Ongrijpbare Kylian Mbappé schiet Frankrijk met dubbel salvo naar 1/8e finales

  1. 43' - Geel - Jules Koundé
  2. 23' - Geel - Andreas Cornelius
  3. 20' - Geel - Andreas Christensen
  1. 90+3' - Verv. Antoine Griezmann door Youssouf Fofana
  2. 90+2' - Verv. Rasmus Kristensen door Alexander Bah
  3. 86' - Doelpunt - Kylian Mbappé (2 - 1)
  4. 85' - Verv. Jesper Lindström door Christian Nørgaard
  5. 75' - Verv. Ousmane Dembélé door Kingsley Coman
  6. 75' - Verv. Raphaël Varane door Ibrahima Konaté
  7. 73' - Verv. Mikkel Damsgaard door Kasper Dolberg
  8. 68' - Doelpunt - Andreas Christensen (1 - 1)
  9. 62' - Verv. Olivier Giroud door Marcus Thuram
  10. 61' - Doelpunt - Kylian Mbappé (1 - 0)
  61'goalKylian Mbappé1 - 0
  86'goalKylian Mbappé2 - 1

  Titelverdediger Frankrijk heeft zich als eerste geplaatst voor de 1/8e finales op het WK voetbal. Het domineerde bijna 90 minuten tegen Denemarken, maar moest na de gelijkmaker van Christensen toch nog de tenen uitkuisen om alsnog te winnen. Kylian Mbappé maakte nog maar eens het verschil.

  Frankrijk - Denemarken in een notendop

  • Sleutelmoment: Na de 1-1 van Christensen wisselen Frankrijk en Denemarken een paar stevige stoten uit. Het is Mbappé die de knockout toedient, wanneer hij een afgemeten voorzet van Griezmann in doel wurmt.
  • Man van de Match: Net als tegen Australië nam Kylian Mbappé zijn tijd om zijn vizier af te stellen. De Denen hadden het al onnoemelijk zwaar met zijn snelheid en na de rust was er geen houden meer aan. Met twee goals is er geen discussie mogelijk.
  • Opvallend: De wereldkampioen overleeft de groepsfase! Na Italië in 2010, Spanje in 2014 en Duitsland in 2018 is de vloek eindelijk doorbroken. Frankrijk verjaagt zelf zijn demonen van 2002, waar het als uittredend kampioen implodeerde.
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Frans meesterschap zonder doelpunten

  Na de matige partij tegen Tunesië voerde Deens bondscoach Hjulmand vier wissels door, terwijl Frankrijk het met een flink vertimmerde verdediging deed. In een heftig begin had Denemarken het vaakst de bal, zonder echter gevaarlijk te worden.

   

  Stilaan werd het Franse surplus aan klasse duidelijk. Mbappé ontsnapte in een flits en werd cynisch neergetrokken door Christensen. Schmeichel had een knappe reflex klaar op een kopbal van Rabiot en ook Koundé en Griezmann beproefden hun geluk. Denemarken stelde daar enkel een wilde knal van Cornelius tegenover.

   

  Mbappé liet na om Frankrijk met een gerust gevoel naar de kleedkamer te sturen. Vlak voor de rust schepte hij een voorzet van de uitstekende Dembélé onbesuisd over het Deense doel.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Mbappé trekt zijn ploeg over de streep

  De tweede helft had aanvankelijk minder vaart. Eriksen had vaker de bal en invaller Braithwaite kon zich een paar keer tonen. Toch dreef de kwaliteit van de Fransen weer boven. Mbappé en Griezmann waren kwieker dan hun bewakers, maar het doelpunt wilde niet vallen.

   

  Tot Hernandez pijlsnel de ruimte overstak en Mbappé na een dubbele een-twee de 1-0 aanbood. Het moeilijkste was daarmee gedaan, dachten Les Bleus. Fout! Christensen buffelde dankzij laks verdedigen de gelijkmaker in doel. Frankrijk wankelde zowaar even en Lindström botste bij een unieke kans op Lloris.

   

  Het bleef op en af gaan. Tchouaméni had de pech dat zijn duikende kopbal tegen de rug van Maehle vloog en Rabiot verkoos met een omhaal spektakel boven precisie. Braithwaite raakte aan de overzijde de buitenkant van de paal. Mbappé had echter het laatste woord. Met zijn dijbeen werkte hij een messcherpe voorzet van Griezmann voorbij Schmeichel.

   

  Frankrijk gaat als groepswinnaar naar de achtste finales, Denemarken moet in zijn derde wedstrijd absoluut winnen van Australië.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Eerste doel is bereikt en dat mag je niet onderschatten"

  "Voor ons is dit ideaal", was de weinig verrassende commentaar van Didier Deschamps, de Franse bondscoach. "Dit brengt veel rust. We zitten in de beste positie als groepswinnaar."

   

  "Het eerste doel is bereikt en je mag dat nooit als evident beschouwen. Maar deze groep is sterk en solide en straalt veel zin uit."

   

  "We hadden twee keer verloren van Denemarken in de Nations League", wist Antoine Griezmann nog, "maar we hebben vandaag hard gewerkt."

   

  Griezmann droeg zijn steentje bij met zijn 26e assist. "Ik ben zeer trots, maar je moet verder kijken dan de statistieken. Iedereen heeft geweldig gevochten."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Afgelopen! Swingend in de aanval en soms krakkemikkig in de verdediging, maar vandaag was het genoeg om Denemarken te verslaan. Frankrijk zit dankzij twee goals van Mbappé in de achtste finales, de Denen moeten nu winnen van Australië. .
  3. tweede helft, minuut 93. Bah bij de Denen en Fofana bij de Fransen krijgen nog wat speeltijd. .
  4. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Frankrijk, Youssouf Fofana erin, Antoine Griezmann eruit
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Denemarken, Alexander Bah erin, Rasmus Kristensen eruit
  6. tweede helft, minuut 91. Er komen zes minuten bij. Mbappé probeert het met een optimistische volley, maar het kan niet altijd prijs zijn. .
  7. Topschutter. Met zijn derde doelpunt van het toernooi hijst Kylian Mbappé zich naast Enner Valencia van Ecuador. . tweede helft, minuut 88.
  8. tweede helft, minuut 87. Mbappé loopt aan de tweede paal messcherpe assist van Griezmann in doel: 2-1!

   Mbappé loopt aan de tweede paal messcherpe assist van Griezmann in doel: 2-1!

  9. tweede helft, minuut 87. Weer Mbappé! Daar is hij weer! Mbappé loopt aan de tweede paal een messcherpe assist van Griezmann in doel. Frankrijk virtueel naar de achtste finales, Denemarken in de problemen. .
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Kylian Mbappé van Frankrijk. 2, 1.
  11. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Denemarken, Christian Nørgaard erin, Jesper Lindström eruit
  12. tweede helft, minuut 85. Nørgaard staat klaar aan de zijlijn. .
  13. tweede helft, minuut 82. Braithwaite loopt in en zijn deviatie scheert de paal.

   Braithwaite loopt in en zijn deviatie scheert de paal.

  14. tweede helft, minuut 82. Daar is Braithwaite! Achterin hangt het soms met haken en ogen aan elkaar bij de Fransen. Braithwaite loopt in en zijn deviatie scheert de paal. Op een korte flauwe periode na is dit een erg boeiende wedstrijd geweest. .
  15. tweede helft, minuut 80. Rabiot verzorgt het spektakel met een halve omhaal. Les Bleus gaan nadrukkelijk op zoek naar een nieuwe voorsprong. Winst betekent doorstoten voor de Fransen. .
  16. tweede helft, minuut 80. Frankrijk krijgt drie kansen snel na elkaar.

   Frankrijk krijgt drie kansen snel na elkaar

  17. tweede helft, minuut 79. Pech voor Tchouaméni. Een duikende kopstoot van Tchouaméni vliegt via de rug van Maehle in hoekschop. Die had er zomaar in gekund! .
  18. tweede helft, minuut 77. Frankrijk probeert opnieuw de bovenhand te krijgen. .
  19. tweede helft, minuut 75. Varane en Dembélé gaan eraf, Konaté en Coman komen erop bij de Fransen. Bij Denemarken is Dolberg in de plaats van de bleke Damsgaard gekomen. .