Godon
Godon sprint naar de zege in de slotrit van de Ronde van Romandië.
teams en deelnemers
teams en deelnemers

Sluwe Dorian Godon voert een bisnummer op in slotrit van de Ronde van Romandië

 zo 28 april 2024 15:41

Dorian Godon (Decathlon-AG2R) heeft de Ronde van Romandië afgesloten met een tweede ritzege. De Fransman won een uitgeregende slotrit. In de sprint van een uitgedunde groep stoofde hij net zoals enkele dagen geleden zijn concurrenten een peer. Thibau Nys (6e), Milan Menten (8e) en Gianni Vermeersch (10e) eindigden in de top 10. Carlos Rodriguez (Ineos) is de eindwinnaar. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Toch sprinten na speldenprikjes in hondenweer

De weergoden waren het peloton in de Ronde van Romandië gisteren nog bijzonder gunstig gezind in de koninginnenrit. Voor de slotrit was dat wel even anders. 

 

Het werd een hele dag koersen in hondenweer, verraderlijk op de bochtige lokale rondes in Vernier. Een bedrijvige Rémi Cavagna probeerde de sprintersploegen te verschalken, maar dat zou niet lukken. 

 

Vooraf leek het klimwerk op deze laatste dag al niet selectief genoeg en daar veranderde de regen uiteindelijk niets aan. Onder meer Florian Lipowitz probeerde het klassement nog wel - tevergeefs - naar zijn hand te zetten.

 

Ineos controleerde een hele dag voor eindelijk weer eens winst in een WorldTour-klassement en ook Lidl-Trek was vastberaden om er een sprint van te maken. Een 2e ritzege voor Thibau Nys deze week?

 

In de linke laatste bocht raakte Nys het wiel van zijn loods Simone Consonni kwijt, die zo zelf naar plek 2 sprintte. De ritwinst ging net als enkele dagen geleden naar de lepe Dorian Godon, die het opnieuw prima regelde.

 

De Fransman ging als tweede door de laatste bocht en maakte er een lange sprint van. Zijn concurrenten zaten veel te ver en kwamen er niet meer aan te pas. 

 

Carlos Rodriguez Cano overleefde de slotdag en mag op zijn 23e voor het eerst eindwinst in een rittenkoers vieren. 

Cavagna was bedrijvig in de regen.
Cavagna was bedrijvig in de regen.

Godon: "Niet getwijfeld toen ik de streep zag"

"Het was geen leuke dag met al die regen. Ik werd goed gelanceerd op 400 meter en kon zo de laatste bocht aanvallen. Toen ik de streep zag, heb ik niet meer getwijfeld", aldus ritwinnaar Dorian Godon, die ook nog de puntentrui overneemt van ploegmakker Vendrame.

 

De eindwinst ging naar Carlos Rodriguez, die daar uiteraard heel tevreden mee was. Wat zijn de volgende doelen van de Spanjaard? "Via de Dauphiné gaat het naar de Tour, waar ik me wil verbeteren tegenover vorig jaar", zo zei gele trui Rodriguez na de slotrit.

Ronde van Romandië
ritdatumstart - finishtype rittotaalwinnaarleider
23/04 Payerne - Payerne
2,3 km
Maikel Zijlaard
Maikel Zijlaard
1
24/04 Château-d'Oex - Fribourg
165,7 km
Dorian Godon
Dorian Godon
2
25/04 Fribourg - Salvan
171 km
Thibau Nys
Thibau Nys
3
26/04 Oron - Oron
15,5 km
Brandon McNulty
Juan Ayuso
4
27/04 Saillon - Leysin
151,7 km
Richard Carapaz
Carlos Rodríguez
5
28/04 Vernier - Vernier
150,8 km
Dorian Godon
Carlos Rodríguez