3. Filip Jurisic (Kro) 45
14. Wannes Van Laer 76

Emma Plasschaert eindigt 9e in laatste grote test richting Tokio

ma 7 juni 2021 09:45

Het IJsselmeer in Nederland vormde de voorbije dagen het toneel voor de eerste Wereldbeker-manche zeilen sinds de coronacrisis. De Allianz Regatta in Medemblik was meteen ook de laatste grote wedstrijd voor de Olympische Spelen. Emma Plasschaert, Belgiës grootste zeilhoop op eremetaal in Tokio, eindigde als 9e.

09:45

14e stek voor Van Laer

In de Laser bij de mannen werd Wannes Van Laer 14e in de eindstand. De Brit Lorenzo Brando Chiavarini veroverde de gouden medaille. De Spanjaard Joel Rodriguez Perez werd tweede. De Kroaat Filip Jurisic vervolledigde het podium.

09:44

Laatste test

De WB-manche in Medemblik was Plasschaerts laatste grote test richting de Olympische Spelen in Tokio. 23 van de 44 gekwalificeerde zeilsters voor Tokio 2020 verschenen er aan de startlijn.

09:43
09:40

Plasschaert eindigt als 9e

Emma Plasschaert is op de 9e plaats geëindigd in Medemblik. In de medaillerace van de Laser Radial-klasse werd Plasschaert 6e. Dat leverde haar in de eindstand nog een top-10-notering op.

Eline Verstraelen eindigde op de 40e plaats. Het goud ging naar de Française Marie Barrue, die het haalde voor de Hongaarse Maria Erdi en de Poolse Agata Barwinska.

05/06/21
21:05
21:00

Baaldag voor Emma Plasschaert

Emma Plasschaert heeft geen succesvolle dag achter de rug. Ze eindigde in de 7e race 21e, de 8e race was helemaal een sof met de 58e plaats. Dat resultaat wordt voorlopig geschrapt, maar in de tussenstand is onze landgenote gezakt van de 6e naar de 8e plaats in de Laser Radial-klasse.

Bij de mannen was er wel een flinke remonte van Wannes Van Laer. Dankzij een 4e en 11e stek rukt hij van de 21e plaats op naar de 13e stelling.

04/06/21
20:21

Emma Plasschaert: "Altijd leuk om een reeks te winnen"

20:19

In de tweede reeks vandaag heb ik voor de wind nog 2 boten kunnen inhalen. Het is altijd leuk om een race te winnen. Morgen knallen we nog een keer.

Emma Plasschaert
19:50

Bij de mannen heeft Wannes Van Laer een goede prestatie neergezet in de 6e race. De Laser-zeiler kwam als 3e over de streep.

In het klassement rukt Van Laer op naar plaats 21.

19:45

Zege voor Emma Plasschaert

Emma Plasschaert heeft haar mindere dag van gisteren overboord gegooid met betere prestaties op dag 3. In race 5 zeilde ze met haar Laser Radial-boot naar een 13e plaats, in race 6 liet ze iedereen achter zich.

Dankzij die prestatie komt de wereldkampioene uit 2018 weer de top 10 binnen. Na 6 races staat Plasschaert 6e met 57 punten.

De Française Marie Barrue blijft op kop staan met 32 punten achter haar naam, gevolgd door olympisch kampioene en thuiszeilster Marit Bouwmeester (40 punten).

Eline Verstraelen is 37e met 138 punten.

00:44

Beelden van dag 2:

03/06/21
17:48

Bij de mannen zakte Wannes Van Laer (36 punten) van de 25e naar de 27e plaats. Hij werd 12e en 13e.

De Brit Lorenzo Brando Chiavarini (8 ptn) blijft leider.

17:37

Mindere dag voor Emma Plasschaert

Emma Plasschaert heeft haar goede start niet kunnen bevestigen. De olympische zeilster zakte van de 2e naar de 15e plaats.

De wind liet het wat afweten en dat speelde in het nadeel van Plasschaert. In de 3e regatta eindigde ze als 36e (een resultaat dat voorlopig niet meetelt) en in de 4e als 31e. Gisteren zeilde de wereldkampioene van 2018 naar een 3e en een 9e plaats.

In de tussenstand heeft Plasschaert 43 punten. Dat zijn er 31 meer dan de Française Marie Barrue, die op kop staat.

Olympisch kampioene Marit Bouwmeester kende net als Plasschaert een mindere dag (38e en 20e) en zakte van de 3e naar de 9e plaats (34 punten).

De jonge Belgische Eline Verstraelen (48e en 28e) moest een plaats inleveren en is nu 42e met 99 punten.

11:37
02/06/21
22:17

Plasschaert opent uitstekend in Medemblik

Plasschaert, al zeker van een olympisch ticket, eindigde als derde en negende. Met twaalf punten moet ze alleen de Française Marie Barrue (4 ptn) voor zich dulden. De Nederlandse olympisch kampioene Marit Bouwmeester (14 punten) staat derde.

Eline Verstraelen volgt na een 23e en 48e plaats met 71 punten op de 41e positie. In de Laser bij de mannen is Wannes Van Laer na twee races 25e. Hij werd woensdag veertiende en elfde. De Brit Lorenzo Brando Chiavarini (7 ptn) is de eerste leider.