Ga naar de inhoud
Remco Evenepoel maakte indruk in Gullegem Koerse.

Remco Evenepoel peuzelt als tussendoortje ook Gullegem Koerse op

 di 31 mei 2022 17:38
Gullegem Koerse
Wegwedstrijd
171 km
14:00 Gullegem - 17:40 Gullegem
Remco Evenepoel
einde
 1. 0
 2. 30
 3. 60
 4. 90
 5. 120
 6. 150
 7. 171

  Remco Evenepoel heeft zijn favorietenrol in Gullegem Koerse helemaal ingevuld. De renner van Quick Step-Alpha Vinyl ging er op 10 kilometer van de finish alleen vandoor en rondde zijn tijdrit daarna succesvol af. Het is voor Evenepoel al zijn 5e zege deze week na drie ritzeges en eindwinst in Noorwegen. Ook mee op het podium van de kermiskoers: Weemaes en Van Grieken.

  Gullegem Koerse was een beetje een verplicht nummertje voor Remco Evenepoel, om de sponsors te plezieren. Maar de jonge kopman van Quick Step-Alpha Vinyl heeft er allesbehalve met zijn pet naar gegooid. Van start tot finish was hij bedrijvig.

   

  Al na een tiental kilometer koers trok hij in de aanval. In zijn zog kreeg hij drie metgezellen mee, onder wie ploegmaat Stijn Steels. Zo vroeg in de koers wou de rest zich natuurlijk niet gewonnen geven. De ene tegenaanval na de andere werd gelanceerd. Uiteindelijk konden er 13 renners de oversteek maken.

   

  De ruime kopgroep draaide meteen goed rond. De meeste grote namen hadden de slag niet gemist. Onder anderen Van Avermaet, Naesen, Weemaes en Livyns waren van de partij. Snel werd duidelijk dat de winnaar uit deze groep zou komen.

  Op 40 kilometer van de aankomst voelde Evenepoel het opnieuw kriebelen. Hij probeerde maar geraakte niet weg. Pas bij de derde poging slaagde hij erin de groep uit te dunnen. Ze bleven nog met zes man over. De rest was geklopt.


  Door de aanwezigheid van de snelle Weemaes wist Evenepoel dat hij nog iets moest proberen. En dat deed hij. Met een welgeplaatste schicht op 11 kilometer van het einde schoot hij weg van zijn kompanen.


  In zijn gekende aerodynamische houding soleerde hij richting finish. Sasha Weemaes won de sprint voor tweede plaats. De jonge Antwerpenaar Jarne Van Grieken werd knap derde.

  "Voelde veel lastiger dan een intensieve training"

  Ploegbaas Patrick Lefevere is "peter" van deze koers. "Of dit een cadeautje voor hem is? Ik hoop het", lachte de winnaar.

   

  "Ik denk wel dat ik hem blij heb gemaakt. Hij wilde me hier graag aan de start en ik wilde er zelf het beste van maken. Beter dan winnen kun je niet doen."

   

  "Ik ben blij dat ik naar hier ben gekomen voor een intensieve training, maar het voelde veel lastiger aan."

   

  "Maar ik sluit liever op deze manier af dan in het peloton te volgen. Dat zit niet in mijn karakter. Ik heb er zeker van genoten", besloot Remco Evenepoel.

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  Rituitslag Gullegem Koerse

  naamresultaatploeg
  1
  Remco Evenepoel
  171 km in 3u35'33"
  2
  Sasha Weemaes
  op 22"
  3
  Jarne Van Grieken
  z.t.
  4
  Greg Van Avermaet
  5
  Angus Lyons
  6
  Arjen Livyns
  7
  Stijn Steels
  2'49"
  8
  Maxime De Poorter
  z.t.
  9
  Corné van Kessel
  10
  Oliver Naesen

  Fase per fase

  17:38

  In de sprint om plek twee is het Weemaes die gemakkelijk aan het langste eind trekt. Van Grieken mag als derde mee op het podium, sterk van de jonge Antwerpenaar.

  17:37

  Evenepoel wint

  Op 200 meter van de streep durft Evenepoel nu toch te juichen. Hij behaalt hier in Gullegem zijn vierde overwinning in zeven koersdagen. Over zijn vorm hoeven dus geen twijfels te bestaan.

  17:36

  Onder de vod

  Hij kan eigenlijk beginnen vieren, maar voorlopig rijdt hij nog vol door. Wanneer durft hij te juichen?

  17:32

  Het is misschien maar een kermiskoers, en een klein beetje een verplicht nummertje om de sponsors te plezieren, maar Evenepoel heeft er vandaag zeker niet met zijn klak naar gesmeten. De verliezers zullen straks moeten toegeven dat de beste gewonnen heeft.

  17:29

  Laatste 5 kilometer

  Op de lange rechte steenweg zien we in de achtergrond niemand verschijnen. Het zegt veel over de voorsprong die Evenepoel heeft op zijn achtervolgers. Vijf kilometer van het einde is hij al zegezeker. 

  17:26

  In zijn gekende stijl stoomt Evenepoel door. Als hij dit vasthoudt, kunnen we niet anders dan zeggen dat het meer dan verdiend is. Van bij de start was hij de meest bedrijvige renner van allemaal.

  17:25

  Sterke Remco Evenepoel gaat er als een speer vandoor op 11km van het einde

  17:24

  Evenepoel is alleen

  Is de strijd beslist? Evenepoel rijdt bij het ingaan van de laatste ronde zo'n 100 meter voor de anderen uit. De publiekslieveling begint aan een slottijdrit van 9 kilometer.

  17:23

  Evenepoel met een schicht

  Evenepoel schiet weg uit de kopgroep. Hij speelt duidelijk met de pedalen vandaag. Niemand heeft meteen een antwoord in huis. Weemaes probeert in tweede instantie te corrigeren.

  17:19

  We trekken richting de laatste 10 kilometer. Voorlopig draaien ze met zes rond om hun voorsprong veilig te stellen. Wanneer starten ze met speculeren?

  17:14

  1'02"

  Met nog twee rondes voor de boeg, lijkt het erop dat de anderen geklopt zijn. Ze volgen al op meer dan 1 minuut.

  17:10

  Snelle jongens vooraan

  Evenepoel mag dan wel aan zijn sprint hebben gewerkt, als hij met deze jongens naar de streep rijdt, wordt hij waarschijnlijk geklopt. Weemaes is katterap en ook Van Grieken heeft een goede sprint. Benieuwd welk plannetje de anderen bekokstoven.

  17:05

  6 renners met o.a. Evenepoel knallen weg uit de kopgroep

  17:03

  De 6 koplopers zijn Van Avermaet, Livyns, Evenepoel, Weemaes, Van Grieken en Lyons. De achtervolgers hebben al een behoorlijke achterstand op deze mooie groep.

  17:01

  6 koplopers

  Nog twee renners hebben de kloof kunnen dichten. We zijn dus met zes vooraan. Zijn daar zeker bij: Evenepoel en Livyns.

  16:57

  Derde keer goede keer voor Remco?

  Bij Quick-Step proberen ze het dan maar op een andere manier. Eerst zet Stijn Steels aan en op het moment dat hij wordt bijgehaald, vertrekt Evenepoel. Slim gezien. Een drietal renners zijn er in geslaagd om mee te glippen.

  16:55

  Als je je zou afvragen wie de populairste renner is in Gullegem...

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  16:46

  De aanvallen van Evenepoel hebben de finale doen losbarsten. In de kopgroep kijken ze steeds meer naar elkaar. Er zijn duidelijk nog renners die zin hebben in een demarrage.