Jupiler Pro League - speeldag 6 - 30/08/24 - 20:45
    1 - 0

Racing Genk komt stilaan onder stoom in de Jupiler Pro League. Tegen een stug Westerlo boekte het team al een derde zege op een rij. Met dank aan de jonge Oostenrijker Sattlberger én Westerlo-goalie Bolat.

Racing Genk - Westerlo in een notendop
    1. Man van de match
      Weinig grote uitblinkers vandaag in de Cegeka Arena. Het Genkse middenveld toonde zich voor de rust sterk, met jongeling Karetsas die met een paar mooie dribbels en passes wel knap zijn talent tentoonspreidde.
    2. Sleutelmoment
      Net wanneer we de hoop begonnen op te geven, kwam Nicolas Sattlberger. Tien minuten voor tijd was hij na een blunder van Bolat als eerste op de bal en trapte Genk na een lange wedstrijd naar de overwinning.
    3. Opvallend
      Een record zal het niet zijn, maar veel zal het ook niet schelen. Maar 38 seconden had de Oostenrijker nodig om het veld op te komen en te scoren.

Kansarm

De voorbije wedstrijden van zowel Racing Genk als Westerlo dit seizoen voorspelden plezier en spektakel vanavond. Met veel doelpunten voor en tegen, hoopten we stilletjes op een doelpuntenkermis.

We kregen het omgekeerde. Genk trad voor het eerst dit seizoen met vier achteraan aan, en hervond zo wat stabiliteit. Met stevige druk naar voren en Hrosovsky-Heynen-Karetsas als sterke driehoek in het midden domineerde de thuisploeg de wedstrijd.

Grote kansen waren echter niet dik bezaaid. Karetsas hielp Steuckers door de Westelse verdediging, waar Bolat goed redding bracht. Sor deed de netten trillen, maar nadat Tolu buitenspel stond.

Vanuit de verdrukking kwam Westerlo enkele keren in de omschakeling aan de overkant, maar slaagde er voor de rust niet in om Van Crombrugge echt te bedreigen.

Supersub

Westerlo kwam veel beter uit de kleedkamer en legde de Genkse driehoek aan banden. Plots kwamen er kansen, Frigan trapte van dichtbij wild over.

Van dominantie bij Genk was er geen sprake meer, echte grote kansen bleven ook uit. Tolu werd vaak gezocht, niet altijd gevonden, en was over het algemeen ongelukkig in wat hij deed. Hard gewerkt, dat zeker, maar zelf zal hij niet blij zijn met zijn wedstrijd. Dichter dan de zijkant van de paal kwam hij niet.

De match leek bij gebrek aan kansen dood te bloeden. Westerlo, en vooral Sinan Bolat, sloeg aan het tijdrekken.

De Genkenaar zal het karma noemen, maar net voor het einde grabbelde diezelfde Bolat op een vrije trap van Steuckers. Geharrewar volgde, waarop de pas ingevallen Sattlberger snel reageerde. De harde kern van Genk beloonde de doelman op een welgemeende "Sinan, Sinan".

Genk lijkt de vorm gevonden, al kan het zeker nog beter. Westerlo blijft wat haken na het geweldige seizoensbegin, met nu 1 op 9.

Fink: "We speelden een topmatch"

Thorsten Fink (KRC Genk): "We hebben gewoon een goede wedstrijd gespeeld. We hebben geen kansen weggegeven, tegen wat voor mij een topteam is. Ik ben blij ook dat we geen doelpunt hebben weggegeven met vier achteraan. Het moet niet altijd drie of vier nul zijn, voor mij speelden we een topmatch."

(over Karetsas): "Vergeet niet dat hij zestien is, hij heeft nog veel te leren. We moeten hem helpen en niet steeds zeggen dat hij de beste is. Er is hem blijkbaar gevraagd naar Tedesco in een interview, dat is te, te te vroeg."

Timmy Simons (Westerlo): "Een verdiende winst voor Racing Genk. We toonden veel wil, maar aan de bal misten we de intensiteit. Vooral in het laatste derde, waardoor we Genk geen pijn hebben kunnen doen. Het vertrek van Stassin hoort bij voetbal, maar was wel heel last-minute."

Kos Karetsas (KRC Genk): "Ik probeer gewoon te genieten van het spelletje. Er zijn veel dingen waar druk bij komt, maar voetbal is er geen van. Op het veld staan is gewoon leuk, ik doe wat in me opkomt. Ik weet nog niet wat ik ga doen als de bondscoach belt."

Nicolas Sattlberger (KRC Genk): "Ik ben heel blij, ook om te kunnen vieren met de fans. Ongelofelijk gevoel. We hebben 9 op 9, nu volgt de international break en hopelijk kunnen we nadien dit verderzetten."

Tuur Rommens (Westerlo): "Zuur, ik denk niet dat we hier moeten verliezen. In de laatste minuten die goal binnen krijgen is lastig. We hebben heel goed verdedigd, een heel goede wedstrijd gespeeld. Vandaag is het niet gelukt om te scoren, soms zijn er van die wedstrijden dat het niet lukt."

Fase per faselaatste update: 16 dagen geleden

22:49
    ,
    22:36

Lothar D'Hondt wacht nog een laatste actie van Westerlo af en fluit de wedstrijd dan het verleden in. Racing Genk heeft moeite gehad met Westerlo, dat vandaag vooral als een sterk blok optrad. In de slotfase brak invaller Sattlberger met zijn eerste baltoets de ban voor de thuisploeg.

90+3'

Voor de tweede keer komt Jarne Steuckers oog in oog met Bolat, voor de tweede keer wint de doelman het pleit. Zijn foutje van zonet gaat hij niet goed kunnen maken, maar de doelman beperkt wel het verschil.

90+3'
    90+1'

90'
    90'

Genk vindt het allemaal welletjes, maar probeert toch nog eens uit te breken. Haspolat heeft het gehad en gaat aan de snelle Sor hangen. De kaart is op zijn plaats.

85'
    Sattlberger breekt de ban voor Genk.
    84'

Westerlo is geprikkeld en wil meteen gelijk maken. Sydortsjoek is te geprikkeld en gaat te fel in de tackle. D'Hondt vraagt zich af waarom de Oekraïner verontwaardigd is over zijn kaart.

82'
    81'

Droomstart Sattlberger!

Oh, hij staat nog geen halve minuut op het veld! Het stadion ontploft dankzij Nicolas Sattlberger. Steuckers probeert de vrije trap rechtstreeks op doel, waar Bolat in de fout gaat en lost. Na wat gekluts komt de bal voor de voet van de Oostenrijker, die binnentikt. Wat een binnenkomer.

81'
    80'
    ,
    80'

Geel voor Neustadter, die een dribbelende Bonsu Baah neerhaalt net buiten de zestien. Leuke plek voor een voorzet voor de kooi.