Danny van Poppel verrast zichzelf met mooi afscheidscadeautje in Binche

  Binche-Chimay-Bincheeinde
  />wegwedstrijd
  VertrekBinche - AankomstBinche -
  Afstand199 km
  0306090120150199

   Danny van Poppel heeft met een hoogtepunt afscheid genomen van Intermarché-Wanty-Gobert. In Binche-Chimay-Binche wachtte hij niet de massasprint af, maar ging hij er in de laatste kilometer alleen vandoor, goed voor zijn 2e zege in deze Waalse eendagskoers.

   Verslag van Binche-Chimay-Binche

   Deceuninck-Quick Step werkt, Van Poppel profiteert

   Mark Cavendish wilde zijn seizoen van de terugkeer in stijl afsluiten en Deceuninck-Quick Step hield alle vluchters netjes binnen schot. 

    

   De Britse favoriet gaf een kloeke indruk, in tegenstelling tot Fabio Jakobsen, die nog voor de finale afdraaide. 

    

   In de slotkilometers probeerden de blauwhemden overigens half stuntwerk uit hun mouw te schudden. 

    

   Josef Cerny trok snoeihard door, Guillaume Van Keirsbulck lijmde de brokken met een lachende Cavendish in zijn wiel. 

    

   Maar na de samensmelting onder de vod zong de Brit een toontje lager.

    

   Danny van Poppel werd gelanceerd en speculeerde niet op een sprint in de laatste hectometers. 

    

   Met een snoeiharde versnelling stuurde hij iedereen met een verkoudheid de vakantie in en plezierde hij zijn sponsors in hun thuishaven.

   Anthony Turgis valt aan in de kopgroep, maar glijdt meteen onderuit

   Van Poucke valt plat op de buik, ook Renard gaat tegen de grond

   "Ik wist niet dat ik gewonnen had"

   "Dit is het WK voor deze ploeg, hé", lachte Danny van Poppel, die hier ook al won in 2018. "Dit rondje ligt me supergoed."

    

   Maar... Van Poppel verraste zichzelf: "Ik dacht dat er nog een groep voorop was en gaf alles met die aanval."

    

   "Ik wist niet dat ik gewonnen had en dat was een beetje verwarrend. Ik dacht al: waarom juichen ze hier zo voor een 3e plaats?"

   Sara Van de Vel soleert naar winst in Binche-Chimay-Binche bij de vrouwen

   Fase per fase

   1. 17 uur 03. Thuiszege voor Intermarché-Wanty-Gobert. Danny van Poppel (28) schenkt zijn ploeg een mooi afscheidscadeau in Binche, waar ze thuis zijn. Hij wacht zijn sprint niet af, maar wint dankzij een loeiharde aanval.  .
   2. 17 uur 02. De sprint wordt van erg ver ingezet door Van Poppel. Dit is een splijtende aanval! .
   3. Laatste km. Cerny is uitgepraat en nu probeert Intermarché-Wanty-Gobert de sprint te organiseren. Daar is de vod. . 17 uur 01.
   4. 17 uur 01. Nog 2 kilometer. Alles koekt weer samen, maar het heeft krachten gekost bij de Jumbo's. En Cerny laat niemand op adem komen.  .
   5. 17 uur . Cerny ontvangt Van Keirsbulck én Cavendish in zijn salon. Hij geeft niet af. Ontlopen ze zowaar met z'n drieën de sprint? .
   6. 17 uur . Van Poucke valt plat op de buik, ook Renard gaat tegen de grond.

    Van Poucke valt plat op de buik, ook Renard gaat tegen de grond

   7. 16 uur 59. Hardrijder Cerny doet het zoals in de Vuelta: in zijn wiel ontploffen enkele jongens. Zo geraakt de sprint ontregeld. Nog 3,5 km. Van Keirsbulck reageert.  .
   8. 16 uur 57. In het peloton haperen nog enkele renners. Alexis Renard, zondag nog tweede na Mark Cavendish, is uitgeschakeld voor een ereplaats.  .
   9. 16 uur 56. Van Poppel, Groenewegen, Theuns en Van Asbroeck: ze vechten voor het wiel van de Britse favoriet. .
   10. 16 uur 55. De Franse eenzaat weigert te plooien, Cavendish hoopt dat Van Tricht het nog wat langer uitzingt. Wat hij als stagiair verricht, mag gezien worden.  .
   11. 16 uur 51. Nog 10 kilometer. De aanvallers zitten weer in hun hok, op Vauquelin (Arkéa-Samsic) na.  .
   12. 16 uur 49. In deze eindeseizoenskoers weegt elke inspanning dubbel door. Het wordt niet evident voor de maats van Cavendish en Van Poppel om een sprint te organiseren.  .
   13. 16 uur 47. Op een enerverend stuk waait Goossens terug. Ook Groenewegen heeft weinig overschot in het peloton, waar er scheurtjes ontstaan.  .
   14. Nog 15 kilometer: Goossens solo. Bij Desal is het vat dan toch af: Goossens houdt het peloton nog in zijn eentje aan de praat. 18 seconden.  . 16 uur 44.
   15. 16 uur 43. Bij het overschrijden van de witte lijn zit Groenewegen in de buik van het peloton. We zien voorin ook een kloeke Van Keirsbulck. Alpecin-Fenix heeft hier geen sprintijzer meegebracht.  .
   16. 16 uur 42. Anthony Turgis valt aan in de kopgroep, maar glijdt meteen onderuit.

    Anthony Turgis valt aan in de kopgroep, maar glijdt meteen onderuit

   17. 16 uur 41. Nog 17 kilometer. De 3 leiders stormen weer op de finishboog af. Voor Janssens gaat het te snel: Goossens duldt enkel nog Bingoal-stagiair Desal in zijn wiel.  .
   18. 16 uur 38. De onfortuinlijke Fransman zit wel weer op zijn fiets, maar wordt overspoeld door het peloton. Hij verbijt zijn pijn en ontgoocheling.  .
   19. Te wilde Turgis. Voorin gaat het niet snel genoeg voor Anthony Turgis. De Fransman zet iedereen onder druk, maar haalt zichzelf onderuit. Hij neemt te veel risico's en schuift weg in een flauwe bocht naar links.  . 16 uur 37.
   20. 16 uur 36. Wie nog altijd verstoppertje speelt, is Jumbo-Visma. Bij de Nederlanders zitten veel dubbelaars na de Hel.  .
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   />Binche - Binche199 kmDanny van Poppel