Red Dragons rekenen in recordtempo af met de Faeröer in eerste EK-kwalificatieopdracht

  EK-kwalificatiecampagne Red Dragons

  België 
  Faeröer 
  einde
  3
  0

  De Red Dragons hebben zich niet moe moeten maken om hun eerste EK-kwalificatiewedstrijd winnend af te sluiten. Tegen de Faeröer werd het 3-0 na iets meer dan een uur spelen. De setstanden spreken voor zich: 25-7, 25-15 en 25-9.

  Vanaf het eerste punt werd duidelijk dat de Belgen een gemakkelijk avond tegemoet gingen tegen de Faeröer, allesbehalve een volleybalnatie.

   

  De opgedaagde toeschouwers kregen dan ook niet echt waar voor hun geld, zeker niet in de eerste en derde set. Die werden door de Dragons gewonnen met 25-7 en 25-9.

   

  Tussenin had de Faeröer even een opflakkering in huis, maar echt verontrusten konden ze de Belgen nooit: 25-15.

   

  Na iets meer dan een uur spelen stond de 3-0 al op het bord. "Ongezien", vatte commentator Marc Willems het samen. De twee volgende duels tegen Estland worden ongetwijfeld andere koek.

  Rousseaux: "Moeilijke matchen om te spelen"

  Tomas Rousseaux kon achteraf uiteraard niet te veel conclusies trekken na de eenvoudige zege van de Dragons. "Ik heb nog niet veel wedstrijden tegen tegenstanders van dit niveau gespeeld", was zijn eerste reactie.

   

  "Toch zijn dat geen gemakkelijke matchen want er wordt gewoon verwacht dat je het snel afmaakt. Je kan in zo'n matchen meer mis dan goed doen. Het was heel belangrijk om gefocust te blijven, want kwalificatie kan van 1 punt afhangen."

   

  Met zijn 28 lentes is Rousseaux de oudste op het blad bij de Belgen. Nu moeten de Dragons naar Estland. "Een moeilijke taak, maar ik voel veel energie. We gaan naar ginder met een positieve naïviteit." 

  België - Faeröer

  1. 21 uur 26. Rousseaux: "In zo een match kan je eigenlijk meer fout dan goed doen".

   Rousseaux: "In zo een match kan je eigenlijk meer fout dan goed doen"

  2. 21 uur 04. 1u03' voor een volledige match, dat heb ik nog niet veel meegemaakt. Marc Willems.
  3. 21 uur 03. Dragons winnen. Na iets meer dan een uur zit het er al op in Beveren. De Dragons zijn ook in de derde set geen moment in de problemen gekomen: 25-9. .
  4. 21 uur 03. Vlotte winst ook in de derde set voor de Dragons.

   Vlotte winst ook in de derde set voor de Dragons

  5. 20 uur 42. We hebben veel te zwak geserveerd in de tweede set. Dominique Baeyens.
  6. 20 uur 41. 2-0. De tweede set heeft toch wat langer geduurd, maar opnieuw trokken de Belgen duidelijk aan het langste eind: 25-15.  .
  7. 20 uur 40. Iets moeilijker, maar ook de 2e set gaat naar de Dragons: 25-15.

   Iets moeilijker, maar ook de 2e set gaat naar de Dragons: 25-15

  8. 20 uur 25. Red Dragons pakken vlot de eerste set tegen Faeröer: 25-7.

   Red Dragons pakken vlot de eerste set tegen Faeröer: 25-7

  9. 20 uur 17. Ik acht het niet voor mogelijk dat de Belgen hier vandaag een set verliezen. Dominique Baeyens.
  10. 20 uur 16. Set 1 voor de Dragons. Het gaat snel in Beveren. Na iets meer dan een kwartier hebben de Belgen de eerste set al gewonnen. De klinkende cijfers: 25-7.  .
  11. 15 uur 07. EK 2023. Als de Red Dragons volgend jaar willen deelnemen aan het EK, dan moeten ze afrekenen met Estland en de Faeröer in hun kwalificaties.  Israël zat oorspronkelijk ook in de poule, maar dat land springt in als organisator. Het vervangt Oekraïne en is dus als gastland rechtstreeks geplaatst.  De Belgen zijn op papier groepsfavoriet, maar moeten door blessures en tal van afzeggingen met een heel jeugdige selectie aantreden.  .