89'
Abdoul Kader Ouattara
89'
4 - 1

Na 3 wedstrijden heeft Cercle Brugge zijn eerste punten van het seizoen gepakt. In eigen huis was het een klasse te sterk voor Beerschot, dat al bij de rust uitgeteld tegen het canvas lag. Ouattara legde in het slot de 4-1-eindstand vast.

Cercle Brugge -, Beerschot in een notendop:
  1. Sleutelmoment
    Net voor rust opent Denkey zijn rekening voor de vereniging dit seizoen met een knap hakje. En meteen een belangrijke. Met de 3-1 sneed Denkey de benen af van Beerschot, dat na de aansluitingstreffer nieuwe hoop had gesprokkeld. “Niets daarvan”, dacht Denkey, die met een assist op Olaigbe Cercle naar de eerste punten van het seizoen trapte.
  2. Man van de match
    Denkey stond nog droog voor deze wedstrijd en was hongerig vandaag. Met een doelpunt en een assist leidde hij zijn team - samen met een sterke Somers - naar de overwinning.
  3. Opvallend
    Met deze drie gouden punten wipt Cercle meteen naar de 10de plek in het klassement. De Brugse vereniging staat zo voor minstens een week boven hun buren van Club.

Miron Muslic dropte vier nieuwe namen in de basis na de nederlaag tegen Molde. Onder meer de Braziliaanse aanwinst Bruninho moest voor een nieuwe wind in de ploeg zorgen. En dat deed hij met verve.

Na tien minuten spelen stond Bruninho helemaal vrij in het strafschopgebied. Hij had de hoek maar voor het uitkiezen, Matijas had geen verhaal. Ook die andere nieuwkomer in de basiself, Kazeem Olaigbe, bewees zijn waarde. De jonge Belg maakte de 2-0, die de bal van Denkey aan de tweede paal binnenliep.

Iets daarvoor redde Beerschot-doelman Matijas nog de meubelen. De Kroaat schudde een heerlijke redding uit zijn handschoenen op de kopbal van Denkey. Pas na 25 minuten stak de uitploeg ook de neus aan het venster. Een voorzet van Verlinden belandde bij Michez, die niet twijfelde en de bal overhoeks binnenschoot.

Net voor Rust opende Denkey zijn rekening. De Togolees was attent en verlengde de bal van Somers met een hak in doel. Na een zeer aangename eerste helft mocht de ploeg van Muslic gaan rusten met een comfortabele en verdiende 3-1 voorsprong.

Hoewel dat niet veel had gescheeld. In de toegevoegde tijd ontsnapte Keita aan de Brugse defensie. De aanvaller omspeelde Warleson goed, maar trapte onbegrijpelijk op Daland, die de bal op de lijn keerde.

Ouattara doet gooi naar olympisch goud

Ook in de tweede helft was het de thuisploeg die het heft in handen nam. Beerschot kon geen vuist maken en slaagde er niet om Warleson op de proef te stellen. De ingevallen Minda liet tot twee maal toe de kans liggen om de score uit te breiden.

Ouattara bewees net voor affluiten nog dat hij een turner op noppen is. De Burkinees zette de 4-1 eindscore op het bord – een binnentikker dankzij een goede pass van Somers - en vierde dat met 5 salto’s.

5 tuimelingen, 4 doelpunten, 3 punten voor Cercle. De ploeg van Muslic bracht een mooie prestatie op de mat en is dankzij deze overwinning eindelijk af van die vervelende 0 in het klassement.

Thibaud Verlinden: “We ontbreken kwaliteit”

“We waren goed in de eerste helft. Als Charly (Keita) net voor rust scoort, is het een andere wedstrijd. Maar goed, we moeten eerlijk zijn. We willen allemaal wel, maar we geraken er soms niet. Het is niet goed genoeg en het is duidelijk dat er nog nieuwe spelers met kwaliteit ontbreken.”

De aanvaller was verbaasd over de fysieke paraatheid van de thuisploeg: “Cercle heeft donderdag zelfs nog Europees gespeeld. Het verschil met vorig jaar is dat we toen continu balbezit hadden, nu is dat minder. Dat maakt het lastig en daar moeten we ons aan aanpassen.”

Dirk Kuijt: “Als je wil winnen van Cercle moet je 100 procent zijn – misschien zelfs meer”

“Een duidelijk verdiende overwinning van Cercle. We kwamen hier met een ander idee naartoe, namelijk dat we een kans maakten op een goed resultaat. Maar dan heb je ook een goede performance nodig en die was ondermaats. Het plan werd niet uitgevoerd.”

“Cercle heeft een behoorlijke fysieke kracht, maar wij hebben onze momenten gehad om goals te maken. Dat laten we na en daar ligt het probleem. Ook de manier waarop we de strijd zijn aangegaan was niet de juiste. Als je wil winnen van Cercle moet je 100 procent - misschien zelfs iets meer - en dat waren we niet.”

Ook de invallers brachten geen kentering in de tweede helft: “De klap van de 3-1 was misschien te groot en we probeerden te drukken om terug in de wedstrijd te komen. Dat is ons niet gelukt. Wij hadden niet de vorm en kracht die we vorige week wel hadden. Nu moeten we de koppen bij elkaar steken en dit verbeteren zodat het niet meer gebeurt.”

“Ik blijf ervan overtuigd dat we tegen iedere tegenstander een kans maken als we 100% zijn. We zijn blij met de spelers die we al hadden en degenen die erbij zijn gekomen. Plat was bijvoorbeeld een van delichtpuntjes vandaag. Met dit team en enkele extra kwaliteiten gaan we een goed seizoen draaien, maar we zullen uit een ander vaatje moeten tappen.”

Miron Muslic: "Ons plan is geen hogere wiskunde maar iedereen moet het dan wel uitvoeren.

“Het was een verdiende overwinning. Ik ben tevreden over de manier waarop we speelden en de reactie die we toonden. We zijn aan het zoeken naar ritme en balans met de midweekwedstrijden. Vandaag hebben we gespeeld hoe Cercle hoort te spelen.”

“Intensiteit, agressiviteit, hoog durven spelen, de tegenstander tot fouten dwingen en daar voordeel uit halen. Het plan klopte en werd goed uitgevoerd. Ons plan is geen hogere wiskunde, het is simpel maar iedereen moet het plan dan wel uitvoeren. Vandaag was dat het geval.”

“Dat de onfortuinelijke Utkus weer uitvalt met een blessure is een harde klap voor hem én voor ons. Hij heeft zoveel ongeluk en was net op de goeie weg terug. Hij heeft al zoveel kansen gemist om te schitteren. Hij zal alle steun van ons krijgen om sterker terug te keren.”

Over de salto’s van Ouattara was Muslic niet zo verbaasd: “Ik ben gestopt met tellen na de zesde. Ik dacht: “Wat gebeurt hier?”. Maar zo is Kader, waarschijnlijk doet hij dit elke dag als hij opstaat om koffie te gaan halen. Als Hannes Van der Bruggen dit zou proberen, zou hij waarschijnlijk zijn carrière moeten beëindigen, maar Kader kan dit aan.”

Fase per faselaatste update: ongeveer 1 maand geleden

21:14

Einde: 4-1

Cercle boekt een belangrijke zege tegen Beerschot en veegt de 0 van de tabellen.

90+5'
,
90+4'

Erick Nunes pakt nog een geel karton. Hij gaat fel door op Reyners, Verboomen luistert naar de VAR, maar die beslist dat geel volstaat.

90+2'

Miangue verliest de bal op eigen helft aan Verlinden, die even aan lobben denkt. Warleson stond echter niet ver genoeg uit zijn doel.

90+1'

89'

Ouattara beslist de wedstrijd

De ingevallen Ouattara pikt zijn doelpuntje mee. Somers zet zich goed door op rechts en vindt de 19-jarige Burkinees met een pass door de benen van Sanusi. Ouattara kan de bal simpel in een leeg doel trappen. Met 5 salto's doet hij meteen ook een gooi naar olympisch goud.

86'
82'

Alan Minda is bedrijvig. De Equadoriaanse aanvaller krijgt de bal goed voor zijn linkervoet, maar kruist te hard. De bal gaat voorlangs.

81'

Met nog 10 minuten op de klok krijgt Cercle een vrije trap. Somers probeert die bal met een hakje te verlengen, maar Matijas kan de bal makkelijk oprapen.

80'
78'

Krampen bij Simion Michez, hij schreeuwt het uit van de pijn en moet recht worden geholpen. De doelpuntenmaker van Beerschot moet naar de kant en wordt vervangen door Vargas.

76'

Verlinden met een goeie actie op links. Hij deelt een panna uit bij Miangue en zoekt dan een teamgenoot voor doel. De bal gaat via de voet van Daland in de handen van Warleson.

72'

Matijas maakt het zichzelf wel heel moeilijk. De doelman wil Minda uitkappen, maar kapt de bal voorbij de achterlijn. Hoekschop voor Cercle.

71'
67'

Opnieuw Cercle

Ook Ouatarra mist nu de kans om de wedstrijd te doden. Hij wordt mooi door de verdediging van Beerschot geloodst, maar trapt op Matijas. Gaat Cercle het zich nog beklagen dat het met de kansen morst?