Alaphilippe heeft al zin in de Tour, Asgreen droomt van gele trui

  De renners zijn al begonnen met de analyse van het Tour-parcours. "Ik verwacht een spannende 1e week", zegt Alaphilippe. "Er zal heel wat te beleven zijn."

  Alaphilippe: "Ik zal me houden aan mijn doelen"

  Wereldkampioen Julian Alaphilippe woonde de parcoursvoorstelling bij in Parijs en wrijft zich in de handen.

   

  "Ik verwacht volgend jaar een spannende eerste week van de Ronde van Frankrijk", reageerde de Fransman van Deceuninck-Quik Step.

  "Er staat voor elk wat wils op het programma. Een tijdrit, kans op waaiers, de kasseien en aankomsten voor de punchers. Er zal zeker veel te beleven zijn."

   

  "Ik kan niet wachten om de verkenning te doen en te zien wat we kunnen voorbereiden voor deze Tour. Ik heb er zin in."

  Alaphilippe won al 6 Tour-etappes, de bolletjestrui en droeg al meerdere weken de gele trui. Volgende zomer wil hij dat lijstje uitbreiden.

  "Ik zal mezelf doelen stellen, ik zal me erop richten en me eraan houden. Of ze nu uitkomen of niet, het maakt niet uit. Ik denk dat ik de regenboogtrui al genoeg heb laten zien en dat zal ik blijven doen."

  Asgreen: "Droom van gele trui in Kopenhagen"

  Fuglsang: "Etappes in Denemarken kunnen hectisch worden"

  Tour de France 2022: parcoursvoorstelling

  1. 12 uur 55. Steile muur in rit 16. In de 3e week trekken de renners op avontuur in de Pyreneeën. In rit 16 doemt 20 kilometer voor de streep de steile Mur de Péguère (max. 18%) op. .
  2. 12 uur 53. Na een etappe naar Saint-Etienne volgt alweer een lastige aankomst naar Mende. .
  3. 12 uur 50. Galibier en Télégraphe in koninginnenrit. De 11e etappe lijkt op het eerste gezicht de koninginnenetappe van deze Tour, met de Col du Télégraphe, de Col du Galibier en de aankomst bergop op de Col du Granon. .
  4. 12 uur 45. In de 8e etappe trekken de renners de grens over naar Zwitserland. "De finale is  heuvelachtig met stijgingspercentages tot 12 procent", zegt Christian Prudhomme. .
  5. 12 uur 41. 11 kasseistroken. De kasseirit telt 11 kasseistroken, goed voor 20 kilometer op schots en scheve stenen. De renners zullen in die 5e etappe kennismaken met 5 "nieuwe" kasseistroken, die nog nooit eerder in een koers opgenomen waren. .
  6. 12 uur 37. De openingstijdrit is 13 km lang op uitsluitend vlakke wegen. Tour-baas Christian Prudhomme.
  7. 12 uur 35. Tijdrit van 40 km op voorlaatste dag. Valt daar het doek over de Tour de France? Op de voorlaatste is er nog veel mogelijk met 40 kilometer tegen de tijd. .
  8. 12 uur 34. 2 aankomsten bergop in week 3. Peyragudes en Hautacam .
  9. 12 uur 34. 3 aankomsten bergop in week 2. Col du Granon, Alpe d'Huez en Mende. .
  10. 12 uur 33. De eerste aankomst bergop krijgen we in rit 7 op de lange versie van La Planche des Belles Filles. Dat betekent dat de renners ook de steile grindstrook op het einde moeten temmen. .