Ga naar de inhoud
" "
Fabio Jakobsen zegevierde na een dag hondenweer tussen Hooglede en Roeselare.

Fabio Jakobsen rondt indrukwekkende teamdominantie af in GP Monseré

 zo 8 maart 2020 16:43
GP Monseré
GP Jean-Pierre Monseré
Vlak
197 km
12:00 Hooglede - 17:00 Roeselare
Fabio Jakobsen
einde
 1. 0
 2. 30
 3. 60
 4. 90
 5. 120
 6. 150
 7. 197

  Zoals verwacht heeft de Nederlandse kampioen Fabio Jakobsen zijn 3e zege van 2020 gepakt in de GP Monseré. In Roeselare was de renner van Deceuninck-Quick Step de snelste van een massaspurt. Zijn ploeg controleerde de koers in hondenweer van de eerste tot de laatste kilometer.

  Door de afgelaste koersen in Italië was het deelnemersveld van de GP Monseré goed gestoffeerd. Een goedmakertje voor vorig jaar, toen de koers werd afgelast door het stormweer.

   

  Deceuninck-Quick Step had in zijn eigen achtertuin een sterrenteam afgevaardigd. In de 10 rondjes tussen Hooglede en Roeselare moest de Gitsberg voor een schifting zorgen, maar dat klimmetje zou geen rol spelen.

   

  Het weer deed dat wel, want de overvloedige regen kroop letterlijk in de kleren. Toch stormden we met een uitgebreid peloton op de finish af. De vlucht van de dag met de Duitser Wolf, de Nederlander Van den Dool en de Belg Taminiaux (die zichzelf liet/moest laten uitzakken) was al bij voorbaat ten dode opgeschreven.

   

  Deceuninck-Quick Step had met Nederlands kampioen Jakobsen veruit de snelste man in het peloton en had ook nog eens genoeg sterke beren om hem in een zetel naar de finish te brengen. Op het juiste moment sprong Jakobsen weg, de 2 renners van Circus-Wanty Gobert, Dupont en De Decker, kwamen nauwelijks aan zijn achterwiel.

  Bekijk de finale van de GP Monseré

  Rituitslag GP Jean-Pierre Monseré

  naamresultaatploeg
  1
  Fabio Jakobsen
  4u41'46"
  2
  Timothy Dupont
  allen zelfde tijd
  3
  Alfdan De Decker
  4
  Luca Mozzato
  5
  Thomas Boudat
  6
  Boris Vallée
  7
  Florian Sénéchal
  8
  Christophe Noppe
  9
  Oscar Gatto
  10
  Enzo Wouters

  Jakobsen: "We hebben ons getoond voor de grote baas"

  • Fabio Jakobsen (winnaar): "We wilden ons laten zien, want Roeselare is de woonplaats van de grote baas en de hoofdsponsor is ook sponsor van deze wedstrijd. We hebben een hele dag gecontroleerd, iedereen was altijd waar hij moest zijn. Het was wel echt heel koud. Ik heb het normaal niet koud, maar nu ben ik toch 2 jasjes gaan halen. Gelukkig klaarde het op het einde een beetje op. Ik ben blij dat ik op het einde nog een goeie sprint kon rijden. De vorm is er. Nu zal ik nog Nokere Koerse en Denain rijden en daarna zit mijn voorjaar erop. Dan bereid ik mij met een hoogtestage voor op de Giro."
   
  • Timothy Dupont (tweede): "Als Fabio aan de start staat, dan weet je dat het heel moeilijk wordt om te winnen. Dat we dan toch 2 en 3 worden met de ploeg is heel mooi. Ik had aan Alfdan gevraagd om in mijn wiel te gaan zitten, zodat er niemand voorbij zou kunnen. Dat is gelukt. Maar in de sprint kon ik niet voorbij Fabio geraken. Hij is gewoon te snel voor mij."

  Fase per fase

  16:48

  Fabio Jakobsen heerst in de sprint van de GP Monseré

  16:46

  Einde

  16:43
  Met Boris Vallée, Christophe Noppe en Enzo Wouters eindigen nóg 3 Belgen in de top 10.
  16:42
  Nederlands kampioen Jakobsen hoefde maar 1 keer aan te zetten om de rest achter te houden. Circus-Wanty Gobert staat met 2 mannetjes op het podium, want Dupont en De Decker eindigen op 2 en 3.
  16:42

  Jakobsen wint!

  16:42
  Jakobsen zet aan, met Dupont in zijn wiel.
  16:41
  In het wiel van Jakobsen zien we 2 renners van Circus-Wanty, wellicht Dupont en De Decker.
  16:40

  Laatste km.

  Maatwerk van Deceuninck-Quick Step. Jakobsen heeft nog altijd 3 ploegmaats voor hem.
  16:40

  Kaderbreuk voor Brent Van Moer in volle finale

  16:39

  Nog 2 kilometer

  Het gewriemel voor de sprint is nu in volle gang, maar dat gebeurt allemaal achter de rug van de Deceuninck-Quick Step-trein.
  16:38
  Deceuninck-Quick Step heeft zijn sprint nu al op de rails staan. Met Hodeg en Steimle heeft Jakobsen 2 luxeknechten ter beschikking.
  16:38

  Dupont wijkt geen meter meer van het wiel van Jakobsen.

  Staf Scheirlinckx
  16:37

  Mechanische pech

  Door de naam van Brent Van Moer kunnen we een streep trekken. Hij heeft op 4 kilometer van de finish materiaalpech.
  16:37
  Brian van Goethem heeft nog iets over en knalt weg. Shane Archbold is bij de pinken en haalt hem meteen terug. Bij Lotto-Soudal is het hopen dat de jonge Italiaan Oldani een goeie sprint kan rijden.
  16:33

  Laatste keer Gitsberg

  Het was opnieuw Taminiaux die aanviel, maar de jonge Waal haalt de top van de Gitsberg niet. Deceuninck-Quick Step versmacht alles en iedereen. Het lijdt nog weinig twijfel dat er gesprint zal worden.
  16:33
  Een uitval van een renner van Bingoal-Wallonie Bruxelles, die anticipeert op de laatste beklimming van de Gitsberg.
  16:32
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  16:30

  We zitten in de laatste 10 kilometer en het peloton is nog zo rustig. Alsof iedereen zich al bij een sprint heeft neergelegd.

  Staf Scheirlinckx