Sam Bennett is de sprintsjeik in de Emiraten

  Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten: Rit 6einde
  24 °C/>wegwedstrijd
  VertrekDubai - AankomstDubai -
  Afstand168 km
  0306090120168

   Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step) heeft ook de 2e krachtmeting tussen de sprinters in de Emiraten gewonnen. Bennett werd perfect gegangmaakt door Mørkøv. Viviani en Ackermann raakten niet verder dan zijn achterwiel.

   De 6e etappe in de UAE Tour leek op voorhad  een kolfje naar de hand van de snelle mannen in het peloton. Een biljartvlak parcours in en rond Dubai had geen verrassingen in petto,  maar de altijd dreigende zijwind kon nog roet in het eten gooien voor de sprinters.

    

   Na drie keer knipperen vormde zich al een vroege vlucht van 6 renners. Onder hen: Aleksej Loetsenko die gisteren op een paar honderd meter van een overwinning strandde.

    

   Het zestal reed een hele dag voorop, maar speelde geen rol van betekenis en werd op 25 kilometer van de aankomst gegrepen. 

   Geen waaierspektakel: spurtbommen aan zet

   Ondertussen reed het peloton de woestijn in en daar kreeg de wind vrij spel. De mannen van Deceuninck-Quick Step en Israel Start-Up Nation trokken de kaart van de waaier en zetten het op de kant.  Resultaat: het peloton brak in 2 grote stukken uiteen.


   Lang werd het spel van de wind niet gespeeld, want 10 kilometer later kwam alles terug bij elkaar. Uiteindelijk kwam het gehoopte waaierspektakel er nooit ondanks verwoede pogingen van The Wolfpack.


   Het peloton stevende af op een verwachte sprint op het indrukwekkende Palm Jumeirah tussen de dik gezaaide snelle mannen. De treintjes van Bennett en co vormden zich en het tempo werd op 15 km van de streep stevig de hoogte in gejaagd.


   Uiteindelijk zette Michael Morkov zijn reputatie als keizer van de leadout nog maar eens in de verf. Hij bracht Sam Bennett in een zetel naar de finish en de Ier van Deceuninck-Quick Step maakte het oppermachtig af. 


   Revelatie David Dekker kwam nog even piepen, maar moest rap gaan zitten. Ook Elia Viviani en Pascal Ackermann raakten niet verder dan de achtertube van Bennett.


   Sam Bennett heeft zo al 2 etappezeges op zak in deze rittenkoers en niemand deed hem dat ooit voor. 

   Bennett: "De sprints met het team gaan steeds beter"

   "Dit is geweldig, maar het zou vandaag niet gelukt zijn zonder mijn ploeg", bleef Bennett nederig. "Hoe meer sprints we samen rijden, hoe beter we worden. Op dit moment slaan we nagels met koppen."

    

   "Ik heb hard gewerkt tijdens het tussenseizoen om sterk te zijn vanaf het begin en ik ben blij om te zien dat het heeft geloond. Dit geeft me vertrouwen voor Parijs-Nice, mijn volgende afspraak op de kalender."

   Rituitslag Rit 6Rituitslag Rit 6

     naamploegresultaat
   1Sam BennettDQT3:32:23
   2Elia VivianiCOF+0
   3Pascal AckermannBOH+0
   4David DekkerTJV+0
   5Fernando GaviriaUAD+0
   6Giacomo NizzoloTQA+0
   7Kaden GrovesBEX+0
   8André GreipelISN+0
   9Cees BolDSM+0
   10Michael MørkøvDQT+0

   Fase per fase

   1. 13 uur 09 match afgelopen
   2. 13 uur 09. Morkov trekt de sprint aan voor Bennett .
   3. Nog 1 kilometer! De renners gaan de laatste kilometer in. Dekker zit bij Bennett en Ewan. . 13 uur 08.
   4. 13 uur 08. De treintjes van Bol, Ewan en Bennett zitten goed vooraan, wie timet het best? .
   5. 13 uur 05. Peloton op een lint. Het gaat nu razendsnel. De mannen van Deceuninck-Quick Step nemen een kijkje vooraan, maar het is nog altijd Ganna die de kop trekt. .
   6. 13 uur 04. Voorlopig mengen de ploegen van de klassementsmannen zich ook nog in de debatten. Tempobeul Filippo Ganna probeert zijn kopman zo veilig mogelijk af te zetten. .
   7. Valpartij. De nervositeit stijgt in het peloton en dat eist zijn tol: 2 renners proeven van het asfalt, maar staan gelukkig snel weer recht. . 13 uur 02.
   8. 13 uur 02. Tempo de hoogte in. Het tempo wordt nu zienderogen de hoogte in gejaagd. De mannen van Bahrain-Victorius hebben zich op de voorgrond geplaatst voor hun sprinter Phil Bauhaus, maar ook Bora zit goed vooraan. .
   9. 12 uur 57. Gruzdev's avontuurtje zit er ook op. De hardrijder van Astana verdwijnt in de buik van het peloton. .
   10. 12 uur 56. Sprinttreintjes worden gevormd. Het tempo in het peloton ligt nog niet versmachtend hoog, maar we zien toch al enkele spurttreintjes die zich vormen. .
   11. 12 uur 54. Peloton dik gezaaid met snelle mannen. Deze woestijnkoers is blijkbaar populair bij de spurters in het peloton. Met Bennett, Ewan, Ackerman, Nizzolo, Gaviria, Mezgec, Bol en revelatie Dekker zijn er veel kanshebbers op de zege vandaag. Wie trekt straks, op Palm Jumeirah, aan het langste eind? .
   12. 12 uur 48. Terwijl we Sam Bennett redelijk vooraan het peloton zien, peddelt Caleb Ewan helemaal achteraan de meute. Hij heeft zich wel laten omringen door 5 ploegmakkers. .
   13. 12 uur 47. De voorsprong van Gruzdev schommelt rond de 10 seconden. Hij lijkt een vogel voor de kat. .
   14. 12 uur 43. Aanval Gruzdev. Onze woorden zijn nog niet koud of daar gaat Dmitriy Gruzdev al. Het tempo was er helemaal uit in het peloton en de renner van Astana rook zijn kans en gaat er alleen vandoor. .
   15. 12 uur 38. Koplopers ingerekend. De 6 vluchters van de dag zijn ingelopen door het peloton. Nog 25 kilometer: maken we ons op voor een sprint of krijgen we nog een (late) uitval? .
   16. 12 uur 33. Het avontuur van de koplopers is zo goed als over. Nog een tiental seconden en dan verdwijnen ze in de buik van het peloton. .
   17. 12 uur 22. Thomas De Gendt miste daarnet ook de boot van peloton 1, maar hij bevindt zich nu weer in zijn natuurlijke habitat: vooraan het peloton.  .
   18. 12 uur 16. Waaiergevaar lijkt voorbij. Het leek er even op dat we opnieuw een fameus waaierspektakel voorgeschoteld gingen krijgen, maar voorlopig onderneemt geen enkele ploeg een poging om het op de kant te zetten. We stevenen af op een massasprint. .
   Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1/>/>Madinat Zayed - Al Mirfa176 kmvan der Poelvan der Poel
   2/>Al Hudayriat Island - Al Hudayriat Island13 kmGannaPogacar
   3/>/>Al Ain - Jebel Hafeet166 kmPogacarPogacar
   4/>/>Al Marjan Island - Al Marjan Island204 kmBennettPogacar
   5/>/>Fujairah - Jebel Jais170 kmVingegaardPogacar
   6/>/>Dubai - Dubai165 kmBennettPogacar
   7/>/>Yas Island - Abu Dhabi147 kmEwanPogacar