33

Club YLA bezorgt OHL eerste nederlaag, schitterend afstandsschot bij Standard

za 18 november 2023 19:00
      Lotto Super League - speeldag 9 - 18/11/23 - 16:15

In de Lotto Super League heeft Club YLA leider OH Leuven een eerste nederlaag aangesmeerd. In een tumultueuze wedstrijd kwam OHL maar liefst drie keer langszij, maar uiteindelijk trok de thuisploeg toch aan het langste eind. Eerder op de dag schitterde Noémie Gelders bij Standard met een prachtig afstandsschot.

Club YLA heeft in de topper van de negende speeldag komaf gemaakt met de ongeslagen reeks van OH Leuven.

De West-Vlaamse vrouwen kwamen al vroeg op voorsprong dankzij Guns, maar Kuijpers bracht OHL langszij. Nog voor de rust moest diezelfde Kuijpers geblesseerd het terrein verlaten.

Ondertussen had Angel Kerkhove de thuisploeg opnieuw op voorsprong gebracht, maar een owngoal zorgde alsnog voor een gelijke stand bij de rust.

In de tweede helft was het wederom Kerkhove die Club op voorsprong trapte, maar ook deze keer gaf OH Leuven zich niet gewonnen. Detruyer scoorde nadat een hoekschop bleef hangen voor doel.

Het venijn zat hem echter in de staart. 5 minuten voor tijd was het Davina Vanmechelen die de overwinning voor Club YLA over de streep trok. Vanop de stip werd het zelfs nog 5-3.

Een eerste nederlaag dus voor OHL, dat wel ruim aan de leiding blijft. Club schiet door de overwinningen van de ploegen errond weinig op in het klassement, maar zal ongetwijfeld een boost krijgen van dit resultaat.

BEKIJK: Gelders schenkt Standard overwinning met geweldige knal

Eerder op de dag kreeg Standard Woluwe op bezoek op Sclessin. De schijnwerpers gingen in die wedstrijd naar Noémi Gelders, die met een schitterend doelpunt mee aan de basis stond van een vlotte 3-0-overwinning. Geniet mee met de video hieronder.