2
0
1
3

VIDEO - Standard snoept Anderlecht eerste punten af in competitie, Vanzeir voorkomt nederlaag voor paars-wit

wo 16 oktober 2024 22:30
      Lotto Super League - speeldag 3 - 16/10/24 - 20:30

De vrouwen van Anderlecht hebben voor de eerste keer dit seizoen puntenverlies geleden. Ze kwamen tegen Standard nochtans al vroeg op voorsprong, maar Standard kwam toch 2-1 voor. Luna Vanzeir zorgde ervoor dat Anderlecht alsnog een punt mee kon nemen met de 2-2.

Met 15 op 15 konden de vrouwen van Anderlecht met vertrouwen afzakken naar Standard. Zij hadden met 10 op 18 een degelijke start van de competitie meegemaakt.

Maar al na 3 minuten keken de Rouches tegen een achterstand aan. Silke Vanwynsberghe kopte paars-wit op voorsprong.

Standard bleef niet bij de pakken zitten en bood goed weerwerk. Na een halfuur kreeg Standard een penalty, maar de jonge Aude Waldbillig redde de inzet. Zo mocht Anderlecht met een gevleide voorsprong de rust in duiken.

Na rust bleef Standard op zoek gaan naar de gelijkmaker en die vond het uiteindelijk ook dankzij Lorena Humartus toen Waldbillig op een vrije trap onder de bal door ging. En met nog een kwartier te spelen zette Amber Barrett de 2-1 op het bord voor de Rouches.

Anderlecht stevende zo op een eerste nederlaag af, tot Luna Vanzeir met de 2-2 er toch voor zorgde dat Anderlecht een punt mee naar Brussel kon nemen.