Jupiler Pro League - speeldag 12 - 27/10/24 - 18:31
58'
Jarne Steuckers
0 - 2
58'

Racing Genk heeft in een kwartier komaf gemaakt met de opdracht in Gent. Een knappe knal van Tolu Arokodare opende de debatten meteen na rust, vanaf de stip legde Steuckers de eindstand vast. Zo beleefden Fink en co. een kalme avond in Oost-Vlaanderen, voor Wouter Vrancken was het weerzien met zijn ex-club iets minder blij. De Limburgers blijven leider met 5 punten bonus op Antwerp.

KAA Gent - Racing Genk in een notendop:

1. Sleutelmoment
    De tweede helft is amper 41 seconden bezig wanneer Genk genadeloos toeslaat. Mitrovic en Torunarigha laten zich aftroeven door Tolu en die ramt een voorzet van Bonsu Baah in één tijd in doel. Tien minuten later deelt Steuckers Gent een nieuwe tik uit vanaf de penaltystip.
  2. Man van de match
    Tolu scoorde en versierde een penalty, maar dé uitblinker bij Racing Genk was Bonsu Baah. De Ghanees die zichzelf nog wel eens verliest in zijn dribbels was in Gent een gesel voor de thuisploeg. De lat hield hem van een treffer en met wat meeval had hij meer dan één assist gehad.
  3. Opvallend
    Racing Genk is na Dender pas de tweede ploeg die dit seizoen de volle buit pakt in de Planet Group arena. Gent wacht nu al drie jaar vruchteloos op een thuiszege tegen Genk. De laatste vier keer dat het Genk ontving, ging Gent drie keer onderuit en speelde het één keer gelijk.

Genk bijt tanden stuk op Gents blok

"We hebben een plan om Genk het voetballen zoveel mogelijk te beletten." De intenties van Wouter Vrancken voor de confrontatie met zijn ex-team waren duidelijk en KAA Gent voerde het plan prima uit. KRC Genk nam het meeste initiatief, maar de competitieleider kwam in de eerste helft nauwelijks aan kansen.

Roef moest wel bij de pinken zijn op een mislukte voorzet van Kayembe en kwam met de schrik vrij toen een afgeweken schot van Bonsu Baah op de lat strandde. Ook de erg bedrijvige El Ouahdi zorgde bijna voor gevaar, Torunarigha kon hem net op tijd afstoppen.

Gent hield het achteraan goed gesloten, maar stelde offensief helemaal niks voor. Van Crombrugge moest werkloos toekijken.

Tolu breekt de ban met prachtgoal

Zo moeizaam het in de eerste helft verliep, zo vlot ging het voor Genk in de tweede helft. Amper 41 seconden na de aftrap opende Tolu de score met een prachtgoal. Mitrovic en Torunarigha lieten zich aftroeven en Tolu nam een voorzet van Bonsu Baah in één tijd perfect op de slof.

Gent had geen antwoord op de Genkse droomstart en incasseerde amper 10 minuten na de 0-1 een nieuwe tik. Watanabe bracht Mitrovic met een ziekenhuisbal in de problemen in de zestien en na een lichte tik tegen Tolu ging de bal op de stip. Steuckers liet de kans niet liggen en verdubbelde de Genkse voorsprong.

Vrancken probeerde met enkele wissels het tij nog te keren, maar Genk behield rustig de controle. Fadiga liet wel nog een zeldzame kans op de aansluitingstreffer liggen, aan de overkant kwam Oh nog dicht bij de 0-3.

Genk loopt dankzij de overwinning al tien punten uit op Gent, dat met een magere 2 op 9 achterblijft.

Gerkens: "Onze ingesteldheid zat fout"

• Jarne Steuckers (Racing Genk): "We hebben de hele wedstrijd gedomineerd. In de tweede helft zijn we na die twee goals misschien wat ingezakt, maar al bij al zijn we constant gebleven. Toen we inzakten, gaven we ook niet veel kansen weg. Ook in de eerste helft hadden we al kunnen scoren, als de bal goed gevallen was. We zijn ook een ploeg die heel rustig blijft als we in de eerste helft niet scoren. We weten dat de kansen zullen komen en dat we genoeg kwaliteiten hebben om te scoren. 9 overwinningen in 10 wedstrijden, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Het risico is dat we nu gaan denken dat we alles kunnen winnen. We moeten gewoon nuchter blijven."

• Pieter Gerkens (KAA Gent): "In de eerste helft kwamen we niet onder de druk uit en we toonden ook te weinig lef. Na de 0-2 hebben we dat wel gedaan, al was het toen misschien wat te laat. We wonnen toen iets meer onze duels, konden de bal beter in de ploeg houden en creëerden wat kansjes. Het probleem is dat we dat niet vanaf het begin gedaan hebben. Ik denk dat onze ingesteldheid wat fout zat. Het is jammer dat we dat moeten constateren. Zeker omdat we na de 0-2 voelden dat we de evenknie konden zijn van Genk."

Fase per faselaatste update: ongeveer 7 uur geleden

90+6'

Racing Genk pakt al bij al makkelijk de volle buit in de Planet Group arena en blijft zo stevig leider. Tolu brak meteen na de rust de ban met een prachtgoal, Steuckers dikte verder aan vanaf de penaltystip. Gent kon geen vuist maken en blijft achter met een magere 2 op 9.

90+1'

90'

Gandelman niet secuur

Toch nog even opletten voor Genk wanneer Gandelman een vrije kopkans krijgt. Daar weet de spits meestal wel raad mee, maar dit keer staat zijn vizier duidelijk niet op scherp.

87'

Sor valt uit

Pijnlijk moment voor Sor. Hij viel nog maar een tiental minuten geleden in, maar het zal bij een korte invalbeurt blijven. De aanvaller moet geblesseerd naar de kant.

85'

Geel voor Delorge

Delorge stopt Oh foutief af. Ook hij gaat met geel in het boekje van scheidsrechter Laforge.

81'

Oh komt dicht bij de 0-3

Bijna had Bonsu Baah er een tweede assist bij. Na een knappe combinatie brengt hij de bal goed voor doel tot bij de pas ingevallen Oh, maar die besluit van dichtbij in één tijd naast.

78'
77'

Geel voor Tolu

Tolu loopt aan de rand van de zestien tegen een gele kaart aan en geeft zo ook een vrije trap op een interessante plek weg. Gudjohnsen neemt die voor zijn rekening, hij krult de bal niet zo gek ver naast.

75'

Knappe actie van Steuckers

Steuckers zet Brown vlot in de wind in de zestien en pakt uit met een voorzet-schot. Bonsu Baah kan net niet bij de bal, Roef zit er wel goed bij.

72'

Van Crombrugge gaat goed plat op een al bij al ongevaarlijk grondscherend schot van Fadiga. De thuisploeg kan Genk niet in verlegenheid brengen, de competitieleider zit in een zetel.