19-jarige Julie De Wilde moet enkel Chiara Consonni voorlaten in Dwars door Vlaanderen

  Dwars door Vlaanderen (vrouwen)
  wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 120 km
  location 12u00: Waregem - 15u25: Waregem
  trophy Chiara Consonni
  einde
  startfinish
  020406080100120

   Chiara Consonni (Valcar) heeft de Nederlandse hegemonie doorbroken in Dwars door Vlaanderen. In een zenuwachtige koers zonder grote ontsnappingen werd er uiteindelijk gesprint in Waregem. De Italiaanse Consonni was de piepjonge Julie De Wilde net te snel af.

   Vluchters gegrepen, massasprint beslist

   Het was de 10e editie van Dwars door Vlaanderen voor vrouwen en van de 9 vorige edities eindigden er 8 in een Nederlands feestje.

    

   Floortje Mackaij leek dit jaar de meest kansrijke noorderbuur. Zij ging in de finale op pad met de Australische Brodie Chapman, die ook al in een eerdere vlucht had gezeten.

    

   De opeenvolging van Vlaamse klimmetjes en kasseistroken nodigde uit tot spektakel, maar dat bleef uit. Uiteindelijk koos titelverdedigster Annemiek van Vleuten ervoor de kaart te trekken van haar snelle ploeggenote Sierra.

    

   In de massasprint was het uiteindelijk de 22-jarige Chiara Consonni die op machtige wijze uit het pak tevoorschijn kwam. De zus van Cofidis-renner Simone klopte zich uitbundig op de borst na de mooiste zege uit haar carrière.

    

   Achter Consonni parkeerde Julie De Wilde zich op de 2e plaats. Het 19-jarige talent van Plantur-Pura bewijst dat er nog meer leven in het Belgische vrouwenwielrennen zit dan enkel Lotte Kopecky. Met Shari Bossuyt (8e) eindigde er zelfs een tweede Belgische in de top 10.

   Rituitslag Dwars door Vlaanderen (vrouwen)Rituitslag Dwars door Vlaanderen (vrouwen)

     naamresultaat
   1Chiara Consonni120 km 3u06'40"
   2Julie De Wilde
   3Elise Chabbeyallen
   4Pfeiffer Georgi
   5Marta Bastianellizelfde
   6Rachele Barbieri
   7Marie Le Nettijd
   8Shari Bossuyt
   9Arlenis Sierra
   10Karlijn Swinkels

   Fase per fase

   1. 15 uur 11. Julie De Wilde lijkt 2e of 3e te worden. Sowieso een knap resultaat van de tiener. .
   2. 15 uur 11 match afgelopen
   3. 15 uur 10. We gaan sprinten! .
   4. 15 uur 09. Valcar heeft de touwtjes in handen genomen, voor Consonni. .
   5. Laatste km. Nog een late uitval of aanval van Van Dijk, maar de concurrenten zitten in haar wiel. . 15 uur 09.
   6. 15 uur 08. Er zijn er een paar die op hun moeder aan het roepen zijn achter Van Dijk. Snijdt ze hiermee sommige sprinters de adem af? .
   7. 15 uur 06. Ellen van Dijk trekt het tempo nog eens op, op 2 kilometer van het einde. In dienst van Lucinda Brand? .
   8. 15 uur 04. In dit veld lijkt Chiara Consonni misschien wel de grootste favoriete in het geval van een massasprint. De snelle Chloe Hosking lijkt er niet meer bij te zitten. .
   9. 15 uur 03. De Wilde? Wie ook nog mee is, is het 19-jarige Belgische toptalent Julie De Wilde. Zij heeft een goeie sprint, zo bewees ze in de GP Oetingen met een 9e plaats. .
   10. 15 uur 02. Het lijkt erop dat Annemiek van Vleuten niemand weer wil laten wegrijden. Veel druk op de schouders van de Cubaanse Sierra. .
   11. 15 uur 01. De groep is nog zeker zo'n 40 rensters en het lijkt er niet op dat er nog veel kansen zijn om weg te rijden. Sprinten dan maar, zeker? .
   12. Val. Op de beklimming van de Holstraat verdwijnt Soraya Paladin op vreemde wijze in het decor. . 15 uur .
   13. 14 uur 57. Van Vleuten brengt alles terug. Ter hoogte van de Holstraat neemt Van Vleuten het peloton weer mee tot aan de leiders. .
   14. 14 uur 54. Aanval Longo Borghini! Italiaans kampioene Elisa Longo Borghini is de vooruitgeschoven pion bij Trek-Segafredo. Annemiek van Vleuten laat het niet zomaar gebeuren. .
   15. 14 uur 53. Brodie Chapman begint de inspanningen te voelen. Houdt Floortje Mackaij haar nog lang aan boord? .
   16. 14 uur 52. Op een licht hellende strook legt Europees kampioene Ellen van Dijk er nog eens een dikke laag op in de achtervolging. .
   17. 14 uur 50. Valcar zet ook een pion in in de achtervolging. Zij hebben met Chiara Consonni een sterke troef voor een sprint. .
   18. Tijdsverschil. Ondanks het werk van Van Vleuten komen de achtervolgers niet dichter. 20 seconden hebben Mackaij en Chapman nog altijd. Over 5 kilometer krijgen we de laatste beklimming van de dag, de Holstraat. . 14 uur 47.
   19. 14 uur 47. Annemiek van Vleuten blijft maar sleuren aan het peloton. Doet ze het meer voor haar ploeggenote Sierra, die zeker niet traag is in een klein groepje. .
   20. 14 uur 44. We hebben geen goed beeld van de eerste achtervolgende groep, dus we weten niet wie er allemaal nog zit. Zijn er nog Belgen bij? .