Yellow Tigers kennen weinig problemen met Kameroen in laatste groepswedstrijd

  wk volleybal

  België 
  Kameroen 
  25
  1
  8
  25
  2
  19
  25
  3
  14
  3
  einde
  0

  De Yellow Tigers hebben hun laatste WK-groepswedstrijd met een duidelijke zege afgesloten. Tegen Kameroen kwamen de Belgen nooit echt in de problemen en wonnen ze in 3 sets: 25-8, 25-19 en 25-14

  Na de stuntzege tegen Nederland liepen de Yellow Tigers over van het vertrouwen voor hun laatste groepswedstrijd tegen Kameroen.

  De Belgen begonnen ook meteen goed aan de partij. Al liet Kameroen zich in de eerste set wel heel gemakkelijk naar de slachtbank leiden. Na amper een kwartier spelen stond de 25-8-stand op het bord.

  In de tweede set kregen we een ander Kameroen te zien. Onder leiding van de krachtige hoofdaanvalster Adiana knokten de Kameroense vrouwen zich terug in de wedstrijd. De Tigers stapelden de slordigheden op, maar trokken uiteindelijk ook set 2 over de streep: 25-19.

  Ook de derde set was meer evenwichtig en beide teams trakteerden de aanwezige supporters bij momenten op knappe punten. Toch was het uiteindelijk België - met een sterke Marlies Janssens - die de zege al bij al makkelijk binnenhaalde.

  De Yellow Tigers trekken zo met 12 punten richting de volgende ronde, waar Argentinië en kleppers China, Brazilië en Japan wachten.

  Janssens: "In de volgende ronde match per match bekijken"

  Marlies Janssens speelde een sterke partij vandaag en zette ook het meeste punten (14) achter haar naam. "We speelden heel goed vandaag, dit is een collectieve overwinning."

  "We wisten dat we aandachtig moesten zijn voor deze wedstrijd. De eerste set verliep ook heel goed, maar daarna toonde Kameroen dat ze offensief veel kwaliteiten hebben."

  "Uiteindelijk is het goed dat we met 3-0 winnen. In het begin van dit WK hadden we nooit gedacht dat we 4 wedstrijd zouden winnen in deze groep. Zeker de zege tegen Nederland kwam als een verrassing."

  "Nu komt de tweede ronde en daarin moeten we match per match bekijken", bleef Janssens met de voetjes op de grond.

  Coach Vande Broek: "Hadden nooit verwacht om 12 punten te pakken in de groep"

  Bondscoach Gert Vande Broek blikte na afloop van de partij tevreden terug op de prestatie van zijn team. "Onze eerste set was perfect en dan weet je op voorhand dat er wat decrompressie zal komen."

  "In de derde set hebben we ons dan wel goed herpakt, maar in deze situatie weet je dat je niet de perfecte wedstrijd zal spelen, maar wel perfect je job kan doen. Onze job was 3-0 winnen en dat hebben we vandaag gedaan."

  Vooraf klonk het dat de wedstrijd tegen Kameroen misschien de ideale gelegenheid was om sterkhoudster Britt Herbots te laten rusten. Daar kwam uiteindelijk niets van in huis. “Wij hebben Britt heel hard nodig en daarom besloten we om ze te laten spelen."

  "Op die manier wilden we de wedstrijd ook niet langer laten duren dan nodig. Britt

  heeft ook nog nooit zo weinig ballen gekregen, dus de fysieke en mentale belasting
  was niet erg hoog vandaag."

  "We krijgen nu 4 wedstrijden op 6 dagen. Die snelle opeenvolging zal een rol spelen. Iedereen is momenteel fit en laat ons hopen dat dit ook zo blijft."

  In de volgende ronde wachten Argentinië, Brazilië, China en Japan. Kan de bondscoach al enkele voorspellingen doen? Brazilië is het volleyballand bij uitstek, en daar hebben we nog nooit van kunnen winnen. Het is dus een stevige tegenstander, maar we gaan 200% onze kans gaan."

  "Vervolgens komt een heel cruciale wedstrijd tegen Argentinië en daarna kunnen we verder praten."

  België - Kameroen

  1. 14 uur 13. Yellow Tigers zetten Kameroen opzij met 3-0 na 25-14 in de derde set.

   Yellow Tigers zetten Kameroen opzij met 3-0 na 25-14 in de derde set

  2. 14 uur 11. België wint! Daar is het verlossende punt dan toch. België wint zonder al te veel problemen in 3 sets van Kameroen en trekt met vertrouwen naar de volgende ronde op het WK. .
  3. 14 uur 08. Van Sas slaat haar voorzet in het net, waardoor het verhaal van Kameroen nog niet over is: 22-14. .
  4. 14 uur 07. We krijgen een eerste matchpunt voor de Tigers. Wordt het meteen de juiste? .
  5. 14 uur 03. De wedstrijd lijkt op zijn einde te lopen, want via enkele scherpe aanvallen kijkt Kameroen ondertussen al tegen een 20-9-achterstand aan. Alleen een zware inzinking van de Tigers kan Kameroen nog redden. .
  6. 13 uur 59. We krijgen bij momenten toch mooi volleybal te zien. Co-commentator Dominique Baeyens.
  7. 13 uur 58. De Belgische trein dendert nu toch verder. Britt Herbots haalt de hamer nog eens boven en zet de 15-6 op het bord. .
  8. 13 uur 56. Kameroen is sowieso bezig aan zijn laatste wedstrijd van dit WK, maar gewonnen geven ze zich nog niet. Na wat onoplettendheid bij de Belgen, vechten ze terug tot 11-5. .
  9. 13 uur 53. Marlies Janssens zet haar naam nog maar eens op het scorebord met een mooie gekruiste aanval: 8-4. .
  10. 13 uur 52. De receptie is nu toch iets stabieler bij Kameroen. Co-commentator Dominique Baeyens.
  11. 13 uur 51. De Tigers lijken hun niveau opnieuw wat op te krikken, terwijl Kameroen wat foutjes in zijn spel laat kruipen: 5-2 voor de Belgen. .
  12. 13 uur 48. De Tigers beginnen opnieuw met hun basisopstelling aan set 3. Trekken ze de 3-0-zege over de streep? .
  13. 13 uur 45. Ook set 2 is voor de Yellow Tigers: 25-19.

   Ook set 2 is voor de Yellow Tigers: 25-19

  14. 13 uur 41. Tigers pakken ook set 2! Het eerste setpunt is meteen het goede. De Tigers pakken ook set 2 met 19-25. .
  15. 13 uur 41. De Tigers zijn even het noorden kwijt. Een goede serve wordt verkeer ingeschat door Celine Van Gestel: 19-23. .
  16. 13 uur 39. De Kameroense hoofdaanvalster Adiana is duidelijk de gevaarlijkste vrouw. Ze neemt de meeste punten voor haar rekening en beschikt ook over een stevige smash. .
  17. 13 uur 38. Kameroen heeft het niveau ondertussen wel opgekrikt en kunnen ook op wat meeval rekenen. Een blok valt nog net binnen het Belgische veld. 16-22. .
  18. 13 uur 36. Na een snedige aanval brengt Kameroen de stand opnieuw tot 15-20. België is toch minder bij de les dan in set 1. .
  19. 13 uur 35. Blok van Janssens. Op het moment van de waarheid diepen de Tigers hun voorsprong nu toch opnieuw wat uit. Marlies Janssens pakt uit met een stevig blok en brengt de stand op 12-19. .
  20. 13 uur 33. Er is nu toch wat meer enthousiasme bij Kameroen. Co-commentator Dominique Baeyens.