Jupiler Pro League - speeldag 5 - 25/08/24 - 19:16
10'
Daan Heymans
10'
1 - 0

Charleroi heeft zonder al te veel moeite afgerekend met KV Kortrijk. Al na 10 minuten stond de eindstand dankzij Heymans op het bord. Daarna raakten de Carolo's nog twee keer de paal, maar een geruststellende tweede viel niet meer. Charleroi springt dankzij de 3e zege van het seizoen naar plek 3, KVK parkeert zich op plek 12.

Charleroi - KV Kortrijk in een notendop:
  1. Sleutelmoment
    Na net geen tien minuten klimt Charleroi al op voorsprong wanneer Heymans zijn torinstinct toont op een hoekschop van Zorgane. De toon is meteen gezet en Charleroi geeft de touwtjes niet meer uit handen. Kortrijk moet de wedstrijd lijdzaam ondergaan.
  2. Man van de match
    Vier treffers in vijf wedstrijden. Voor Daan Heymans kon de competitie niet beter beginnen. Hij voert nu samen met Tolu Arokodare van Racing Genk de topschutterslijst aan, maar had eigenlijk alleen topscorer kunnen zijn. Gunnarsson én de paal hielden hem vanavond van zijn vijfde en zesde goal.
  3. Opvallend
    Winnen op het veld van Charleroi, daar is Kortrijk niet meer in geslaagd sinds 25 augustus 2018. Vandaag exact 6 jaar geleden dus. Sindsdien speelde het in Charleroi drie keer gelijk en verloor het evenveel keer.

Heymans doet het weer voor Charleroi

En of ze dit seizoen vlotjes binnenvliegen bij Daan Heymans. Nog geen tien minuten had hij nodig om Charleroi al op voorsprong te brengen. Op een hoekschop van Zorgane was hij er als de kippen bij om zijn vierde competitietreffer binnen te koppen.

Tien minuten later had Heymans een uitgelezen kans op zijn vijfde seizoenstreffer moeten krijgen, maar de dralende Guiagon wrong de kansrijke aanval tot woede van Heymans de nek om.

Met een prachtschot in één tijd veegde diezelfde Guiagon zijn foutje bijna uit. Bijna, want zijn treffer werd terecht afgekeurd voor buitenspel van aangever Bernier.

Een onmondig KV Kortrijk ontsnapte zo aan erger, maar kon zelf op geen enkel moment een vuist maken. Charleroi was heer en meester, de bezoekers stonden erbij en keken ernaar.

Doelhout en Gunnarsson voorkomen zwaarder verlies voor Kortrijk

Ook in de tweede helft speelde Guiagon zich in de kijker, maar het bleef tegenzitten voor de Ivoriaan. Hij haalde in één tijd uit op een afvallende bal, zag hoe zijn schot nog licht afweek en uiteindelijk op de paal strandde. Kortrijk ontsnapte aan de 2-0.

De bezoekers konden het spelbeeld uit de eerste helft ook na de rust niet veranderen. Ook de rentree van Brecht Dejaegere zette geen zoden aan de dijk. Integendeel, Kortrijk kwam opnieuw goed weg toen Heymans van dichtbij in één tijd op Gunnarsson besloot.

Even kon Kortrijk tegenprikken met een schot van Takamine, maar meer dan een opflakkering was dat niet. Het werd zelfs een bloedbad voor de bezoekers toen Fujii tegen het achterhoofd van Alebiosu kopte. Voor beide spelers was het meteen einde wedstrijd.

Toch bleef Charlerloi ondanks het overwicht steken op een krappe voorsprong. Zorgane bood Heymans een nieuw kans op een tweede treffer aan, maar weer was de paal de spelbreker voor de thuisploeg.

De spanning bleef zo nog even hangen, maar Charleroi gaf de drie punten niet meer uit handen en boekt zo zijn derde overwinning in vijf wedstrijden. Daarmee springt het team van Rik De Mil naar de derde plek.

Heymans: "Top gespeeld in de eerste helft"

• Daan Heymans (Charleroi): "Ik hoop dat ik deze lijn kan doortrekken de komende weken. In de eerste helft hebben we top gespeeld. Daar hebben we heel veel plezier uit geput, maar jammer genoeg zijn we er niet in geslaagd om dat 90 minuten vol te houden. Dat is een beetje het probleem dit seizoen: we domineren altijd één helft en kruipen dan in de tweede iets te veel terug. Dat is een werkpunt. Kortrijk heeft de voorbije weken offensief wel meer getoond dan vandaag, maar dat is ook onze verdienste. In de eerste helft hadden we 77 procent balbezit en gaven we hen weinig kansen om aan te vallen. We hadden alleen sneller die tweede goal moeten maken."

• Brecht Dejaegere (KV Kortrijk): "Het is leuk om terug te zijn bij Kortrijk, maar ik had vandaag toch liever punten gepakt. Wij waren in het begin niet op de afspraak en kozen te veel voor de lange bal. In de tweede helft hebben we wel goed gereageerd, maar we hebben dat doelpuntje niet gevonden. We hadden dan ook die tegenslag met Fujii. Ik zag dat er op dat moment heel veel bloed bij was, maar ik weet niet hoe het nu met hem gaat. We wilden vandaag toch zeker een punt meepakken, maar we moeten nu volgende week thuis gewoon de drie punten nemen."

• Rik De Mil (trainer Charleroi): "We hebben een fantastische eerste helft gespeeld. Dominant aan de bal, niks weggegeven en kansen gecreëerd. Het enige dat beter moet, is de efficiëntie. Er waren natuurlijk ook een paar momenten waarop we pech hadden zoals bij dat buitenspeldoelpunt, maar soms moeten we het ook gewoon beter uitspelen. We moeten de wedstrijd sneller dood maken, anders blijft het spannend tot op het einde. Ik ben heel tevreden met de 9 op 15, maar vooral met het spel. Het is soms nog wat wisselvallig, maar er zit groei in. We moeten nu constanter worden."

• Freyr Alexandersson (trainer KV Kortrijk): "Charlerloi domineerde compleet in de eerste helft. Als je de duels niet kan winnen en ook het onderspit delft bij de tweede ballen, dan kan je het momentum niet aan jouw kant krijgen. We hadden het heel moeilijk in de eerste helft. Maar na de rust waren wij de betere ploeg en slaagden we erin de duels wel te winnen. Toch konden we geen kansen afdwingen, dus het is zeker een verdiende overwinning voor Charleroi. Hoe het met Fujii gaat? Het ziet er vreselijk uit, zijn lip is helemaal aan flarden. Gelukkig moet hij niet met zijn lip spelen en hij zegt ook niet zoveel. Hij zou volgende week dus moeten kunnen spelen."

Fase per faselaatste update: 19 dagen geleden

90+7'

Charleroi boekt zijn derde overwinning in vijf wedstrijden. Een meer dan verdiende overwinning, al is de marge uiteindelijk bijzonder krap. Een vroege treffer van Heymans, zijn vierde al dit seizoen, bleek voldoende om een slap Kortrijk opzij te zetten. Het doelhout en Gunnarsson voorkwamen dat de score hoger opliep.

90+6'
,
90+6'

Mampassi kopt over

Het is toch nog bang uitkijken naar het laatste fluitsignaal voor Charleroi. Mampassi kan zowaar nog van dichtbij koppen, maar hij slaagt er niet in om de bal laag te houden.

90+1'

89'

Lagae kopt op Koné

Kortrijk kan nog eens voor dreiging zorgen op een vrije trap. In duel met Petris kan Lagae koppen, maar onvoldoende gevaarlijk om Koné in de problemen te brengen.

89'
87'
,
86'

Geel voor Kadri

Kadri uit net iets te opzichtig zijn ongenoegen over een beslissing van ref Van Damme. Het komt hem op geel te staan.

84'

Spanning blijft

Kortrijk komt in de slotfase toch boven water en dwingt zowaar twee hoekschoppen op een rij af, maar tot een concrete kans leiden die niet. Ondanks het duidelijk overwicht blijft het wel bijzonder krap voor Charleroi. De buit is nog niet binnen.

79'
79'

Paal voorkomt opnieuw 2-0!

Opnieuw is de paal de spelbreker voor Charleroi. Dit keer is het Heymans die op aangeven van Zorgane op het doelhout kopt. Gunnarsson komt met de schrik vrij, Heymans baalt. Hij had vanavond ook al drie keer kunnen scoren.

71'

Fujii en Alebiosu kunnen hun wedstrijd niet voortzetten. Ze worden bij Kortrijk vervangen door Mampassi en De Neve.