Club BruggeKV Mechelen
Bert Put
Jan Breydelstadion
25000

Club Brugge laat meteen punten liggen tegen KV Mechelen, dat vloekt op de VAR én 1-2 laat liggen

zo 30 juli 2023 19:10
  1. 14' - Geel - Julien Ngoy
  2. 26' - Geel - Daam Foulon
  3. 32' - Verv. Andreas Skov Olsen door Michal Skóras
  4. 37' - Geel - Maxim De Cuyper
  5. 38' - Doelpunt vrije trap - Rob Schoofs (0 - 1)
  1. 55' - Verv. Boli Bolingoli Mbombo door Rafik Belghali
  2. 61' - Verv. Mats Rits door Hugo Vetlesen
  3. 65' - Doelpunt strafschop - Igor Thiago (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 1 - 30/07/23 - 18:30
38'
Rob Schoofs
0 - 1
Rob Schoofs
38'
65'
Igor Thiago
65'
Igor Thiago
1 - 1

Uitschuiver voor Club Brugge op de openingsspeeldag. In eigen huis geraakte blauw-zwart niet voorbij KV Mechelen. Kort voor rust liet Mignolet zich verrassen bij een vrijschop van Schoofs. Pas op het uur vond Club een gelijkmaker, nadat de VAR een discutabele penalty had gezien. In het absolute slot miste Lauberbach nog twee grote kansen op de 1-2.

Club Brugge - KV Mechelen in een notendop

• Sleutelmoment: Twee spurtjes van Lauberbach leggen de wedstrijd in een beslissende plooi. Eerst laat de Duitser een dot van een kans op 1-2 liggen en minuten later wordt hij foutief neergehaald. Club valt met z'n tienen en beschermt angstig de 1-1.

• Man van de Match: Veel Brugse supporters hadden hem graag aan de aftrap gezien, en Vetlesen toonde waarom in de speeltijd die hij kreeg. De Noor had bij zijn invalbeurt een voet in zowat elke gevaarlijke actie van de thuisploeg.

• Opvallend: Mechelen laat een unieke gelegenheid liggen om een zeldzame zege te pakken tegen Club Brugge. Een overwinning op Jan Breydel was al van 2012 geleden, een eeuwigheid in het moderne voetbal. Het blijft bij één zege in achttien onderlinge duels.

Club Brugge zwoegt zich naar schamel puntje

In een verzopen Jan Breydel luidde Club Brugge meteen de aanvalstrom. Het offensief leverde echter niet veel meer op dan bijna-kansen voor Igor Thiago. Mechelen, dat van zijn eigen sterkte wilde uitgaan, had even de tijd nodig om alles op een rijtje te zetten.

Gaandeweg liep Club zich meer vast op de bezoekers. Leuke dribbels van Nusa en Skov Olsen bleven zonder vervolg. Het gevaar kwam vanuit de tweede lijn, met een schicht van Onyedika tegen de paal. Eén keer kwam Malinwa piepen, maar dat kon meteen tellen. Schoofs verraste Mignolet met een rechtstreekse vrije trap die precies in de korte hoek paste.

Het begin van de tweede helft volgde het scenario van de eerste, met een flitsende Brugse start. Nusa botste op Coucke na een lekkere een-twee met Vanaken. Daarna zat er veel te veel afval en twijfel in het voetbal van Club Brugge. De VAR bood een helpende hand, want in Tubeke hadden ze een betwistbare overtreding op Igor Thiago gezien. De Braziliaan mocht de strafschop zelf inknallen.

Wie een overrompeling voorspelde, had het bij het verkeerde eind. Het was warempel Mechelen dat eindelijk kwam opzetten met de rennende Lauberbach. De Duitser miste oog in oog met Mignolet en dwong De Cuyper wat later tot een tweede gele kaart. Club haalde met de daver op het lijf het eindsignaal. In de toegevoegde tijd mikten opnieuw Lauberbach en Vanlerberghe immers nog rakelings naast.

Schoofs: "Als we daarvoor gaan fluiten..."

• Romeo Vermant viel in toen Club Brugge in de verdrukking kwam. "Na die rode kaart moesten we vooral dat gelijkspel houden. Voor mij was het vooral volle bak lopen." Vermant vond wel dat zijn ploeg meer verdiende. "We moeten onszelf vooral niets verwijten. De eerste helft hebben we volledig gedomineerd. We hadden het zelf in handen, op een counter na."

• KVM-aanvoerder Rob Schoofs vloekte na afloop toch vooral. "Het is frustrerend omdat we meer verdienden. Brugge kon niet veel creëren en dan kregen ze een strafschop. Als we daarvoor gaan fluiten, gaan we dit jaar heel veel strafschoppen krijgen." De 0-1 was een leuker moment voor Schoofs. "Het was een goeie plaats om het te proberen, omdat een keeper vaak wil uitkomen op de voorzet. Mooi om het seizoen zo te beginnen."