AntwerpSTVV
Kevin Van Damme
Bosuilstadion
12000

Antwerp maakt in tweede helft brandhout van STVV en boekt met ruime overwinning eerste thuiszege van het seizoen

zo 11 augustus 2024 17:55
6-1
  1. 4' - Doelpunt - Tjaronn Chery (1 - 0)
  2. 22' - Geel - Ayrton Enrique Costa
  3. 39' - Doelpunt - Mahamadou Doumbia (2 - 0)
  1. 54' - Doelpunt - Ryoya Ogawa (2 - 1)
  2. 55' - Doelpunt - Jacob Ondrejka (3 - 1)
  3. 62' - Verv. Gyrano Kerk door Anthony Valencia
  4. 63' - Verv. Ayrton Enrique Costa door Mandela Keita
  5. 65' - Doelpunt - Jacob Ondrejka (4 - 1)
  6. 67' - Verv. Tjaronn Chery door Christopher Scott
  7. 68' - Doelpunt - Anthony Valencia (5 - 1)
  8. 70' - Verv. Ryotaro Ito door Joselpho Barnes
  9. 71' - Verv. Adriano Bertaccini door Adam Nhaili
  10. 77' - Verv. Ryoya Ogawa door Olivier Dumont
  11. 77' - Verv. Robert-Jan Vanwesemael door Frederic Ananou
  12. 81' - Doelpunt - Jacob Ondrejka (6 - 1)
  13. 83' - Verv. Jacob Ondrejka door Victor Udoh
  14. 83' - Verv. Mahamadou Doumbia door Milan Smits
  15. 90+1' - Verv. Rein van Helden door Zineddine Belaïd
Jupiler Pro League - speeldag 3 - 11/08/24 - 16:01
4'
Tjaronn Chery
4'
1 - 0
39'
Mahamadou Doumbia
39'
2 - 0
54'
Ryoya Ogawa
2 - 1
Ryoya Ogawa
54'
55'
Jacob Ondrejka
55'
3 - 1
65'
65'
4 - 1
68'
Anthony Valencia
68'
5 - 1
81'
81'
6 - 1

Royal Antwerp heeft zijn eerste thuiszege beet. Met maar liefst zes treffers had de ploeg van Jonas De Roeck maar weinig moeite met STVV. Ondrejka was de held van de middag met 3 goals. Voor de Limburgers is het de tweede zware nederlaag op rij. Zij blijven achter met 0 op 9.

Antwerp - STVV in een notendop
  1. Sleutelmoment
    STVV kwam goed uit de kleedkamer. Meteen na rust maakte Ogawa de verdiende aansluitingstreffer na een goeie aanval. Maar lang konden de Kanaries niet vieren: Ondrejka drukte de Truiense meteen de kop in.
  2. Man van de match
    Met 3 doelpunten in de tweede helft eiste Ondrejka de hoofdrol op in deze wedstrijd. Na de aansluitingstreffer van STVV, ontnam de Zweed alle hoop bij de uitploeg door de 3-1. Nadien scoorde Ondrejka nog twee keer: Antwerp boekt zo de eerste thuisoverwinning - en hoe!
  3. Statistiek
    Antwerp had een xG van minder dan 2 en slaagde erin om 6 keer te scoren tegen STVV. Dat zegt veel over de uitploeg, die met 11 geïncasseerde doelpunten in 3 wedstrijden, en 0 op 9, aan de staart van het klassement bengelt.

In een zonovergoten Bosuilstadion ging Antwerp op zoek naar de tweede driepunter van dit seizoen. En die intentie werd vanaf de eerste minuut duidelijk: de thuisploeg eiste het balbezit op, STVV plooide terug.

En bij de eerste echte kans was het meteen raak. Een voorzet van Janssen bereikte Chery, die zijn verdediger goed afhield. De 36-jarige Surinamer trapte vanuit de draai de bal in de hoek. Een droomstart voor Antwerp, STVV meteen in de problemen.

Antwerp leek verder te willen gaan op dat positieve elan. Doumbia stuurde Kerk diep, die Taniguchi te snel af was. Het venijn werd net op tijd uit het schot van de Nederlander gehaald via een tackle van de Japanner, maar de bal dwarrelde nog op de bovenkant van de lat. Coppens slaakte een zucht van opluchting.

STVV probeerde te dreigen en had enkele kleine kansjes. Vooral via de rechterflank kreeg het ruimte, maar die benutten de Kanaries niet. Lammens beleefde een rustige eerste helft: de Antwerp-doelman moest twee keer goed plat gaan op pogingen van Zahiroleslam en Bertaccini.

Hattrickheld Ondrejka slaat Truiense hoop aan diggelen

Zijn collega aan de overkant had het moeilijker. Coppens zag hoe Doumbia vanop grote afstand aanlegde. De doelman kon het grondscherend schot van de middenvelder niet verwerken. De bal verdween in doel – een verdiende maar gevleide dubbele voorsprong voor de ‘Great Old’ aan de rust.

Na de rust kwam Antwerp flets uit de kleedkamer. STVV knutselde een knappe aanval in elkaar op links, Zahiroleslam frommelde de bal in doel. Lang konden de Kanaries niet vieren: een minuut later trapte Ondrejka de thuisploeg naar 3-1.

En dan ging het plots snel. Eerst miste Chery nog de kans op 4-1, Ondrejka deed dat enkele minuten later niet. De Zweed was goed gevolgd op de poging van Valencia en kon de bal makkelijk in doel tikken. Drie minuten later viel de bal voor de voeten van Valencia, die niet twijfelde en de 5-1 binnenschoot.

Het werd nog wat pijnlijker voor de ploeg van Lattanzio toen Ondrejka zijn hattrick tien minuten voor het einde vervolledigde: 6-1 voor Antwerp. Daar bleef het ook bij. Zo wint de ‘Great Old” voor de zesde keer op rij van STVV en boekt het zijn eerste thuiszege van het seizoen.

Christian Lattanzio: "Scorebord zegt niet alles over wedstrijd"

"Als je kijkt naar de statistieken en niet naar het scorebord zie je een andere wedstrijd. Je zou nooit geloven dat het 6-1 is geworden. Antwerp heeft meer kwaliteit dan ons en slagen erin om hun kansen af te maken. Wij niet."

"Het is hard om hier 6-1 de boot in te gaan, maar als coach neem ik hier de verantwoordelijkheid voor. Ik ben tevreden met de manier waarop de jongens speelden, maar met de 3-1 kregen we een psychologische tik."

"Deze kern heeft extra kwaliteit nodig, daarover was ik van in het begin al duidelijk. Ik heb mijn wensen overgemaakt aan het bestuur om de ploeg te versterken. Ik moet hen vertrouwen dat ze versterkingen zullen vinden."

"Volgende week wacht Dender, opnieuw een belangrijke wedstrijd tegen een ploeg in vorm. Het wordt een lastige klus, maar we moeten presteren voor onze fans."

Fase per faselaatste update: ongeveer 1 maand geleden

17:54

Het is afgelopen op de Bosuil: Antwerp blikt STVV in met 6-1! Feest bij de supporters van de 'Great Old', dat hun team een sterke tweede helft zagen spelen. Bedrukte gezichten bij de Kanaries, die opnieuw een zware nederlaag lijden en met 0 op 9 achterblijven.

90+1'

89'

Van Damme maakt geen einde aan de lijdensweg van de Kanaries: 3 minuten extra tijd.

89'

Blessure

Het spel ligt even stil: Vanhelden heeft krampen en krijgt verzorging. Belaid valt nog in voor de jonge Belg.

84'

STVV probeert het nog eens met een afstandsschot van Nhaili. Geen probleem voor Lammens.

81'

Hattrick Ondrejka: 6-1

De Zweed heeft dan toch zijn hattrick beet. Ondrejka knalt de bal droog in de korte hoek, Jo Coppens heeft geen antwoord op dit hard schot. 6-1: pijnlijke nederlaag opnieuw voor STVV, dat met de billen bloot gaat.

Ondrejka krijgt meteen een applauswissel, Udoh is zijn vervanger. Ook de jonge Smits komt nog in het veld, hij mag Doumbia aflossen.

79'

Goeie kans Barnes

Een voorzet vanop links wordt door Barnes van heel dichtbij over doel gekopt.

76'

Vincent Janssen wil zijn doelpuntje meepikken. Hij zet zijn rechtervoet tegen de voorzet van Valencia, de bal verdwijnt naast. De Nederlander baalt duidelijk

Ogawa wordt nog naar de kant gehaald bij STVV, Dumont komt tussen de lijnen.

74'

Ondrejka is op zoek naar zijn hattrick. Janssen bereikt de Zweed in een warrige fase in de zestien meter, maar de flankaanvaller besluit naast. Bijna zijn derde van de namiddag. Antwerp heeft honger en lijkt nog door te willen duwen.

72'

Twee wissels bij STVV: Nhaili en Barnes krijgen nog de kans om zich te tonen. Het kalf is sowieso verdronken vandaag. Het is ook tijd voor een drankpauze na deze twee snelle goals, zo denkt scheidsrechter Van Damme.