Roeselare komt op één overwinning van landstitel tegen Maaseik

  Roeselare 
  Maaseik 
  29
  1
  27
  25
  2
  19
  25
  3
  12
  3
  einde
  0

  Roeselare heeft Maaseik een nieuwe dreun verkocht in de titelstrijd. Met een tweede overwinning op rij komen ze op één zege van de landstitel. Maaseik staat met de rug tegen de muur.

  Ruim verslag van duel 3 in de PO-finale volleybal tussen Maaseik en Roeselare

  Weer een finale tussen Maaseik en Roeselare? "De duels tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel raak je toch ook niet beu", was het gevatte antwoord op die veel gehoorde opmerking. En of ze er een beklijvende strijd van maken.

   

  In een felbevochten eerste set kwam Roeselare 13-9 voor, maar zo snel waren ze niet klaar met Maaseik. De bezoekers vochten terug en lagen ook dwars bij de eerste 2 setpunten voor Roeselare.

   

  Maaseik dwong op zijn beurt een setpunt af, maar net dan zag de scheidsrechter een netfout. Weg kans voor de Limburgers en Roeselare ging met de eerste set aan de haal: 29-27.

   

  Het bleek een mentale tik voor Maaseik, dat niet meer zijn niveau van de eerste set haalde. Vooral in de derde set waren ze de pedalen kwijt. Roeselare stormde met 25-19 en 25-12 naar een 2-1-voorsprong in de best-of-five. Woensdag kan de titel voor het eerst sinds 2017 weer naar Roeselare gaan.

  Maan: "Ik ga ervan uit dat er 5e wedstrijd komt"

  Jelte Maan (Maaseik) zag na de eerste set de wedstrijd uit de handen glippen. "De eerste set winnen is in deze reeks duidelijk heel belangrijk. Wie op voorsprong komt, kan er veel moed uit putten. We liepen na de eerste set achter de feiten aan."

   

  "Woensdag zullen we zien of we deze klap te boven komen. Het is aan ons om te tonen dat we mentaal sterk zijn. Of er nog een 5e wedstrijd komt? Daar ga ik van uit."

   

  Ook Matthijs Verhanneman (Roeselare) is nog niet zegezeker. "Als er één iets is dat we hebben geleerd, dan is het wel dat we Maaseik niet mogen onderschatten."

   

  "De eerste wedstrijd hebben we laks aangevat en dat is ons heel zuur opgebroken. De voorbije wedstrijden hebben we ons basisniveau hoog gehouden en wonnen we vlot. Maar het blijft opletten."

  Roeselare-Maaseik, match 3

  1. 13 uur 45. Roeselare op één zege van de landstitel.

   Roeselare op één zege van de landstitel

  2. 11-04-2021.
  3. 22 uur 25. Jelte Maan (Maaseik): "Het winnen van de eerste set blijkt vrij belangrijk te zijn".

   Jelte Maan (Maaseik): "Het winnen van de eerste set blijkt vrij belangrijk te zijn"

  4. 22 uur 24. Matthijs Verhanneman (Roeselare): "We hebben geleerd dat we hen nooit mogen onderschatten".

   Matthijs Verhanneman (Roeselare): "We hebben geleerd dat we hen nooit mogen onderschatten"

  5. 22 uur 03. De veer breekt bij Maaseik in de derde set: 25-12.

   De veer breekt bij Maaseik in de derde set: 25-12

  6. 21 uur 35. Ook de tweede set gaat naar Roeselare: 25-19.

   Ook de tweede set gaat naar Roeselare: 25-19

  7. 21 uur 02. Roeselare pakt de eerste set met 29-27.

   Roeselare pakt de eerste set met 29-27