Soler profiteert van val leider Dennis en neemt zijn kroon over in Romandië

  Ronde van Romandië: Rit 3einde
  9 °C/>wegwedstrijd
  VertrekEstavayer - AankomstEstavayer -
  Afstand168,7 km
  0306090120168.7

   Marc Soler (Movistar) heeft de kletsnatte 3e etappe in de Ronde van Romandië gewonnen. De Spanjaard nam over na een lange vlucht van Kobe Goossens (Lotto-Soudal) en knalde naar de ritzege. Rohan Dennis viel in een verraderlijke afdaling en speelde zijn leiderstrui kwijt.

   Kobe Goossens kleurt de vlucht van de dag

   Regenkoning Küng voelde zich als een vis in het water in de Romandische regen. De Zwitser kon zich samen met enkele landgenoten en 2 Belgen, Armée en Goossens, losweken uit het peloton.

    

   Op een lokaal parcours met twee klimmetjes hadden enkel Goossens en Küng nog een versnelling in hun benen op de laatste beklimmingen. Al was dat partnerschap geen lang leven beschoren. Na een glijpartij van Küng moest Goossens in de slotfase alleen verder.

    

   De Zwitserse tempobeul was trouwens niet het enige slachtoffer op het spekgladde wegdek. Ook leider Rohan Dennis liet wat vel achter op het asfalt van de voorlaatste beklimming.

   Soler soleert naar een Romandische dubbelslag

   Op de allerlaatste beklimming was Goossens alleen een vogel voor de kat. Na wat steekspelletjes van de klassementsmannen katapulteerde Soler zich alleen naar de top van de laatste beklimming.

    

   De Spanjaard ontpopte er zich tot een onbevreesde slechtvalk en dook als een dolleman de afdaling in. Soler schudde een tijdritje uit zijn verkleumde dijen en soleerde knap naar de dubbelslag.

    

   Na de aankomst van de nieuwe klassementsleider ontlook er nog een prestigesprintje van een uitgedund peloton. Magnus Cort hield er Sagan en Colbrelli knap af. Dennis kwam pas later binnen en valt uit de top 10 van het klassement.

   De Belgen?

   Ilan Van Wilder ging opnieuw goed mee met de besten en sprintte voor de 2e keer knap naar een 7e plaats. Kobe Goossens slaagde er na zijn sterke vlucht nog in om in het eerste achtervolgende groepje aan te komen.

   Rituitslag Rit 4Rituitslag Rit 4

     naamploegresultaat
   1Marc SolerMOV3:58:35
   2Magnus CortEFN+22
   3Peter SaganBOH+22
   4Sonny ColbrelliTBV+22
   5Gorka IzagirreAPT+22
   6Diego UlissiUAD+22
   7Ilan Van WilderDSM+22
   8Sepp KussTJV+22
   9Ion IzagirreAPT+22
   10Rui CostaUAD+22

   Fase per fase

   1. 17 uur 14 match afgelopen
   2. Onder de vod! Soler soleert onder de vod. Als hij recht kan blijven, lijkt de buit binnen voor de Spanjaard. . 17 uur 14.
   3. 17 uur 12. In het zog van Soler? Achter Soler bengelt Izagirre op 15 seconden tussen de Spanjaard en het Ineos-peloton met Sagan en Hirschi. Rohan Dennis probeert het gaatje nog te dichten op zijn ploegmakkers en nadert nu op enkele seconden. .
   4. 17 uur 09. Soler solo! Marc Soler klieft verder door de regendruppels. Hij gaat er alleen vandoor. Het lijkt erop dat ze de Spanjaard niet meer terug gaan zien. .
   5. Valpartij: Rohan Dennis. De leider van het klassement is ook het slachtoffer van een schuifpartijtje. Dennis zit opnieuw op zijn fiets, maar hij zit absoluut niet meer in de voorposten. . 17 uur 05.
   6. 17 uur 04. Soler solo. Marc Soler sprint verschroeiend weg. Enkel Izagirre lijkt voorlopig zijn wagonnetje aan te kunnen haken van de man van Movistar, maar moet nog een serieus gat overbruggen. .
   7. 17 uur 03.
   8. 17 uur 02. Goossens gegerepen. Door de steekspelletjes in het peloton was de samenwerking even zoek, maar onze landgenoot wordt nu toch opgeslokt door een tempoversnelling van Masnada. .
   9. 17 uur . Spervuur aanvalletjes in het peloton. Ondertussen proberen er heel wat renners weg te springen uit het pak. Izagirre en Woods zagen hun aanval in de kiem gesmoord worden. Nu probeert Sepp Kuss de boel te verrassen. .
   10. 16 uur 59. Goossens solo. Door de val van Küng blijft onze landgenoot alleen over. Kan hij zijn eerste profoverwinning over de streep trekken? .
   11. Valpartij: Küng. Stefan Küng is het slachtoffer van het gladde wegdek. De Zwitserse metronoom glijdt weg en schuift tientallen meters over het asfalt. Hij laat niet enkel Goossens achter. Hij laat ook heel wat vel op de Romandische vloer liggen. Gelukkig kruipt hij weer gezwind op zijn fiets. . 16 uur 56.
   12. 16 uur 54. De Chables ligt al achter hen. Kunnen ze ook Les Granges overleven? Rohan Dennis, de leider in het klassement, jaagt op het duo.  .
   13. 16 uur 53. Küng en Goossens ribbedebie. Kobe Goossens en Stefan Küng rijden samen weg van hun vluchterskompanen. Kan het duo de laatste klimmetjes overleven? Met Küng heeft Goossens alvast een uitstekende locomotief mee. .
   14. 3/3: Chables & Les Granges . De kopgroep begint met een voorsprong van 40 seconden aan de voet van de laatste beklimmingen. Küng geeft er meteen een snok aan. Wie kan er volgen? . 16 uur 52.
   15. +1'25" voor Goossens en co. Bora-Hansgrohe en Bahrain Victorious mengen zich nu in de debatten aan de kop van het peloton. Beide ploegen mikken opnieuw op de sprint van hun kopmannen Sagan en Colbrelli. Gaan we opnieuw sprinten of schudt er nog iemand aan de boom op de laatste klimmetjes? . 16 uur 45.
   16. 41,9 km/h. De renners gaan er vandaag snoeihard vandoor. Ondanks de barre omstandigheden loopt de gemiddelde snelheid voorlopig op tot 41,9 km/h. . 16 uur 39.
   17. 16 uur 35.
   18. 16 uur 34. 3 Zwitsers en een Belg . Ondertussen zijn Sander Armée en Charlie Quarterman opgeslokt door het peloton. Kobe Goossens is nu de vreemde eend in de bijt in de kopgroep. Hij is een stukje Belgische charcuterie tussen een driedelig Zwitsers baguette Küng/Bissegger/Jacobs. .
   Ronde van Romandië
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   />Oron - Oron4.1 kmDennisDennis
   1/>/>Aigle - Martigny168.1 kmSaganDennis
   2/>/>La Neuveville - Saint-Imier164.2 kmColbrelliDennis
   3/>/>Estavayer - Estavayer168.7 kmSolerSoler
   4/>/>Sion - Thyon 2000161.3 kmWoodsWoods
   5/>Fribourg - Fribourg16.2 kmCavagnaThomas