2. 21' - Doelpunt - Adriano Bertaccini (1 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 12 - 26/10/24 - 20:45
21'
Adriano Bertaccini
21'
1 - 0

In de Limburgse derby verloor STVV voor de eerste keer onder leiding van Felice Mazzu. Tegen Westerlo krijgen de Limburgers een nieuwe kans om uit het dal van het klassement te klimmen. Westerlo kan op zijn beurt dan weer aansluiten voorin als het wint. Volg de wedstrijd hier live vanaf 20.45 uur.

Fase per faselaatste update: 2 minuten geleden

73'

Stayen is weer wakker na enkele kansjes voor de thuisploeg. Een tweede treffer zou goud waard zijn.

72'

Niets aan de hand, klinkt het. We spelen gewoon verder.

71'

Penalty?

STVV geraakt nog eens uit de omknelling van Westerlo en komt er goed uit. Van Helden gaat liggen in de zestien en claimt een strafschop. De Cremer luistert naar Tubeke.

64'

Westerlo rukt op. Ze voelen dat er meer inzit. STVV kan voorlopig enkel ballen wegtrappen.

Stef Wijnants
63'

Kanonskogel vanop 35 meter! Haspolat tekende ei zo na voor het doelpunt van de speeldag, maar zijn poging zeilde maar nipt naast.

59'

Op de lat!

Ogawa mag een vrije trap nemen en ziet die poging tegen de lat uiteen spatten. Misschien iets te centraal, maar het is niet zo dat de doelman er zeker bij kon.

56'

De counters van STVV blijven bij momenten vlijmscherp. Deze keer forceert Patris een hoekschop.

53'

Bertaccini kan enkel foutief worden afgestopt, waardoor de bal op een interessante plek wordt neergelegd voor een vrije trap. Van Langendonck kan de krullende bal van Ito netjes klemmen.

52'
49'

Eerste kansje is voor de bezoekers. Frigan duikt goed op aan de eerste paal en kan een voorzet bijna tussen het doelkader koppen.

21:50

We zijn er weer aan begonnen.

21:50
45+5'

Rust: 1-0

Rusten geblazen na een aangename eerste helft. STVV leidt met 1-0, maar zal toch vooral balen dat er niet meer goals zijn gemaakt. Kan Westerlo na pauze uit een ander vaatje tappen?

45+5' eerste helft
45+3'

Geen 2-0

Opnieuw twee grote kansen, maar de tweede wil er voorlopig niet in voor STVV. Eerst trapt Zahiroleslam wild over nadat de bal voor doel bleef hangen, nadien wordt een tegenaanval slecht uitgespeeld en rolt de bal zomaar over de achterlijn. Daar zat telkens veel meer in.

45+1'

41'

Met de rust in zicht krijgt STVV nog grote kansen. Bertaccini reageert aalvlug op een lange bal en komt opnieuw alleen voor doel. Deze keer besluit hij veel te wild. Zijn poging gaat hoog over.

39'

Vanwesemael trapt op de paal

Bijna de 2-0! STVV komt eruit op de counter en Vanwesemael, die goed naar binnen drijft, werkte het bijna perfect af. Zijn schot aan het halve maantje strandt op de paal.

37'

Westerlo heeft zich nu toch wat in de match geknokt. STVV loert op de counter.

33'

Twee schoten uit de tweede lijn. Kokubo vliegt ze telkens uit zijn kooi.

31'

Het gaat goed op en af, maar grote kansen heeft Westerlo al even niet meer kunnen creëren. STVV doet voorlopig wat het moet doen.

23'

1-0!

Het doelpunt wordt goedgekeurd! Bertaccini stond nog net niet buitenspel en tekent dus voor zijn zevende doelpunt van het seizoen. Daarmee staat hij nu mee aan de kop van het topschuttersklassement.

21'

Doelpunt van Bertaccini afgekeurd

Het is al de derde keer dat Bertaccini opduikt voor Van Langendonck. Deze keer is het wel prijs voor de winger, maar de vlag gaat meteen de hoogte in. Op de beelden lijkt het héél nipt.

18'

Van Langendonck staat pal

Patris snijdt met de bal aan de voet naar binnen en bedient Bertaccini. Die komt oog in oog met Van Langendonck, maar ziet zijn poging gepakt door de goalie. Goeie redding.

16'

Opnieuw de Limburgers. Patris neemt een weggewerkte bal vol op de slof en ziet zijn poging niet zo aardig ver over de goal vliegen.

15'

Nu komt STVV er eens goed uit. Bertaccini trapt op Van Langendonck, maar bleek nadien ook wel buitenspel te staan.

12'

De eerste grote kans van de match is voor Westerlo. Een scherpe voorzet wordt nog doorgekopt door Sayyadmanesh, maar Kokubo gaat snel plat en bokst de poging uit zijn doel.

8'

We hebben hier nog niet te veel gezien.

4'

Westerlo toont de meeste drang naar voren in de eerste minuten, maar het is wel STVV dat een eerste hoekschop versiert. Van Langendonck bokst de bal weg.

1'

Geel-blauw tegen geel-blauw. De bezoekers uit de Kempen spelen daarom vanavond in het wit.

20:45

Aftrap!

Wesli De Cremer geeft groen licht. We zijn begonnen!

20:42

De spelers betreden het veld. Binnen enkele minuten trappen we af.

20:32

STVV speelt met lef en snelheid en verdiende dit seizoen meer punten. Zeker een speler als Bertaccini moeten we in de gaten houden.

Timmy Simons (trainer Westerlo)
20:30

Westerlo is een ploeg met snelheid en potentieel. Daar moeten we klaar voor zijn. Ik wil dat we hoe dan ook ons eigen spel spelen.

Felice Mazzu (trainer STVV)
20:04
Vijf wissels bij Westerlo, onder meer door blessureleed en schorsingen.

Bos, Bolat, Bayram, Rommens en Mebude gaan naar de kant voor Van Langendonck, Neustadter, Van den Keybus, Reynolds en Alcocer.
20:00
De opstelling van STVV. Vanwesemael komt in de ploeg voor Brahimi, die vorige week rood pakte.
11:19

Doelpunten verzekerd

Een wedstrijd van Westerlo staat dit seizoen bijna garant voor een wedstrijd met veel doelpunten. Het scoorde zelf al 21 keer, maar kreeg ook al 20 doelpunten tegen.

STVV kreeg al 21 doelpunten tegen en kon zelf 15 keer scoren. Deze confrontatie zou dan ook een spektakelwedstrijd kunnen worden met veel doelpunten.

11:17

Tegen Genk verloor STVV voor het eerst onder Felice Mazzu. Met de komst van Westerlo op Stayen krijgen de Limburgers een nieuwe kans om weg te geraken uit de kelder van het klassement.

Westerlo kan met een overwinning dan weer goede zaken doen in het klassement, omdat alles zo dicht op elkaar zit.

11:17 Vooraf