3

Anderlecht smeert Club YLA al 4e verlies aan en blijft foutloos na inhaalmatch

di 8 oktober 2024 21:55
      Lotto Super League - speeldag 2 - 08/10/24 - 20:00

De Anderlecht-vrouwen hebben vanavond de inhaalwedstrijd van de tweede speeldag tegen Club YLA naar zich toegetrokken. De 7-voudige kampioen kon pas na het uur het verschil maken: 2-0. Anderlecht won zijn 4 competitieduels tot nu toe, Club verloor er 4 van de 6.

Door zijn Europese wedstrijden in het begin van het seizoen moet Anderlecht nog wat wedstrijden inhalen. Competitieleider OHL staat op kop met 16 punten uit 6 wedstrijden.

Anderlecht moet nog inhalen tegen Standard en Zulte Waregem en deed dat vanavond al tegen Club YLA.

Veel kansen zijn er niet, beide teams kwamen er af en toe uit. Kort voor de rust kon Boutiebi alleen op doel af, maar ze botste op de Anderlecht-doelvrouw.

De druk van de thuisploeg nam toe en na 63 minuten bracht Matavkova RSCA Women op voorsprong met een mooie volley. Vijf minuten voor het einde maakte Teinturier er 2-0 van. Wedstrijd gespeeld.

Met 12 op 12 springt Anderlecht over Westerlo naar de tweede plaats en nadert tot op 4 punten van OHL, dat dus 2 matchen meer speelde.