Yellow Tigers openen WK volleybal met vlotte winst tegen Puerto Rico

  wk volleybal

  België 
  Puerto Rico 
  25
  1
  15
  27
  2
  25
  25
  3
  15
  3
  einde
  0

  De Belgische volleybalvrouwen hebben hun eerste opdracht op het WK in Nederland tot een goed einde gebracht. Ze versloegen Puerto Rico in 3 sets, enkel in de tweede set kregen ze weerwerk: 25-15, 27-25, 25-15. Morgen spelen ze hun tweede groepsmatch tegen Kenia.

  Met Puerto Rico kregen de Yellow Tigers meteen een verraderlijke tegenstander voorgeschoteld in hun WK-opener. Op de wereldranking staat België twaalfde, zes plaatsen hoger dan de Puerto Ricanen; een walk-over zou het niet worden, voorspelde commentator Marc Willems.

   

  Maar in set één toonden de Belgen meteen hun meesterschap. Hoekaanvalster Britt Herbots had zin om haar verjaardag - ze wordt vandaag 23 - op te leuken met een zege en beukte er lustig op los.  Defensief draaide het blok met Lemmens, Van Avermaet en Janssens goed, set één werd vlot gewonnen met 25-15.

   

  Set twee begon minder goed voor de Tigers. Puerto Rico sloeg meteen een kloofje en toonde via Ocasio en Abercrombie dat ook zij veel aanvallend geweld in huis hadden. De Tigers moesten tot het gaatje gaan en konden na een spannend slot alsnog set twee binnenhalen: 27-25.

   

  Tot halverwege in de derde set kon Puerto Rico nog aanhaken, maar daarna waren de Tigers los. Een goed block van Lemmens zorgde voor een eerste matchpunt, een verraderlijke opslag van Van De Vyver bezegelde de partij. Zondag komen de Yellow Tigers al opnieuw in actie: met Kenia treffen ze een op papier haalbare kaart. 

  Reacties van de Yellow Tigers:

  • Britt Herbots: "Dit is het mooiste verjaardagscadeau dat de ploeg mij kon geven. Een 3-0-zege had niemand verwacht voor onze eerste match op dit WK. We waren niet speciaal nerveus, maar we belanden hier wel in een vibe die we niet gewoon zijn. Ik heb de ploeg geprobeerd zo goed mogelijk te helpen (Herbots maakte 25 punten, red.). In de voorbereiding voor dit WK liep het wat stroever, maar daar was vandaag niets van te merken. Kenia wordt morgen weer een heel ander verhaal. We zullen echt gefocust moeten zijn, maar als we ons eigen spel kunnen spelen, moet het wel lukken."

   

  • Jutta Van de Vyver: "Het is heel fijn om het WK zo te kunnen starten. Het was meteen boenk erop. We hadden deze match heel goed voorbereid en dat heeft geloond. In set twee kwamen we achter omdat het receptioneel niet zo goed liep, maar uiteindelijk kwam het nog goed. Britt Herbots? Het is leuk zo'n speelster in je team te hebben, daar kan je altijd op rekenen. We willen op dit WK heel graag de volgende ronde halen, we zijn alvast goed begonnen."

  Bekijk hier de reacties na de wedstrijd

  Bekijk hier de hier de hoogtepunten van de wedstrijd

  België - Puerto Rico

  1. 15 uur 34. Een perfecte start voor de Tigers op dit WK. Morgen tegen Kenia moet er ook gewonnen, dat mag op papier geen probleem zijn. Marc Willems.
  2. 15 uur 34. Een clean sweep voor de Yellow Tigers.

   Een clean sweep voor de Yellow Tigers

  3. 15 uur 33. Tigers winnen vlot hun WK-opener. De Yellow Tigers hebben niets laten liggen in hun eerste match op he WK in Nederland. De Belgen waren een niveau beter dan Puerto Rico, enkel in set twee kregen ze stevige weerstand.  Morgen om 13 uur spelen de Tigers hun tweede partij tegen Kenia. .
  4. 15 uur 32. Een goed blok van Lemmens bezorgt de Tigers een eerste matchbal. Maken ze het dadelijk af? .
  5. 15 uur 28. De Tigers hebben opnieuw de bovenhand genomen. Herbots blijft maar scoren en de opbouw is solide. Er zijn meer en meer lachende gezichten te zien bij de Belgen, stomen ze nu door? .
  6. 15 uur 21. De hoekaanvalsters van Puerto Rico zijn ook in de derde set nog op niveau. Ze zorgen ervoor dat België geen kans krijgt om uit te lopen. 11-11. .
  7. 15 uur 16. Voorlopig houden beide teams mekaar in evenwicht. Wanneer kiezen de Tigers hun moment? .
  8. 15 uur 09. De Tigers laten zich geen tweede keer vangen aan het begin van de set. Herbots en Van Avermaet zorgen snel voor wat puntjes. .
  9. 15 uur 06. Met het oog op de stand in hun groep zou een 3-0-zege vandaag weleens belangrijk kunnen zijn voor de Tigers. Marc Willems.
  10. 15 uur 02. De Yellow Tigers pakken ook de tweede set.

   De Yellow Tigers pakken ook de tweede set

  11. 15 uur 01. Tigers pakken ook set 2 na thriller. Het tweede setpunt is het goede voor de Tigers. Het block van Van Avermaet en Lemmens stuurt een Puerto Ricaanse aanval terug naar afzender. 27-25, de Tigers op rozen! .
  12. 14 uur 59. Puerto Rico krijgt een eerste setpunt, maar Lemmens ontmijnt het gevaar met een knap block. Vervolgens pakt Van De Vyver uit met een heerlijke opslag, setpunt voor de Tigers. .
  13. 14 uur 55. Een smash van Herbots wordt geblokt, maar caprioleert alsnog tegen de grond. De Tigers staan opnieuw gelijk: 22-22. Het gaat erom spannen. .
  14. 14 uur 50. Dankzij Van Avermaet en een misser van Puerto Rico staat de stand opnieuw gelijk. Gaan de Tigers erop en erover? .
  15. 14 uur 46. De Belgen acteren wisselvallig, maar Puerto Rico doet het aanvallend ook gewoon goed. Met een snelle kantwissel kan hoekaanvalster Ocasio het Belgische blok omzeilen. De Tigers gaan uit hun pijp moeten komen om deze set nog te redden. .
  16. 14 uur 42. De Belgen tanken vertrouwen met een uitstekend blok, maar daarna slaat Silke Van Avermaet een opslag ver buiten. Zo blijft er een tweepuntenkloof op het bord staan. .
  17. 14 uur 40. De Tigers wisselen goede aanvallen af met mindere momenten. Er is één constante bij de Belgen: Herbots blijft scoren. Defensief loopt het wat minder stabiel. .
  18. 14 uur 35. De Tigers krijgen voorlopig het evenwicht niet hersteld. Na een foutje van Van Gestel en enkele mindere keuzes in de opbouw loopt Puerto Rico uit tot 8-5. .
  19. 14 uur 30. Dankzij een sterke Abercrombie snelt Puerto Rico in set twee naar een 0-3-voorsprong. Een eerste puntje voor de Tigers kan het tij snel keren. .
  20. 14 uur 26. Set 1 overtuigend gewonnen door de Yellow Tigers.

   Set 1 overtuigend gewonnen door de Yellow Tigers