OH LeuvenKRC Genk
Wesli De Cremer
King Power at Den Dreef Stadion
7418

OHL swingt zich voor de rust voorbij onmondig KRC Genk en houdt erna stand tegen de aandringende bezoekers

za 3 augustus 2024 20:14
  1. 21' - Geel - Takahiro Akimoto
  2. 22' - Doelpunt - Youssef Maziz (1 - 0)
  3. 35' - Geel - Ibrahima Sory Bangoura
  4. 36' - Doelpunt - Thibault Vlietinck (2 - 0)
  5. 45+2' - Geel - Alieu Fadera
  1. 59' - Verv. Youssef Maziz door Ezechiel Banzuzi
  2. 62' - Doelpunt - Toluwalase Emmanuel Arokodare (2 - 1)
  3. 68' - Verv. Mathieu Maertens door Jón Dagur Thorsteinsson
  4. 68' - Verv. Thibault Vlietinck door Chukwubuikem Ikwuemesi
  5. 71' - Geel - Ezechiel Banzuzi
  6. 75' - Verv. Birger Verstraete door William Balikwisha
  7. 75' - Verv. Hamza Mendyl door Manuel Osifo
  8. 83' - Verv. Joris Kayembe door Oh Hyeon-gyu
  9. 85' - Doelpunt - Jón Dagur Thorsteinsson (3 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 2 - 03/08/24 - 18:17
22'
Youssef Maziz
22'
1 - 0
36'
Thibault Vlietinck
36'
2 - 0
62'
Toluwalase Emmanuel Arokodare
2 - 1
62'
85'
Jón Dagur Thorsteinsson
85'
3 - 1

OHL heeft een knappe thuiszege geboekt tegen KRC Genk: 3-1. Een enthousiast OHL scoorde voor de rust de 2-0 langs Maziz en Vlietinck. De bezoekers kwamen beter uit de kleedkamer, Tolu maakte op het uur de aansluitingstreffer. OHL werd teruggedrongen, maar Thorsteinsson zorgde laat voor de zekere zege. OHL pakt 4 op 6, Genk blijft met 1 punt achter na de 0-0 vorige week tegen Standard.

OH Leuven - Genk in een notendop
  1. Sleutelmoment
    Genk kwam opzetten in de tweede helft en kwam nog in de buurt dankzij de aansluitingstreffer, maar in minuut 85 deed Thorsteinsson de boeken definitief dicht met de 3-1.
  2. Man van de match
    Leuven kon vooral rekenen op een collectief sterke prestatie onder leiding van Schrijvers en Vlietinck, maar vooral Konan N'Dri sprong eruit. Met zijn werkkracht nam hij het voortouw bij de Leuvenaars en trok hij mee de overwinning over de streep.
  3. Opvallend
    Thibault Vlietinck stond voor het eerst in de basis sinds 28 oktober 2023. Toen viel hij tegen Anderlecht uit met een zware achillespeesblessure. Hij vierde zijn rentree met een goal.

Na twee brilscores vorig weekend gingen OH Leuven en Racing Genk allebei op zoek naar doelpunten en een eerste zege. Al slaagde de ene daar beter in dan de andere.

OH Leuven liet in de eerste helft meteen zien dat het hen menens was. Met een goeie interceptie op het middenveld van Schrijvers gevolgd door een bal in het zijnet van Maziz zetten de Leuvenaars de toon.

Na 20 minuten op en neer was het uiteindelijk raak voor de thuisploeg. De bezoekende verdediging ging aan het klungelen en Maziz tikte eenvoudig binnen. Een koude douche voor Genk, maar een verdiende voorsprong voor OH Leuven.

Vervolgens was het wachten op een Genks antwoord, maar dat kwam er niet. Integendeel, OHL liet niet begaan en verdubbelde de score na een knappe run en dito afwerking van Vlietinck. Even leek het Leuvense feestje niet door te gaan door vermeend buitenspel, maar de VAR zorgde er toch voor dat Sweet Caroline door het stadion mocht galmen.

Felicitaties voor Maziz.

Genks beterschap in 2e helft, maar Leuven houdt stand

Werk aan de winkel dus voor Genk in de tweede helft. Al leken de Limburgers dat niet meteen begrepen te hebben.

Meteen na de rust legde N’Dri de 3-0 in het mandje, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor een voorafgaande fout op Sor.

Het leek de Genkenaars wel te hebben wakker geschud. De eerste aansluitingstreffer werd nog afgekeurd, maar bij de tweede poging was er geen vuiltje aan de lucht. Na een mooie combinatie op rechts kon Tolu binnentikken op aangeven van invaller Sor. 2-1 en mogelijk nog een half uur bibberen voor OHL.

Maar echt bibberen deden de Leuvenaars nooit. Genk kon het vele balbezit niet omzetten en geraakte niet verder dan kansjes. Enkel Zeqiri maakte nog aanspraak op de gelijkmaker, maar zijn schot was te zwak.

In minuut 85 ging het licht helemaal uit bij de Limburgers. Na een driedubbele kans was het de ingekomen Thorsteinsson die de eindstand op het bord zette.

Zo heeft Racing Genk zijn start onder de nieuwe coach Fink gemist. Met een 1 op 6 bengelt het onderaan het klassement en dat mochten de spelers achteraf ook gaan uitleggen bij de meegereisde supporters.

OH Leuven draait met een 4 op 6 mee aan de top van het klassement. Kan het volgende week bevestigen op bezoek bij recordkampioen Anderlecht?

(lees reactie OHL onder foto)

Tolu viert de bezoekende goal.

"Fantastische wedstrijd van ons"

• Thibault Vlietinck: "Het was een fantastische wedstrijd van onze kant. In de eerste helft zetten we Genk volledig vast. Ik denk dat Genk niet wist wat er gebeurde: goeie pressing, 2-0. Het had 3-0 of 4-0 kunnen zijn. In de tweede helft begon Genk te komen, maar we houden goed stand. Dit was een oververdiende overwinning. We hebben de kwaliteiten en dat kwam er vandaag uit. De coach houdt van mooi voetbal. Als we op dit elan voortdoen, kijken we een mooi seizoen tegemoet. Mijn goal? Ewoud (Pletinckx, red) geeft een heel mooie bal. Ik dacht dat het eerst buitenspel was, maar het was een heel mooie goal. Ik ben heel tevreden."

Fase per faselaatste update: ongeveer 1 maand geleden

20:14

EINDE

Het zit erop! De drie punten blijven in Leuven en dat is op basis van de eerste helft zeker verdiend te noemen. In de tweede helft probeerde Genk nog wel en vond het ook de aansluitingstreffer, maar echt aanspraak maken op een punt deed het nooit. Leuven aan het feest en Genk toch in de problemen na 1 op 6.

90+8' tweede helft
90+6'

Leysen staat wederom pal

Tobe Leysen blinkt vandaag weer in zijn vel. Sor haalt uit vanuit de tweede lijn, maar de doelman pakt uit met een prima redding. Zo lijkt het definitief beslist.

90+3'

Ook invaller Oh probeert het van afstand. Zijn schot is te centraal en wordt makkelijk geklemd door Leysen. Het lijkt binnen voor OH Leuven.

90+2'

Nog eens een kansje voor Genk, maar een laag hard overhoeks schot kan Leysen niet bedreigen.

Even later kan Sor ook voorleggen, maar er is niemand die er zijn been tegen kan zetten. Zo wordt het natuurlijk heel moeilijk voor de Limburgers.

90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90'

Genk heeft nog 7 minuten om iets aan de situatie te doen, maar OH Leuven staat in een goede organisatie. Zit er nog iets voor de Limburgers?

84'

3e keer, goede keer: 3-1

Is dit de doodsteek? Leuven trapt in een fase drie reuzekansen bij elkaar en scoort de derde. Eerst is het Penders die het schot van Thorsteinsson nog goed keert, daarna trapt Schrijvers op de lat en de derde keer kan Thorsteinsson toch scoren. 3-1.

Genk koud gepakt.

83'
81'

Onze woorden van het middenveldspel zijn nog niet koud of daar zijn al meteen twee kansen. Eerst is het Genk dat zijn schot voorlangs ziet gaan, daarna kan Penders een bal eenvoudig klemmen. Er zit weer wat schwung in.

76'

We zitten in een fase waarin er weinig gebeurt. Veel gebikkel in het middenveld en aanvalspogingen die nog voor de grote baklijn stranden. Zo tikt de tijd in het voordeel van de Leuvenaars.

75'
72'

Geen 2-2

Bijna was daar de gelijkmaker. Kayembe zet een knappe actie op poten tegen de achterlijn en pikt er Zeqiri uit. Zijn afwerking is echter te slap waardoor de Leuvense verdediging kan keren. Hier zat meer in voor de Limburgers.