Théo Leoni
1 - 3
Théo Leoni
90'

Geen champagnevoetbal, wel 3 punten. Anderlecht heeft ook vandaag niet geflitst, maar ging in Mechelen wel opnieuw met de zege aan de haal. Vlak voor rust wisten Augustinsson en Amuzu een doelpunt van Lauberbach uit, Leoni zorgde in minuut 90 voor de doodsteek. Met 10 op 12 neemt paars-wit virtueel de leiding over.

KV Mechelen - Anderlecht in een notendop:
  1. Sleutelmoment
    Tien minuten voor het einde verknoeit Verschaeren bijna al het knappe werk van Coosemans. Met dramatisch balverlies biedt hij Ngoy een huizenhoge kans op de 2-2 aan, maar gelukkig voor Verschaeren en Anderlecht straft de KVM-spits de flater niet af.
  2. Man van de match
    Moet Anderlecht nog wel op zoek naar een nieuwe eerste doelman? Colin Coosemans bewees vanavond opnieuw dat hij zijn plaats in het Anderlecht-doel dubbel en dik verdient. Met een resem knappe reddingen had hij een bijzonder groot aandeel in de paars-witte driepunter.
  3. Opvallend
    Anderlecht zit aan zeven doelpunten na vier speeldagen en die werden door zeven verschillende spelers gemaakt. Naast een owngoal van Antwerp-doelman Lammens troffen Stroeykens, Ashimeru, Dolberg, Augustinsson, Amuzu en Leoni raak.

Anderlecht slaat toe op stilstaande fases

Slechts twee punten gepakt, slechts twee punten laten liggen. De competitiestart van respectievelijk KV Mechelen en Anderlecht kon niet verder uiteen liggen, maar dat contrast was op het veld niet te zien.

Na een evenwichtige openingsfase kwam KV Mechelen steeds meer onder stoom, met de gretige Lauberbach als speerpunt. Schoofs bracht de Duitser alleen voor Coosemans, maar die hield Anderlecht overeind met een knappe redding.

Enkele minuten later trok Lauberbach toch aan het langste eind. Na mistasten van Sardella kon Foulon zich doorzetten en zijn afgeweken voorzet werd de perfecte assist voor Lauberbach: 1-0.

De doelpuntenmaker viel nadien geblesseerd uit, maar KV Mechelen bleef ook zonder hem gevaarlijk. Storm kon na een snelle omschakeling - en een niet gefloten fout op Leoni - uithalen, Coosemans voorkwam de 2-0.

Op het einde van de eerste helft sloeg Anderlecht plots toe op een hoekschop van Dreyer. Nieuwkomer Zanka kopte de bal door aan de eerste paal en Augustinsson werkte zijn eerste voor paars-wit in doel.

Vlak voor de rust maakten de bezoekers de remonte compleet. Na een ingestudeerd nummertje op een kort genomen hoekschop knalde Amuzu de bal vanuit een scherpe hoek hoog in doel.

IJzersterke Coosemans, vreselijke misser van Ngoy

In de tweede helft maakte KV Mechelen onverdroten jacht op de gelijkmaker. De thuisploeg dwong ook kansen af, maar bleef op een ijzersterke Coosemans botsen.

Met drie reddingen in enkele minuten dreef de Anderlecht-doelman de thuisploeg tot wanhoop. Zijn zweefduik naar het schot van Pflücke was de mooiste save, maar ook op schoten van Schoofs en Foulon was Coosemans op de afspraak.

Bijna verwees Verschaeren al dat knappe keeperswerk naar de prullenmand toen hij bij het uitvoetballen de bal zomaar inleverde. Ngoy kreeg zo de 2-2 cadeau, maar besloot wel erg knullig naast.

Anderlecht kwam met de schrik vrij en besliste zelf de wedstrijd in de slotfase. Met dank aan Leoni. Die zette de aanval zelf op, omspeelde doelman De Wolf en tikte simpel binnen. 10 op 12 voor Anderlecht, een meer geslaagde competitiestart. KV Mechelen blijft met 2 op 12 achter.

Hasi: "Die tweede tegengoal, gewoon amateuristisch"

• Besnik Hasi (trainer KV Mechelen): "We hebben het Anderlecht cadeau gegeven op twee stilstaande fases. Wij waren de betere ploeg en hadden de beste kansen in de eerste helft met Lion (Lauberbach, red.). De scheidsrechter gaf vier minuten extra, daar kan ik nog inkomen. Maar hij laat nog zes minuten doorspelen, daar zag ik geen reden voor. Vier minuten zijn vier minuten. Of het nu corner is of penalty. Toen Lion uitviel, was het moeilijk. We hebben geen alternatieven. Maar toch bleven we goed spelen, behalve op die twee corners. Op die tweede is het gewoon amateuristisch dat je zo'n goal slikt in eerste klasse. In de tweede helft hadden we totale controle. Enkel op het einde, toen wij risico's namen, is Anderlecht gekomen. Ngoy moet altijd scoren. Dan wordt het 2-2 en heb je een totaal andere wedstrijd."

• Brian Riemer (trainer Anderlecht): "Het was een heel open wedstrijd. Wij hadden goede momenten aan de bal en op de counter. Op de counters die we tegen kregen, lieten we soms te veel ruimte. We leden ook te makkelijk balverlies in de opbouw. Maar we speelden vandaag tegen een sterke tegenstander, dat heeft KV Mechelen ook tegen Club Brugge laten zien. Die wedstrijd hadden ze moeten winnen. Vorig seizoen bleven we hier op 1-1 steken, dus ik ben blij dat we nu de drie punten gepakt hebben. Ik had graag wat meer controle van ons gezien in de tweede helft, maar het is moeilijk om rustig te blijven aan de bal wanneer de tegenstander er voluit voor gaat. We hadden wel onze countermogelijkheden beter moeten benutten. Als die goal van Leoni tien minuten eerder valt, hadden we de wedstrijd vroeger kunnen beslissen."

Fase per faselaatste update: 21 dagen geleden

90+6'

Anderlecht zet zijn ongeslagen reeks voort en pakt de volle buit tegen KV Mechelen. Makkelijk was het zeker niet, maar paars-wit kon rekenen op een uitstekende Coosemans en was zelf dodelijk efficiënt. Een flater van Verschaeren leek het feestje nog te verpesten voor Anderlecht, maar Ngoy liet de gelijkmaker liggen. In de slotfase besliste Leoni de wedstrijd.

90+1'

90'

Leoni beslist de wedstrijd

Boeken toe! Leoni zet de actie zelf op, loopt goed door in de zestien en wordt daar perfect aangespeeld door Stroeykens. Oog in oog met De Wolf omspeelt hij de doelman en werkt vervolgens simpel af.

89'

Stroeykens mikt naast

Stroeykens toont zich alvast gevaarlijker dan Verschaeren was. Hij snijdt op de rand van de zestien naar binnen en haalt uit met zijn linker. Zijn schot gaat nipt naast.

86'

Geel voor Hasi

De nervositeit neemt toe bij Hasi. Zijn protest komt de KVM-coach op geel te staan.

85'

Verschaeren naar de kant

Verschaeren wordt na een bijzonder bleke prestatie naar de kant gehaald bij Anderlecht. Aan Stroeykens om beter te doen in de slotminuten.

84'

Ondanks de vreselijke misser van Ngoy lijkt KV Mechelen toch weer moed geput te hebben uit de fase. Krijgen we nog een prangende slotfase in Mechelen?

79'

Ngoy laat de 2-2 liggen!

Wat een kans voor KV Mechelen! Wat een misser van Ngoy! Coosemans wil rustig uitvoetballen naar Verschaeren, maar die raakt de bal helemaal verkeerd. Ngoy moet altijd profiteren en de gelijkmaker binnenduwen, maar hij besluit overhaast naast. Anderlecht en vooral Verschaeren komen hier bijzonder goed weg.