Ineos probeert pelotonnetje hak te zetten, maar Colbrelli kraait victorie in Romandië

  Ronde van Romandië: Rit 2einde
  />wegwedstrijd
  VertrekLa Neuveville - AankomstSaint-Imier -
  Afstand165,7 km
  0306090120165.7

   De 2e etappe in de Ronde van Romandië was spek naar de bek van Sonny Colbrelli, gisteren nog 2e na Peter Sagan. Ineos probeerde het uitgedunde peloton net voor de rode vod te verschalken, met een aanval van Dennis en Thomas. Maar ze konden het niet bolwerken. Dennis blijft wel leider.

   Ineos regisseert opnieuw

   In de beginfase van de etappe maakten de renners kennis met de golvende aard van het parcours. Een kopgroep van 6 met onder anderen Tolhoek en Taaramaë koos al snel het hazenpad.

    

   Op de voorlaatste beklimming liet Taaramaë zijn vluchterskompanen achter, maar zijn monoloog was geen lang leven beschoren. Het Ineos-gezelschap, onder het bewind van leider Dennis, controleerde weer autoritair en bracht alles samen op de slotbeklimmingen.

   Colbrelli overwint na laat Ineos-intrige

   Wat restte was één lange voorbereiding voor een nieuwe sprint van een uitgedund pak. Onder anderen de 2e en 3e van gisteren, Colbrelli en Bevin, verscholen zich nog in het pak na de uitputtingsslag.

    

   Toch was het Ineos dat op de valreep het sprinters-script nog wilde herschrijven. Leider Dennis en Geraint Thomas glipten op anderhalve kilometer van de streep weg nadat Porte slim een gaatje had laten vallen. 

    

   Bahrain liet dat niet zomaar gebeuren en leidde de semi-massasprint weer in goede banen. Kopman Colbrelli mocht dan de degens kruisen met Bevin. Deze keer mocht Colbrelli, na een spannende sprint, zijn handen wel in de lucht steken. Hirschi werd nog knap derde.

   Rituitslag Rit 3Rituitslag Rit 3

   Fase per fase

   1. 17 uur 26 match afgelopen
   2. 17 uur 26. Caruso trekt de sprint aan, Colbrelli neemt over ... .
   3. Onder de vod! Rohan Dennis controleert en gidst zijn troepen richting de meet. Ook Bahrain komt nu voor Colbrelli naar voren. . 17 uur 20.
   4. 17 uur 18. Dennis in dienst. Rohan Dennis maakt er een tijdritje van. De leider in het klassement blijft aan de kop van het peloton zeulen. Zo verklapt Ineos dan ook meteen dat de Australiër geen kopman is deze week. .
   5. 17 uur 16. Hallo Bevin. Ook Patrick Bevin zit nog in het pak verscholen. De snelle Nieuw-Zeelander van Israel Start-Up Nation reed gisteren een knappe sprint. Hij werd na wat omzwervingen mooi 3e. Kan hij het vandaag wel afmaken? .
   6. Opgave: Chris Hamilton. Chris Hamilton zat eerder vandaag in de vroege vlucht, maar de organisatie meldt nu dat de Australiër de handdoek in de ring heeft gegooid. . 17 uur 09.
   7. 17 uur 05. Colbrelli en Ulissi zijn mee. Colbrelli en Ulissi lijken de beklimming heelhuids overleefd te hebben. Als het straks uitdraait op een sprint zijn dat dé mannen die in het oog gehouden moeten worden. Gaan we opnieuw met een uitgedund peloton naar de meet? .
   8. 17 uur 04.
   9. 17 uur 03. Onder het stevig tempo van de winnaar van de proloog (Dennis) worden de schipbreukelingen opnieuw opgevist. .
   10. 17 uur 01. Aanval Masnada! De kopman van Deceuninck-Quick Step gaat samen met onder anderen Sepp Kuss en Reichenbach op zoek naar wat springplezier. Het is leider Dennis die aan het peloton sleurt. .
   11. 16 uur 58. Team DSM in, Ineos out. Team DSM voegt de daad bij het woord. De zwart-blauwe troepen sleuren aan de kop nadat ze beloofd hadden om deze week attractief te koersen. Onze landgenoot Ilan Van Wilder blinkt alvast op de 2e positie.  .
   12. 16 uur 54. De renners vallen als vliegen af. Ineos dunt het peloton uit en rol rook Taaramaë op. Maken we ons op voor een spervuur aanvalletjes? .
   13. 16 uur 50. Sagan haakt af. Peter Sagan zal vandaag niet voor een dubbelslag vechten. Hij is samen met Cerny en Gilbert een van de eerste slachtoffers van het beulenwerk van Ineos. .
   14. 16 uur 48. Opnieuw locomotief Ineos? Legt Ineos er straks bergop weer de pees op? De Britse ploeg maakt er dit jaar een sport van om de tegenstand bergop te versmachten door een constant, maar verschroeiend tempo. .
   15. La Vue-des-Alpes (7,8 km aan 6,7%). La Vue-des-Alpes is de laatste kwelduivel van de dag. Voorlopig gedragen de renners in het peloton zich nog als engeltjes. Kan er nog iemand zijn duivels ontbinden op de laatste en langste beklimming van de dag? . 16 uur 44.
   16. 16 uur 42. Nog 1 speerpunt: Taaramaë. Het kwartetje vluchters werd helemaal ontregeld na het verliezen van Taaramaë en Tolhoek. Caicedo en co worden opgepeuzeld door het peloton. Taaramaë blijft voorlopig wel buiten schot. .
   17. 16 uur 38. De komende dagen zijn goed voor ons, want we hebben jongens die kunnen klimmen én een eindschot hebben. . Marc Hirschi, UAE Team Emirates.
   18. 16 uur 35. Tolhoek zwaait uit. Antwan Tolhoek heeft genoeg gezien. De jarige Nederlander laat zich uitzakken en nestelt zich opnieuw in het peloton. Is hij op zoek naar felicitaties of voeren de mannen van Jumbo-Visma iets anders in hun schild? .
   19. 16 uur 31. Steelt Van Wilder het wit van Hirschi? De onberekenbare Marc Hirschi nam de jongerentrui over van zijn landgenoot Stefan Bissegger. De metronoom van EF Education moest gisteren bergop de rol lossen in het peloton en gaf zo de witte trui uit handen. Niemand minder dan Ilan Van Wilder zit Hirschi wel op de hielen. Onze jonge landgenoot staat op slechts 1 seconde van springveer Hirschi. Kan Van Wilder vandaag naar het wit springen? .
   Ronde van Romandië
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   />Oron - Oron4.1 kmDennisDennis
   1/>/>Aigle - Martigny168.1 kmSaganDennis
   2/>/>La Neuveville - Saint-Imier164.2 kmColbrelliDennis
   3/>/>Estavayer - Estavayer168.7 kmSolerSoler
   4/>/>Sion - Thyon 2000161.3 kmWoodsWoods
   5/>Fribourg - Fribourg16.2 kmCavagnaThomas