3

Club YLA dient leider Anderlecht eerste nederlaag van het seizoen toe

za 19 oktober 2024 18:33
      Lotto Super League - speeldag 8 - 19/10/24 - 16:15

Anderlecht is zijn ongeslagen status kwijt in de Lotto Super League. Op het veld van Club YLA kwam paars-wit nochtans op voorsprong, maar blauw-zwart ging op en over de bezoekers.

11 dagen geleden stonden beide teams nog oog in oog tijdens een inhaalmatch. Toen trok Anderlecht aan het langste eind met 2-0.

Club YLA, dat een moelijk seizoensbegin beleeft, was belust op wraak. Maar het waren de bezoekers die 5 minuten voor de rust op voorsprong kwamen.

Het antwoord van blauw-zwart liet niet lang op zich wachten. Nog voor de koffiepauze zette Lara Kristin Pedersen de bordjes in evenwicht.

20 minuten voor het einde liet Clementine Reynebeau de Brugse fans kirren van plezier met de winning goal.

Na het eerste puntenverlies tegen Standard slikt Anderlecht nu ook zijn eerste nederlaag van het seizoen. Club YLA maakt de aansluiting met de middenmoot