met een perfecte penalty en maakt er 2-3 van. We krijgen dus nog een spannend slot!