6. 81' - Doelpunt strafschop - Gustaf Nilsson (1 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 4 - 18/08/24 - 13:30
81'
Gustaf Nilsson
81'
1 - 0

Ontlading bij Club én bij Gustaf Nilsson. Met zijn eerste goal voor blauw-zwart heeft de Zweedse spits Club Brugge eindelijk de eerste zege van het seizoen geschonken. Tien minuten voor tijd besliste hij de topper tegen Antwerp vanaf de stip. De donkere wolken boven Brugge lijken zo wat te verdwijnen.

Club Brugge - Antwerp in een notendop:
  1. Sleutelmoment
    Een onbezonnen moment, een jeugdzonde. Tien minuten voor het einde loopt Doumbia Vermant omver in de zestien en de bal gaat op de stip voor Club Brugge. De uitstekende redding van Lammens net voordien op een schot van De Cuyper verdwijnt zo helemaal in het niks, wanneer Nilsson de elfmeter feilloos omzet.
  2. Man van de match
    Een penaltytreffer die zichtbaar deugd deed. De kop is eraf voor Gustaf Nilsson. De Zweed maakte ook tegen Antwerp geen overtuigende indruk en wekte zelfs gemor op bij de Club-aanhang, maar zijn eerste treffer voor blauw-zwart leverde de landskampioen wel de eerste driepunter van het seizoen op.
  3. Opvallend
    3 op 18. Dat is het pijnlijke bilan voor Antwerp in de laatste zes onderlinge confrontaties met Club Brugge. Daarbij zitten vier nederlagen in het Jan Breydelstadion. Het is al van 21 maart 2021 geleden dat Antwerp nog eens kon zegevieren op het veld van Club Brugge. Nadien ging het in acht bezoeken aan Club liefst zeven keer onderuit en kon het slechts één keer een puntje rapen.

Nilsson op de lat, Antwerp botst op Mignolet

De euforie van de 19e landstitel was na een 1 op 9 - de slechtste start in 60 jaar - helemaal weggeëbd bij Club Brugge. Tegen Antwerp, dat met 6 op 9 wél goed begonnen was, stond de druk dan ook op de ketel.

Club begon met veel vaart en energie aan de wedstrijd en kwam op het kwartier dicht bij de 1-0. Nilsson kon van dichtbij koppen op een prima voorzet van de erg gretige Seys, maar Lammens werkte de bal met een knappe reflex nog tegen de lat.

De moeilijkste save in de eerste helft was zo voor de Antwerp-doelman, de meeste reddingen waren wel voor zijn collega aan de overkant. Mignolet pareerde afstandsschoten van Chery en Kerk, was bij de pinken toen Janssen voor hem opdook én ontsnapte toen Kerk van dichtbij in één tijd over besloot.

Antwerp had zo het evenwicht helemaal hersteld na de felle start van Club, al was het vlak voor de rust wel nog even opletten toen de vrijwel onzichtbare Skov Olsen plots toch de spotlights opeiste. Lammens ging goed plat op zijn verre knal.

Jeugdzonde Doumbia breekt Antwerp zuur op

De tweede helft werd de helft van Gustaf Nilsson. De Zweed voedde eerst alleen maar het groeiende ongenoegen bij de Club-aanhang met enkele ongelukkige acties, maar tot een Thiago-scenario kwam het niet.

Tien minuten voor het einde greep Nilsson zijn kans. Met een uitstekende redding hield Lammens De Cuyper van de 1-0, maar meteen daarna liep Doumbia onbezonnen Vermant omver en ging de bal op de stip. Nilsson nam zijn verantwoordelijkheid en maakte zijn eerste voor Club.

Perfecte timing voor de thuisploeg, al helemaal omdat Antwerp net voordien dicht bij een treffer geweest was. Chery kreeg de beste kans, maar helemaal vrijstaand aan de tweede paal liet hij ze liggen.

Nilsson was plots bevrijd na zijn penaltygoal en waagde zijn kans met een verre knal, een prima redding van Lammens hield Antwerp in de wedstrijd. Toch even, want kort daarna liep Odoi tegen zijn tweede gele kaart aan en was de wedstrijd helemaal gespeeld.

Antwerp pakt zo ondanks twee goede prestaties 0 op 6 in de toppers tegen Anderlecht en Club Brugge. De regerende landskampioen kan dan weer opgelucht ademhalen na de eerste driepunter van het seizoen.