Bahrain-feestje compleet in Geraardsbergen: Mohoric wint, Colbrelli is eindlaureaat

  Benelux Tour: Rit 7
  wegwedstrijd Wegwedstrijdzonnig  24°Cdistance 177.9 km
  location 12u56: Namen - 16u59: Geraardsbergen
  trophy Matej Mohoric
  einde
  startfinish
  0306090120150177.9

   In de Benelux Tour heeft Bahrain-Victorious het feestje compleet gemaakt. Matej Mohoric was in Geraardsbergen de beste in de slotrit, zijn ploegmakker Sonny Colbrelli eindigde op korte afstand als 2e en is de eindwinnaar van de zevendaagse rittenkoers.  

   Mohoric en Colbrelli juichen op de Muur na perfect ploegspel

   Met de traditionele slotrit naar Geraardsbergen was de Benelux Tour toe aan zijn apotheose. Een rustige aanloop van Namen richting de Vlaamse Ardennen moest de benen in het peloton opwarmen, maar dat draaide anders uit.


   Na een razendsnelle openingsfase wees de kilometerteller na één uur koers meer dan 50 kilometer aan. Het duurde dan ook lang voordat een eerste vlucht tot stand kwam, maar niet lang na het opdraaien van de lokale ronden in en rond Geraardsbergen was alles al te herdoen.


   Kasper Asgreen maakte het meeste indruk bij de eerste van drie passages op de Muur van Geraardsbergen. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen kreeg Matej Mohoric, Victor Campenaerts en Brandon McNulty mee in zijn zog. Het viertal hardrijders reed al snel een minuut voorsprong bij mekaar.


   Toen een goeie Campenaerts aan de boom ging schudden op 30 kilometer van de meet moest McNulty overboord, maar bij de laatste volledige passage op de Muur werden de drie koplopers weer ingelopen.


   Plots zaten alle grote namen weer vooraan, maar het was de bedrijvige Mohoric die de sterkste bleek op de Muur. De Sloveen snelde weg, Asgreen, Wellens en een controlerende Colbrelli beten hun tanden stuk op de Sloveen.


   Met overmacht soleerde Mohoric richting dagzege. In de slotfase zette ploegmaat Colbrelli nog de Bahrein-dominantie in de verf: hij reed weg met een sterke Tom Dumoulin en gaf met de tweede plaats zijn eindzege nog wat extra glans.

   De beslissende jump van Mohoric op de Muur:

   Mohoric houdt stand en wint de slotrit in de Benelux Tour, Colbrelli heeft eindzege beet

   Eindwinnaar Colbrelli: "Met deze competitie hoop ik ver te komen op het WK"

   "Het is een geweldige dag voor het team", reageerde eindwinnaar Colbrelli. "We eindigen als eerste en tweede, net als gisteren. Mohoric won de etappe, maar het belangrijkste was dat hij of ik het eindklassement won."

    

   "Matej zat in een leuk groepje met Asgreen en Campenaerts. Ik zat achterop, ook omdat ik een mechanisch probleem had in de eerste lokale ronde. Maar ik had nog goede benen na de inspanningen van gisteren. Het is een geweldige dag voor Bahrain-Victorious."

    

   Wat verwacht Colbrelli van het nakende WK? "Ik ben in uitstekende conditie, maar er volgen nog 20 dagen. Het is een uitstekend parcours voor mij en voor het Italiaanse team, ook voor Matteo Trentin. Met deze conditie hoop ik er ver te komen."

   Dagwinnaar Mohoric: "Ons plan pakte perfect uit"

   "Vandaag was ik de sterkste, maar deze week was Colbrelli de beste", opende dagwinnaar Mohoric na afloop. "We wisten dat we samen sterk stonden, dus wilden we onze kaarten wat anders uitspelen. We wilden de anderen uit hun kot lokken, zodat Sonny kon volgen. Het pakte perfect uit."

    

   "Ik wou niet per se zo vroeg aanvallen, maar Asgreen vertrok, dus moest ik wel volgen. Als ik niet had aangevallen had ik Sonny bijgestaan in de slotfase, maar dat hoefde dus niet. Of ik zelf aan de eindzege heb gedacht? Nee, de voorsprong van Sonny was te groot. Het doel was om zijn trui te verdedigen, maar uiteindelijk pakken we alles, een droomdag."

   Campenaerts: "Heb laten zien aan de bondscoach dat ik goeie benen heb"

   "Ik ben blij met de manier hoe ik de koers heb kunnen aanvatten", vertelde Victor Campenaerts, die 3e wordt in het eindklassement. "Asgreen ging meteen voluit op de eerste passage op de Muur. Ik wist dat ik niet mocht wachten."

    

   "Het was een heel leuke koers, maar toen het peloton terugkwam werd het heel zwaar. Ik kon mijn klassement behouden, al had ik misschien op een nog betere uitslag gehoopt."

    

   "Of ik mee moet naar het WK? Daar beslis ik zelf niet over. Ik heb laten zien dat ik goede benen heb, maar het gaat over meer dan dat. Het is belangrijk hoe de bondscoach de ploeg wil doen samenvallen en welke rol ik daarin zou kunnen krijgen."

   Rituitslag Rit 7Rituitslag Rit 7

     naamploegresultaat
   1Matej MohoricTBV3:50:56
   2Sonny ColbrelliTBV+11
   3Tom DumoulinTJV+15
   4Christophe LaporteCOF+22
   5Fred WrightTBV+22
   6Danny van PoppelIWG+24
   7Tom Van AsbroeckISN+24
   8Greg Van AvermaetACT+24
   9Tiesj BenootDSM+24
   10Peter SaganBOH+24

   Fase per fase

   1. 16 uur 58. Mohoric wint, Colbrelli pakt eindzege. Wat een weekend voor Bahrein-Victorious. Mohoric pakt de zege in Geraardsbergen, ploegmaat Colbrelli wordt tweede en pakt de eindzege in de Benelux Tour. Dumoulin is een heel knappe derde, Laporte sprint nog naar plek vier, Wright is vijfde. .
   2. 16 uur 57. Mohoric gaat nog even op de trappers staan bij het opdraaien van de Vesten. Hij gaat een knappe zege boeken. .
   3. De vod. Mohoric heeft nog 20 seconden bij het ingaan van de laatste kilometer. Het lijkt erop dat hij de etappe gaat winnen, de eindzege zal Colbrelli niet meer ontglippen. . 16 uur 56.
   4. 16 uur 53. Nog 3 kilometer. Colbrelli en Dumoulin naderen tot op 20 seconden van Mohoric. Ook de etappewinst is nog mogelijk voor de leider. Nog 3 kilometer .
   5. 16 uur 51. Dumoulin versnelt en krijgt Colbrelli mee.

    Dumoulin versnelt en krijgt Colbrelli mee

   6. Denderoordstraat. Een indrukwekkende Tom Dumoulin schiet naar voor op de Denderoordstraat. Hij krijgt Colbrelli mee in zijn wiel. De Italiaan is hier zijn eindzege aan het veiligstellen. . 16 uur 49.
   7. 16 uur 47. In de Ronde van Groot-Brittanië heeft Wout van Aert zijn WK-vorm geëtaleerd. De Belgische kampioen won bij zijn terugkeer in competitie met overmacht een sprint bergop. Ondertussen loopt Mohoric weer wat uit op de achtervolgers. .
   8. 16 uur 45. Het is lang geleden dat we Sagan nog zo hebben zien tekeergaan. Co-commentator Bert De Backer.
   9. 16 uur 45. Sagan toont zich in de achtergrond. Met enkele prikjes jaagt hij het tempo de lucht in, maar weg raakt hij niet. .
   10. 16 uur 44. Sterke Sagan geeft gas, maar maakt maar paar secondjes goed op Mohoric.

    Sterke Sagan geeft gas, maar maakt maar paar secondjes goed op Mohoric

   11. 16 uur 43. Nog tien kilometer. .
   12. 16 uur 42. Hergroepering in de achtervolging. Mohoric tegen de rest. Asgreen en Colbrelli worden opgeslokt door de favorietengroep. De achterstand bedraagt 35 seconden. Als de Sloveen niet stilvalt, zal hij in de stand in de buurt komen van Colbrelli. We krijgen nog een boeiend slot! .
   13. 16 uur 38. De derde groep nadert op Asgreen en Colbrelli. Dat hoeft voor Colbrelli nog geen probleem te zijn, want de Italiaan heeft in de stand virtueel nog steeds een kleine halve minuut over op Mohoric. .
   14. 16 uur 36. Gouden Kilometer op de Bosberg: Mohoric pakt 9 op 9, Wellens moet lossen.

    Gouden Kilometer op de Bosberg: Mohoric pakt 9 op 9, Wellens moet lossen

   15. 18". Mohoric krijgt nu een licht dalend stuk voor de wielen. Spek naar de bek van de Sloveense tempobeul, Colbrelli en Asgreen volgen op 18 tellen. Een derde groep met de rest van de grote namen volgt op een halve minuut. . 16 uur 36.
   16. 16 uur 35.
   17. Bosberg. Mohoric komt als eerste boven op de Bosberg en pakt zo de volle buit in de Gouden Kilometer. Hij totaliseert 9 boniseconden. In de achtervolging rijden Asgreen en Colbrelli ondertussen weg van Wellens, ook Mohoric lijkt plots terug binnen bereik te zijn. . 16 uur 31.
   18. Gouden Kilometer. Het is tijd om boniseconden te rapen. Mohoric zal wellicht de volle buit rapen, wat doet Colbrelli? . 16 uur 29.
   19. 16 uur 26. Kijk hem daar zitten, Colbrelli. Hij is gewoon de sterkste man dit weekend. Renaat Schotte.
   Benelux Tour
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1wegwedstrijdSurhuisterveen - Dokkum169,6 kmMerlierMerlier
   2individuele tijdritLelystad - Lelystad11,1 kmBisseggerBissegger
   3wegwedstrijdEssen - Hoogerheide168,3 kmvan der HoornBissegger
   4wegwedstrijdAalter - Ardooie164,6 kmMerlierBissegger
   5wegwedstrijdRiemst - Bilzen192 kmEwanKüng
   6wegwedstrijdOttignies - Houffalize207,6 kmColbrelliColbrelli
   7wegwedstrijdNamen - Geraardsbergen177,9 kmMohoricColbrelli