Spring naar de inhoud
" "
Kortrijk wint de kelderkraker tegen Beerschot en dankt daarvoor doelpuntenmaker Sissako.

1. 60' - Geel - Brian Plat
  2. 62' - Doelpunt - Abdoulaye Sissako (1 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 12 - 25/10/24 - 20:47
62'
Abdoulaye Sissako
62'
1 - 0

Geen verhoopte tweede overwinning op een rij voor Beerschot. De rode lantaarn moest na de stunt tegen Anderlecht zijn meerdere erkennen in kelderbuur Kortrijk. De thuisploeg toonde zich in eigen huis toch een maatje te groot voor Beerschot, maar kon dat in een zenuwslopende wedstrijd pas op het uur verzilveren.

KV Kortrijk - Beerschot in een notendop:

1. Sleutelmoment
    Op het uur torent Sissako boven iedereen uit. Hij buffelt de perfecte voorzet van Kadri staalhard in doel. Kortrijk komt verdiend op voorsprong.
  2. Man van de wedstrijd
    Abdoulaye Sissako weet zijn moment wel te kiezen om zijn eerste doelpunt voor Kortrijk te scoren. Hij wordt er meteen de matchwinnaar door na een felle strijd op leven en dood wat eerste klasse betreft.
  3. Opvallend
    Verrassing in doel bij KV Kortrijk. Daar stond Tom Vandenberghe nog eens na 8 maanden. Mede door de blessure van eerste keeper Gunnarsson, maar ook omdat Alexandersson na een bewogen historie de laatbloeier terug in de armen heeft gesloten. Vandenberghe kreeg de voorkeur op Pirard.

Geen doelpunten, wel kansen in eerste helft

Nog voor de wedstrijd pakte KV Kortrijk-trainer Freyr Alexandersson uit met een verrassing. Tom Vandenberghe mocht voor het eerst sinds 24 februari nog eens zijn keepershandschoenen aantrekken. Hij werd met vuurwerk en een uitverkochte spionkop onthaald, de chouchou van de Kortrijkzanen was weer waar hij het liefst is. In doel bij de eerste ploeg.

De ploeg nam de sfeer van de supporters over en zette het om in snedige prikken. Kadri moest op het kwartier voor de voorsprong tekenen, maar zijn poging werd op de lijn gekeerd door Mbe Soh.

Beerschot herstelde de valse start, pakte het balbezit over en geraakte op toerental. Dagba en Al-Sahafi testten Vandenberghe, maar van stress en gewenning was geen sprake bij de doelman.

En dan kantelde de wedstrijd weer: Ambrose graaide met een gelukje de bal met zich mee en probeerde van dichtbij, Shinton sloot op het juiste moment zijn benen. Van verder trachtte de spits dan maar met een krul richting, maar over de kruising. Brilscore bij de rust na een eerste helft die goed op en neer ging.

Sissako matchwinnaar

Zo denderend het in de eerste helft was, zo behoedzaam startte de tweede helft. Geleidelijk aan was Kortrijk de enige ploeg die durfde voetballen en openingen zoeken. Pas na een technisch hoogstandje van Dejaegere, veranderde de score.

Want na zijn panna, volgde er een perfecte hoekschop van Kadri. Abdoulaye Sissako liep met lange halen in en buffelde onverzettelijk en ongeremd de 1-0 tegen het net. Hij tekende daarmee voor zijn eerste goal in het shirt van Kortrijk.

Beerschot veerde wel terug, vooral via een bedrijvige ingevallen Colassin, al bleef echte dreiging uit. Tot Al-Ghamdi de bal naar doel jaste, opnieuw stond Vandenberghe paraat.

Het geloof sluimerde weg bij Beerschot, KV Kortrijk overleefde tot het einde, waarin het ultiem de doodsteek wilde toedienen. Maar na een knappe dribbel liet Messaoudi het na om het doelpuntensaldo van zijn club te verhogen.

Het kleinste verschil dan maar, daar neemt Kortrijk meer dan genoegen mee. Het schenkt zich zo weer wat ademruimte in de stand. Beerschot daarentegen moet na twee ongeslagen speeldagen weer een weekendje bang afwachten hoe de concurrentie uit de onderste regionen in het klassement de komende dagen het ervan af zal brengen.

Verlinden: "Weer een stilstaande fase", Dejaegere: "Supporters als wapen"

• Thibaud Verlinden (Beerschot): "Teleurstellend, alweer. Weer een stilstaande fase waarop we dat tegendoelpunt slikken. Natuurlijk gaan de kopjes dan naar beneden. Als we matchen als deze willen winnen, zal dat toch moeten veranderen. Het seizoen is nog lang. Iedereen denkt al dat we verloren zijn, maar we toonden dat we ook goede momenten hebben."

• Brecht Dejaegere (KV Kortrijk): "De supporters zijn een wapen voor ons. Ze kunnen ons pushen om het beste uit ons te krijgen. We hebben momentjes waarin het iets moeilijker ging, daarin hebben we goed stand gehouden en op het juiste moment geprikt. We moeten durven voetballen en geloven in onszelf, zoals in de eerste helft. Maar daarna gingen we iets te veel op en neer, daarin moeten constanter worden. Onze hoekschoppen vormen een wapen, dat wordt belangrijk. Zeker in deze competitie waar de marges zo klein zijn. Nu een serie proberen neerzetten zodat we mee zijn in dat peloton."

Alexandersson over Vandenberghe: "Voetbal draait om nieuwe kansen"

• Dirk Kuyt (trainer Beerschot): "Frustrerend, want we zaten redelijk tot goed in de wedstrijd. Eerste helft mochten we agressiever zijn in het blok en waren we iets te naïef in de breedtepass. Het is jammer dat we weer een doelpunt slikken op een hoekschop, we werken er hard aan, maar nog niet met resultaat. Wij controleerden de wedstrijd, alleen moesten we meer bijten en proberen verticaal te spelen. We wilden graag de ongeslagen reeks voortzetten, maar dat is niet gelukt. Volgende week staat weer een thuiswedstrijd op het programma, dan gaan we uit een ander vaatje moeten tappen."

• Freyr Alexandersson (trainer KV Kortrijk): "Heel belangrijke overwinning. De ploeg toont elke keer opnieuw karakter. De sfeer in het stadion was ook fantastisch, dat gaf ons energie. Het was een oldskool voetbalwedstrijd, de spelers hielden ervan. Bij die hoekschop ging alles goed. De screens waren perfect, de voorzet van Kadri was perfect en de kopbal van Sissako was dat ook. Het is ons zesde doelpunt uit een stilstaande fase en daar moet ik de staf voor feliciteren. Over Vandenberghe? Ik had vertrouwen in hem en wist dat hij op niveau zou zijn. Hij is hier heel geliefd. Er waren veel redenen waarom hij niet speelde, maar voetbal draait om nieuwe kansen. Dat verhaal is ingewikkeld, nu ben ik zo blij voor hem dat hij goed gespeeld heeft. Ook in de moeilijke tijden hebben we goed samengewerkt."

Fase per faselaatste update: ongeveer 2 uur geleden

22:46
22:42

EINDE: KV Kortrijk 1-0 Beerschot

KV Kortrijk heeft de smaak te pakken in eigen huis. Het zet de tweede overwinning op een rij neer, de derde van het seizoen. Een belangrijke, want Beerschot leek na het gelijkspel tegen Westerlo en de onverwachte overwinning tegen Anderlecht nieuwe moed te hebben. Maar bij Kortrijk liep het dus alweer een blauwtje op. Kortrijk kreeg in de eerste helft al de beste kansen om op voorsprong te komen. Na een aarzelend begin in de tweede helft, kopte Sissako op het uur zijn eerste doelpunt in Kortrijkse loondienst binnen. Beerschot drong aan, maar kon nooit echt gevaarlijk zijn. KV Kortrijk koopt zichzelf wat ademruimte, Beerschot moet weer een weekendje bang afwachten wat de dichtste concurrenten zullen doen.

90+6'

Messaoudi beslist bijna!

In de slotminuut is er nog zo een gevaarlijke uitbraak van KV Kortrijk. Invaller Messaoudi wil alle twijfels over het mogelijke resultaat wegschieten, maar hij strandt op Matthys.

90+4'
90+1'
90+1'

Beerschot dringt weer aan, maar het is extra opletten voor de uitbraken van Kortrijk. Beide ploegen krijgen alleszins vier extra minuten de tijd om voor hun positie in de wedstrijd en de stand te strijden.

90+1'

86'

Takamine wordt misschien wel onterecht een halt toegeroepen in zijn snelle omschakeling. Fayed krijgt een fout mee, maar Takamine lijkt volgens het boekje de bal van Egyptenaar af te snoepen.

85'
85'
85'

De spanning is te snijden. Na een opstootje worden Ambrose en Fayed bestraft met een gele kaart.

83'

Al-Sahafi haakt af

Al-Sahafi zet zich plots op de Kortrijkse bodem. Na een misstap lijkt hij iets te voelen. Meteen steekt hij zijn arm de lucht in. De matchwinnaar in de stuntzege tegen Anderlecht zal niet voor een tweede keer kunnen verkozen worden tot man van de match. Keita is zijn vervanger.

80'
79'

Het is overleven nu voor KV Kortrijk. Het begint vroeg de ballen weg te keilen en kruipt helemaal terug op de eigen helft. Bij Beerschot wordt Colassin opnieuw de diepte ingestuurd, maar Fujii is sneller op de bal.

Al-Ghamdi probeert nog eens van ver, maar ook hij kent op dit ogenblik weinig succes.