voetballers
Dumfries zorgt voor 2-2.

Nederland dwingt gelijkspel af tegen Duitsland, maar vloek tegen toplanden blijft overeind

di 10 september 2024 22:39
  1. 2' - Doelpunt - Tijjani Reijnders (1 - 0)
  2. 14' - Geel - Nico Schlotterbeck
  3. 25' - Geel - Jonathan Tah
  4. 32' - Geel - David Raum
  5. 38' - Doelpunt - Deniz Undav (1 - 1)
  6. 45' - Verv. Nathan Aké door Jurriën Timber
  7. 45+3' - Doelpunt - Joshua Kimmich (1 - 2)
  1. 51' - Doelpunt - Denzel Dumfries (2 - 2)
UEFA Nations League - speeldag 2 - 10/09/24 - 20:45
2'
Tijjani Reijnders
2'
1 - 0
38'
Deniz Undav
1 - 1
Deniz Undav
38'
45+3'
Joshua Kimmich
1 - 2
45+3'
51'
Denzel Dumfries
51'
2 - 2

Nederland heeft in de Johan Cruijff Arena een 2-2-gelijkspel uit de brand gesleept tegen Duitsland. De bezoekers kwamen net voor rust op voorsprong, maar Denzel Dumfries bezorgde Oranje een punt. Zo slaagde bondscoach Ronald Koeman er in zijn tweede termijn nog altijd niet in om een topland te verslaan.

Engeland en Frankrijk op het EK, Duitsland in de EK-voorbereiding, ... Bij zijn tweede termijn als bondscoach van Nederland lukt het Ronald Koeman maar niet om te winnen tegen een topland.

In de Nations League dan maar? Na nog geen 2 minuten had Oranje alvast het openingsdoelpunt beet. Een aanval die begon bij doelman Bart Verbruggen, eindigde via gelegenheidsspits Brobbey en Gravenberch bij afwerker Tijjani Reijnders.

Nederland vergat evenwel zijn bonus uit te bouwen en kreeg nog voor de rust het deksel op de neus. Net als tegen Bosnië ging Matthijs de Ligt in de fout met balverlies op de eigen helft, waarvan Deniz Undav (ex-Union) kon profiteren met zijn eerste interlandgoal. Kimmich maakte het op slag van rust nog pijnlijker: 1-2.

Met alweer een blitzstart in de tweede helft kon de thuisploeg snel orde op zaken stellen. Brobbey, die punten scoorde bij de bondscoach, bediende de mee opgerukte Denzel Dumfries voor de gelijkmaker.

Ondanks nog wat kansen voor beide landen bleef het bij 2 doelpunten elk. En dus weer geen zege voor Oranje.

"Straks gaat het zijn eigen leven leiden dat we alleen kunnen winnen van landen buiten de top 10", vreesde Koeman vooraf nog. Op 14 oktober krijgen ze een nieuwe kans in Duitsland.

Het openingsdoelpunt van Reijnders

De gelijkmaker van Undav

Fase per faselaatste update: 6 dagen geleden

90+1'

89'
86'
,
Duitsland
82'
65'
64'
63'
21:51
21:51
45+10'
45+4' eerste helft
45+3'

Duitsland op en over Nederland

Plots is het stil in de Johan Cruijff Arena. Na de knappe start van Nederland zijn het toch de Duitsers die gaan rusten met de voorsprong.

Net voor de pauze tikt Kimmich Duitsland op voorsprong aan de tweede paal. De assist komt van Undav.