" "
Feestje in de Kempen: Westerlo boekt derde zege op rij na spectaculaire 4-3 overwinning tegen Union.

5500

Wervelend Westerlo legt nu ook Union over de knie en zorgt voor historisch seizoensbegin

za 10 augustus 2024 20:18
  1. 5' - Doelpunt - Kevin Rodríguez (0 - 1)
  2. 14' - Doelpunt vrije trap - Dogucan Haspolat (1 - 1)
  3. 17' - Doelpunt - Adedire Mebude (2 - 1)
  4. 32' - Doelpunt - Allahyar Sayyadmanesh (3 - 1)
  5. 39' - Geel - Anan Khalaili
  6. 45' - Geel - Fedde Leysen
  1. 50' - Geel - Allahyar Sayyadmanesh
  2. 54' - Doelpunt - Bryan Reynolds (4 - 1)
  9. 65' - Verv. Allahyar Sayyadmanesh door Josimar Alcócer
  10. 70' - Doelpunt - Mohammed Fuseini (4 - 2)
  11. 74' - Verv. Fedde Leysen door Elton Kabangu
  12. 75' - Verv. Arthur Piedfort door Thomas Van den Keybus
  13. 75' - Geel - Dogucan Haspolat
  14. 87' - Geel - Thomas Van den Keybus
  15. 90' - Verv. Nicolas Madsen door Mathias Fixelles
  16. 90+2' - Doelpunt - Promise David (4 - 3)
  17. 90+8' - Geel - Casper Terho
Jupiler Pro League - speeldag 3 - 10/08/24 - 18:15
5'
Kevin Rodríguez
0 - 1
5'
14'
Dogucan Haspolat
14'
1 - 1
17'
Adedire Mebude
17'
2 - 1
32'
Allahyar Sayyadmanesh
32'
3 - 1
54'
Bryan Reynolds
54'
4 - 1
70'
Mohammed Fuseini
4 - 2
70'
90+2'
Promise David
4 - 3
90+2'

Het sprookje van Timmy Simons en Westerlo blijft maar duren. Tegen een onherkenbaar Union won de thuisploeg na een indrukwekkende vertoning oververdiend met 4-3. Al zorgde een late aansluitingstreffer van Promise David nog voor de nodige spanning. Opvallend: voor het eerst in de clubgeschiedenis openen de Kemphanen hun seizoen met 9 op 9. Union moet dringend herbronnen met het oog op de terugwedstrijd tegen Slavia Praag van volgende dinsdag.

Westerlo - Union in een notendop:
  1. Man van de Match
    Westerlo legde een collectieve topprestatie op de mat tegen de vicekampioen. Een uitblinker kiezen, is dan ook niet eenvoudig. Al zorgde Sayyadmanesh met zijn snelheid en creativiteit wel voor de nodige paniek in de Union-defensie.
  2. Sleutelmoment
    Union komt tegen de gang van het spel in snel op voorsprong. Het is het sein voor de thuisploeg om het gaspedaal nog wat steviger in te drukken. Haspolat zorgt met een heerlijke vrije trap meteen voor de gelijkmaker. Vanaf dan loopt de Westelse machine op wieltjes.
  3. Opvallende statistiek
    Timmy Simons schrijft meteen geschiedenis als coach van Westerlo. Nog nooit eerder opende de club zijn seizoen met een 9 op 9. Na zeges tegen Cercle Brugge, KV Mechelen en Union wil het dan toch lukken voor de Kemphanen.

Westerlo speelt onmondig Union helemaal tureluurs

In een zonovergoten Kuipje zorgde Stassin al snel voor de eerste grote kans van de wedstrijd. De jonge aanvaller probeerde het vanaf de rand van de zestien in één tijd en mikte rakelings naast.

Union begon aarzelend, maar kwam niet veel later wel op voorsprong. Rodriguez devieerde een hoekschop van Rasmussen slim richting de verste hoek, waar de 1-0 via de paal voorbij Bolat binnendwarrelde.

Wat volgde was een indrukwekkende aanvalsgolf van de thuisploeg. Haspolat krulde de gelijkmaker vanop vrije trap eerst enig mooi over de muur, waarna Mebude – na een snelle inworp van Rommens – de 2-1 van dichtbij binnenduwde.

De bezoekers hapten naar adem en enkele minuten later belandde een poging van Madsen via Mashida aan de tweede paal. Sayyadmanesh was er als de kippen bij om de 3-1 voorbij een grabbelende Moris te duwen.

Haspolat luidde met een heerlijke vrije trap de ommekeer in.

Invaller Promise David zorgt nog voor onnodig Westels bibbergeld

Ook na de rust bleven de bezoekers in hetzelfde bedje ziek. Mebude mikte zijn tweede van de avond eerst op Moris, waarna Mac Allister de 4-1 een minuut later in extremis nog van de lijn hield.

Het bleek uitstel van executie, want nog voor het uur hing de bal opnieuw tegen de touwen. Reynolds zette een flukse één-twee op met Mebude en verschalkte Moris met een rake overhoekse knal.

Het Kuipje kirde van de pret en Pocognoli gooide Puertas, Sadiki en Terho in de strijd. Het was de Zwitser die 20 minuten voor tijd plots Promise David, die andere invaller, alleen voor doel zette. Fuseini tikte de 4-2 uiteindelijk binnen.

Op goed geluk gingen de bezoekers op zoek naar de aansluitingstreffer. Westerlo kroop terug en in de 92e minuut kopte Promise David plots de onvermijdelijke 4-3 tegen de touwen.

De thuisploeg sleepte zich uiteindelijk naar het laatste fluitsignaal, maar boekt wel een historische 9 op 9. Westerlo blijft zo ook zeker nog een speeldag langer op kop in de Jupiler Pro League.

• Dogucan Haspolat (Westerlo):  "Iedereen heeft nu wel gezien dat we niet makkelijk te verslaan zijn. We blijven de volledige wedstrijd alles geven. Alleen moeten we wel nog leren om het onszelf makkelijker te maken. Ik ben blij dat het dit jaar zo goed gaat. De coach vertelt ons dat we volop moeten pressen en dat werkt. Niemand had dit vooraf verwacht, maar iedereen in en rond de club gelooft in ons."
  • Alessio Castro-Montes (Union): "We incasseren heel snel 3 doelpunten en ik weet niet hoe dat kan. Tegen een goede ploeg zoals Westerlo betaal je dat cash. Vandaag waren we niet geconcentreerd en ontbrak de intensiteit in de duels. We hebben nog geprobeerd, maar het was niet voldoende."

Fase per faselaatste update: ongeveer 1 maand geleden

22:10
,
20:16

EINDE

Westerlo wint nu ook van Union en opent voor het eerst in de clubgeschiedenis zijn seizoen met 3 zeges op rij. De aansluitingstreffer van Promise David leverde nog het nodige bibbergeld op, maar een gelijkmaker kwam er niet meer.

90+9' tweede helft
90+8'
90+7'

Rood voor Pocognoli!

Tot overmaat van ramp krijgt een gefrustreerde Pocognoli ook nog een rode kaart van Jasper Vergoote. Neen, het is niet het seizoensbegin waar de Union-coach op gehoopt had;

90+5'

Bijna 4-4!

Wat een slotfase! Een hoekschop van Terho belandt via de carambole aan de tweede paal. Fuseini krijgt de uitgelezen kans om nog een punt te redden voor de bezoekers, maar de Ghanees geraakt niet voorbij het pak spelers in de zestien.

90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
89'
Wat een wedstrijd: Promise David maakt in het slot nog de 4-3!
89'

4-3! Promise David zorgt voor spanning

Het venijn zit dan toch in de staart! Terho zwiept de bal tot aan de tweede paal, waar Castro-Montes het leer in extremis nog terug voor doel kan trekken. Promise David staat helemaal alleen en kopt de aansluitingstreffer van dichtbij binnen.

84'

Ook invaller Van den Keybus neemt nog eens een poging voor zijn rekening. De Belgische middenvelder krijgt de bal aangespeeld aan de hoek van de zestien, maar schiet wild over.

81'

Poging van Frigan valt op de lat

De thuisploeg zet toch ook nog eens een mooie aanval op. Rommens zet zich goed door en legt de bal vervolgens terug tot bij Frigan. De afgeweken poging van de Kroaat valt uiteindelijk pardoes op de  lat.

80'

Het blijft even windstil in het Kuipje. Timmy Simons wil nu vooral de zege over de streep trekken en predikt rust.

77'

De bezoekers lijken toch moed geput te hebben uit de 4-2 en zetten Westerlo onder druk. Voorlopig heeft de thuisploeg nog een veilige bonus, maar wat als de aansluitingstreffer straks valt?