68'
Mark Mampasi
1 - 2
68'

KV Kortrijk heeft de nul weggeveegd in de Jupiler Pro League. Het won op bezoek bij Cercle Brugge met 1-2, Mark Mampasi maakte twintig minuten voor tijd de winnende goal. De thuisploeg kreeg in het slot nog een rist grote kansen, maar scoorde niet meer en blijft na twee speeldagen zo achter met 0 op 6.

Cercle Brugge - Kortrijk in een notendop
  1. Man van de Match
    Kortrijk was collectief sterk, maar de absolute uitblinker was toch de doelman. Patrik Gunnarsson bewees waarom coach Alexandersson hem zo graag naar Kortrijk wilde halen. De doelwachter pakte uit met enkele puike saves en stuwde zijn ploeg zo naar de overwinning.
  2. Sleutelmoment
    De 1-2 van Mampasi legde de wedstrijd in een definitieve plooi. De rake kopbal zorgde ervoor dat de Kortrijkzanen de laatste 20 minuten in de loopgraven konden kruipen om de overwinning in de wacht te slepen. En met succes, want KV Kortrijk gaf zijn voorsprong geen tweede keer weg.

Het was een aangenaam kijkstuk deze namiddag op Jan Breydel.

Na een vurig begin met een reuzenkans voor Thibo Somers was er buiten het Kortrijks doelpunt op het kwartier niet veel te beleven.

In een aftastende beginfase was het Kortrijk dat op het kwartier op voorsprong klom na een rake kopbal van zomeraanwinst Ferri. Hij gaf Warleson het nakijken.

Nadien was het wachten tot het halfuur voor we nog eens wat echt gevaar konden noteren. Het was niet Cercle, maar Kortrijk dat het dichtste bij een doelpunt kwam onder leiding van een goede Thierry Ambrose

Maar voetbal zou voetbal niet zijn als het tegengestelde niet gebeurde. Net wanneer Kortrijk de betere kansen had, trok Somers de Vereniging uit het slop en naast de Kortrijkzanen. De wedstrijd was volledig opengebroken en zou niet meer op slot gaan.

Brugs balbezit, kansen aan beide kanten

De tweede helft kende wat hetzelfde scenario als de eerste: Brugs balbezit, maar kansen langs de beide kanten. Niemand leek te kunnen afwerken, onder meer invallers Bruninho en Kadri waren niet scherp genoeg voor doel.

Het was verlosser Mark Mampasi die Kortrijk weer naar een voorsprong stuwde. Met een rake kopbal op hoekschop van Kadri, bracht hij de meegereisde fans in extase.

Cercle wist dat het money time was en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Maar een tweede keer langszij komen lukte niet meer. Onder meer Utkus en Somers lieten het liggen, mede dankzij een uitstekende doelman Gunnarsson.

En zo heeft Cercle in de eigen competitie toch kopzorgen. Met een 0 op 6 heeft het zijn start gemist en moet het volgende week vol aan de bak thuis tegen promovendus Beerschot.

Kortrijk recht daarentegen de rug na een nipt verlies tegen AA Gent vorige week. Volgende week mag het op bezoek bij die andere stijger, Dender, op zoek naar een nieuwe driepunter.

Massimo Bruno: "Dit lanceert ons seizoen volledig"

• Massimo Bruno (Kortrijk): "We zijn supertevreden, we wisten wat we konden verwachten van de tegenstander en hebben er ook naar gespeeld. We zijn veel beter voorbereid dan vorig jaar en dat zie je op het veld. Dit gaat ons een vertrouwensboost geven. Met deze punten kunnen we hopelijk een rustiger seizoen beleven dan vorig jaar."
  • Dion De Neve (Kortrijk): "Ik denk dat we dit seizoen allemaal op één lijn zitten. De coach heeft ons duidelijk gemaakt hoe we moeten spelen en iedereen is mee met zijn plan."
  • Boris Popovic (Cercle Brugge): "We zijn teleurgesteld. We pakken twee doelpunten op stilstaande fases. Dat moeten we aanpakken tegen de volgende wedstrijden. Het komt aan op details, want we hebben een tiental kansen gehad. Er zijn nog geen twijfels, maar we zijn gewoon teleurgesteld."
  • Thibo Somers (Cercle Brugge): "Het was een beetje een verrassing, want we hadden de bovenhand. Het lag aan onze efficiëntie. We hadden genoeg kansen om de gelijkmaker te maken en misschien wel meer te rapen, maar we werken niet af.  Het is een voordeel dat de Europese match er snel is voor de positieve vibe in het team."

Fase per faselaatste update: ongeveer 1 maand geleden

17:53

EINDE

Daar is de eerste driepunter voor Kortrijk en dat is zeker niet onverdiend te noemen. Beide ploegen hadden de kansen om te winnen, alleen maakten de Kortrijkzanen ze af en de Bruggelingen niet. De 3 punten gaan mee naar het zuiden van West-Vlaanderen.

90+6'
,
90+4'
,
90+2'

Patrick Gunnarsson dames en heren

Wat een save. Weer laat de Kortrijkse doelman niets passeren. Utkus kopt goed naar de benedenhoek, maar Gunnarsson ranselt de bal uit zijn doel. Ook in de herneming kan Somers niet binnenwerken.

Kortrijk lijkt op weg naar de zege.

90+1'

Niks aan de hand, oordeelt de VAR. Doeltrap voor Kortrijk.

90+1'

87'

Minda kan inkoppen, maar de bal wordt gekeerd. Er is wel appel voor handsspel. De scheidsrechter luistert. Afwachten.

84'

Weer een heet standje voor de goal van Gunnarsson, wederom staat de Kortrijkse doelwachter pal. Nog een dikke 5 minuten voor Kortrijk terwijl Cercle nadrukkelijk blijft aandringen.

83'
82'

Takamine maakt zijn opwachtig. De zomertransfer van Kortrijk komt doelpuntenmaker Ferri vervangen. Ook Bruno ruimt plaats voor Kaneko.