Cercle BruggeKRC Genk
Bert Put
Jan Breydelstadion
4404

Na knotsgek begin met 4 goals in 20 minuten: Genk duwt Cercle na spektakelpot nog wat dieper

za 14 september 2024 17:53
  1. 1' - Doelpunt - Yira Sor (0 - 1)
  2. 13' - Doelpunt - Abdoul Kader Ouattara (1 - 1)
  3. 17' - Doelpunt - Jarne Steuckers (1 - 2)
  4. 20' - Doelpunt - Christiaan Ravych (2 - 2)
  1. 55' - Doelpunt - Toluwalase Emmanuel Arokodare (2 - 3)
Jupiler Pro League - speeldag 7 - 14/09/24 - 16:00
1'
Yira Sor
0 - 1
Yira Sor
1'
13'
Abdoul Kader Ouattara
13'
1 - 1
17'
Jarne Steuckers
1 - 2
17'
20'
Christiaan Ravych
20'
2 - 2
55'
Toluwalase Emmanuel Arokodare
2 - 3
55'

Genk is (even?) de nieuwe leider, Cercle kijkt vooral lijdzaam toe. In een onderlinge clash gekleurd door een explosieve beginfase, heeft Genk zijn goede lijn doorgetrokken. De ploeg van Fink toonde zich vooral in het slot de fitste ploeg. Cercle blijft zo opnieuw met lege handen achter en blijft in de kelder van het klassement hangen.

Cercle Brugge- KRC Genk in een notendop
  1. man van de match
    Jarne Steuckers gaf nog maar eens zijn visitekaartje af. De jonge Belg had een voet in bijna elke Genkse aanval, de sleutel van Jan Breydel lag in zijn handen. Steuckers zag zijn dijk van een wedstrijd beloond worden met een assist, doelpunt én applausvervanging.
  2. sleutelmoment
    Genk kwam het scherpst uit de kleedkamer en kwam na tien minuten in de tweede helft voor een derde keer op voorsprong na een combinatie uit het boekje. Cercle Brugge kon niet voor een derde keer langszij komen, de veer leek toen al gebroken.
  3. statistiek
    55 seconden. Er was nog geen minuut verstreken of Sor had het openingsdoelpunt al in het net geschoven. Daarmee zet de Nigeriaan de snelste goal in de JPL van het jaar 2024 op zijn naam.

Eerst een studieronde op deze zonnige zaterdag? Niets van, dacht Sor.

Nog geen minuut waren we aan het voetballen toen de Nigeriaanse winger van KRC Genk de score opende. De Brugse supporters verschoten zich een hoedje, meteen een Limburgs feestje voor de sfeertribune.

Het was het startschot van een verschroeiende eerste helft.

Ouattara verstoorde de Genkse pret door 10 minuten na het openingsdoelpunt de bordjes meteen in evenwicht te hangen met een droge knal.

4 minuten later besloot Steuckers dan maar te trakteren: na klungelig uitverdedigen van Nazinho prikte de Genkie de bal keurig in de verste hoek.

Al was Van Crombrugge collegiaal toen ook hij besloot cadeautjes uit te delen.  De Genkse doelman kwam hopeloos te laat op een vrije trap, de kopbal van Ravych belandde zo in een gapend leeg doel.

2-2 na 20 minuten voetballen was het verdict, na een intense pot voetbal gingen we met die stand ook de rust in.

Genk mocht 2 maal vieren, maar moest ook 2 maal incasseren.

Derde Genkse mokerslag is die ene te veel

Het was Genk dat het snedigst uit de kleedkamer kwam.

De pionnen van Fink trokken meteen het laken naar zich toe, op minuut 55 was het opnieuw bingo. Na een héérlijke aanval had Tolu de bal maar binnen te tikken, zo voert de Nigeriaan de topschutterslijst in onze vaderlandse competitie aan.

Bij Cercle Brugge stond de veer op breken. De intensiteit brachten ze zoals altijd, maar de precisie ontbrak.

Een afgekeurd doelpunt, een bal op de lat en een resem onbenutte kansen bewezen de Genkse overmacht, het Brugse vet was van de soep.

Zo blijft de Vereniging na een knotsgekke match met lege handen achter, ze blijven kamperen in de onderste regionen van het klassement. Genk katapulteert zich met een 12/12 naar een voorlopige leidersplek.

Werk aan de winkel voor Muslic en de zijnen, die zijn verjaardag wellicht anders voorgesteld had.

Jarne Steuckers: "Die tegengoals zijn echt te vermijden"

Jarne Steuckers (KRC Genk): "Ik sta hier met een top-gevoel. We wisten dat het hier moeilijk zou worden door het spel dat ze spelen. Als we dan toch de 3 punten mee kunnen nemen, is dat fantastisch natuurlijk. Die tegendoelpunten kunnen vermeden worden, dat is frustrerend. De coach vroeg ons hetzelfde spel te spelen in de tweede helft en dat hebben we ook gedaan. Het is ook altijd leuk om aan de statistieken te werken, ik ben heel blij."

Fase per faselaatste update: 2 dagen geleden

17:54

Na een knotsgek begin met 4 doelpunten in 20 minuten trok Genk in de tweede helft meteen het laken naar zich toe. De derde mokerslag was er te veel aan voor Cercle, die daarna nooit meer hun voet naast die van de Limburgers konden zetten.

De zege is meer dan verdiend voor KRC Genk, met een sterke 12/12 katapulteren ze zich (voor even) naar de kop van het klassement, Cercle Brugge blijft teleurgesteld achter met 4/18 op plek 14.

Herbronnen geblazen voor Muslic en de zijnen.

90+5'

Kayembe begaat nog een overtreding, Cercle Brugge krijgt nog één kans op eerherstel.

Van Crombrugge plukt simpel, over en uit!

90+5'
,
90+3'

Ook Denkey kijkt maar beteuterd, een 4/18 had niemand hier verwacht. Wanneer krijgt Cercle zijn motor ein-de-lijk in gang?

90+2'

De seconden tikken genadeloos weg in het voordeel van Genk, de veer lijkt nu echt wel gebroken bij de thuisploeg.

90+1'

Bonsu Baah tegen de lat

Opnieuw is Steuckers de sleutel tot een nieuwe kans: langs de lijn zet hij zich door en speelt hij Bonsu Baah aan rond het penaltypunt, die trapt van dichtbij onbegrijpelijk op de lat.

Speelt Genk hier met zijn geluk?

90+1'

87'

El Ouahdi speelt soloslim en slaat aan het dribbelen. Zijn actie draagt het tot het halve maantje, zijn schot is minder zuiver. Warleson stond stil en keek er naar.

87'

Met Bangoura dropt Fink nog een hoop centimeters in zijn elftal om de zege over de streep te trekken, Sor mag gaan rusten.

85'

Cercle lijkt nog eens te kunnen counteren, maar opnieuw stokt het. Aan de andere kant ligt de boulevard stilaan wagenwijd open, er hangt hier nog iets in de lucht.

81'
80'

Sor op snelheid

Ook in minuut 80 geeft Sor nog het volle pond. Vanop zijn eigen helft sprint hij langs zijn mannetje, voor zijn schot heeft de Nigeriaan net niet genoeg peper meer in de benen.

De bal had ook naar Oh gekund, die moederziel alleen opdook in de zestien. De Zuid-Koreaan laat dat ook even blijken en zwaait gefrustreerd met de armen.

80'

Steuckers verdeelt en heerst

De jongeling maakt al de hele namiddag de juiste keuzes: ook nu zet hij niet onbesuisd voor, maar speelt hij knap een medemaat in de Brugse zestien aan. De actie levert uiteindelijk wel niets op.

78'

Ravych houdt Sor af, hij is één van de weinige Bruggelingen die daarin slaagt. Met een gebalde vuist probeert hij nog eens het vuur aan te wakkeren.

76'

El Ouahdi steekt bijna een handje toe

De Genkie haalt even opgelucht adem: op een schijnbaar ongevaarlijke corner schampt El Ouahdi de bal volledig verkeerd, Van Crombrugge is bij de pinken om redding te brengen.

Zijn monkellachje spreekt boekdelen, het kon zomaar 3-3 gestaan hebben.