teams en deelnemers

Jasper Philipsen klopt landgenoot Jordi Meeus na beklijvend sprintduel in Münsterland Giro

 do 3 oktober 2024 17:35
Münsterland Giro
Wegwedstrijd - mannen
202 km
12:55 Haltern - 16:15 Münster
Jasper Philipsen
einde
  1. 0
  2. 30
  3. 60
  4. 90
  5. 120
  6. 150
  7. 180
  8. 202

    Jasper Philipsen heeft zijn revanche beet. Dinsdag moest hij nog de duimen leggen tegen De Lie in een duel, maar in de Münsterland Giro was hij een andere landgenoot te snel af. Hij vloog in de laatste meters overtuigend voorbij Jordi Meeus. Milan Fretin vervolledigde het Belgische podium.

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Met z'n allen naar de meet in de Münsterland Giro?


    Het zag er lang zo naar uit, maar op 20 kilometer van het einde dropte Lotto - Dstny in functie van zijn kopman Arnaud De Lie toch een bommetje in het peloton, in de hoop om een kleine schifting te maken bij de snelle mannen.


    IJdele hoop, zo bleek. De Lie zelf zakte in eerste instantie iets te ver weg en de Belgische ploeg hield het dan maar voor bekeken.


    Al ontplofte de bom bijna in het eigen gezicht van de Lotto's - die zelf het vuur aan de lont staken, maar daarna de controle over de koers helemaal verloren door een karrenvracht aan aanvallen.


    Maar na een vijftal kilometer complete chaos kwam alles toch weer samen voor een koninklijke sprint. In colonne kletterden alle kleppers over de kasseien naar de laatste rechte lijn in Münsterland.


    Het was Bora-Hansgrohe dat Jordi Meeus het beste in stelling bracht, maar in de laatste meters werd hij alsnog overvleugeld door landgenoot Jasper Philipsen, die na het EK en de teleurstelling in Binche zijn revanche beet heeft. Milan Fretin zorgde als derde voor een volledig Belgisch podium.

    Afscheid Geschke

    Voor de eerste trap werd gegeven, was er al een mooi moment in de Münsterland Giro. De afscheidnemende Simon Geschke reed vandaag op z'n 38e zijn laatste koers en kreeg een mooie erehaag van al zijn aanwezige collega's.

    Uitslag Münsterland Giro 2024

    naamresultaatploeg
    1
    Jasper Philipsen
    4:22:51
    Alpecin - DeceuninckADC
    2
    Jordi Meeus
    +1
    Red Bull - BORA - hansgroheRBH
    3
    Milan Fretin
    +1
    CofidisCOF
    4
    Biniam Girmay
    +1
    Intermarché - WantyIWA
    5
    Max Walscheid
    +1
    Team Jayco - AlUlaJAY
    6
    Danny van Poppel
    +1
    Red Bull - BORA - hansgroheRBH
    7
    Pascal Ackermann
    +1
    Israel - Premier TechIPT
    8
    Nils Eekhoff
    +1
    Team dsm-firmenich - PostNLDFP
    9
    Luke Lamperti
    +2
    Soudal - Quick-StepSOQ
    10
    Tom Van Asbroeck
    +2
    Israel - Premier TechIPT
    Gerelateerd: