4
19
Lothar D'Hondt
Dender Football Complex

5 goals in laatste 10 minuten! In dolle slotfase klimt KV Mechelen naar climax tegen Dender

za 26 oktober 2024 20:13
    1. 53' - Doelpunt - Patrick Pflücke (0 - 1)
    2. 60' - Doelpunt - Nikola Storm (0 - 2)
    10. 81' - Verv. Aurélien Scheidler door Ali Akman
    11. 82' - Own goal - Daam Foulon (1 - 2)
    12. 88' - Verv. Bilal Bafdili door Petter Dahl
    13. 90+1' - Doelpunt - Rafik Belghali (1 - 3)
    14. 90+4' - Doelpunt - Geoffry Hairemans (1 - 4)
    15. 90+6' - Doelpunt - Ragnar Oratmangoen (2 - 4)
    16. 90+7' - Doelpunt - Benito Raman (2 - 5)
    Jupiler Pro League - speeldag 12 - 26/10/24 - 18:15
    53'
    Patrick Pflücke
    0 - 1
    53'
    60'
    Nikola Storm
    0 - 2
    60'
    82'
    Daam Foulon
    82'
    Daam Foulon
    1 - 2
    90+1'
    Rafik Belghali
    1 - 3
    90+1'
    90+4'
    Geoffry Hairemans
    1 - 4
    90+4'
    90+6'
    Ragnar Oratmangoen
    90+6'
    2 - 4
    90+7'
    Benito Raman
    2 - 5
    90+7'

Vijf doelpunten (waaronder een owngoal) in de laatste tien minuten. De wedstrijd tussen Dender en KV Mechelen kende nog een ferme climax. Na een matige eerste helft, maar een veel betere tweede toonde KV Mechelen zich toch een maatje te sterk voor de promovendus. Het werd na een dolle ontknoping uiteindelijk nog 2-5.

Dender - KV Mechelen in een notendop

1. Man van de match
      Rob Schoofs was opnieuw enorm belangrijk als dirigent op het middenveld. Hij vond de ruimtes, die Dender wel makkelijk gaf, en deed weinig verkeerd. Enkel een doelpunt ontbrak, maar hij was al naar de bank toen de doelpuntencarrousel begon.
    2. Sleutelmoment
      Uit het niets maakt Dender er 1-2 van in de slotfase na een discutabele owngoal. Het vergeet door te duwen voor de gelijkmaker en slikt al snel een 3e goal. In een doldwaas slot krijgt het nog twee doelpunten om de oren.
    3. Opvallend
      KV Mechelen weet de goal staan dit seizoen. Geen enkel team scoorde zoveel doelpunten (26). De helft(!) daarvan werden gemaakt in de voorbije 3 matchen na een 3-0, 5-0 en nu een 2-5 op het scorebord.

Lang wachten op sprankels

Spektakel in het slot, maar dat stond in schril contrast met de eerste helft. Het was met een vergrootglas zoeken naar kansen.

KV Mechelen was de gevaarlijkste ploeg. Dender-doelman Verrips moest in de korte hoek een schot van Storm pareren. Pflücke mikte een schot op een kolonne aan verdedigers.

Na rust kon dat duo wel scoren. Eerst was Patrick Pflücke aan het feest. Op aangeven van landgenoot Lauberbach trapte hij binnen.

Malinwa ging door op dat elan, want op het uur maakte Nikola Storm er 0-2 van. Met een typisch schot in de korte hoek vloerde hij Verrips.

KV Mechelen was bijna de hele avond baas op het veld van Dender.

Dender ondergaat knotsgek slot

Dender maakte zelden aanspraak op een doelpunt. Via Schoofs en invaller Belghali kwam het dicht bij nog een treffer. Het was aan de overkant dat plots de goal viel.

De ingevallen spits Ali Akman verlengde een voorzet met het hoofd en Daam Foulon kopte de bal pardoes in eigen doel. Hrncar lag op vinkenslag en stond buitenspel, maar na een vlagsignaal op het veld keurde de VAR de 1-2 wél goed.

Nog 5 minuten (en extra tijd) te gaan, maar Dender duwde niet door. Het was KVM-speler Rafik Belghali die een knotsgek slot inluidde met een prima afwerking.

Ook Geoffry Hairemans én Benito Raman scoorden nog in de toegevoegde tijd. Tussendoor was Ragnar Oratmangoen ook nog trefzeker voor Dender. Eindbalans: 2-5.

Met de 9 op 9 klimt KV Mechelen naar een voorlopige 3e plaats in het klassement.

Storm: "Volwassen partij gespeeld"

Besnik Hasi (trainer KV Mechelen): "We zijn een ploeg die moet voetballen. Dender wilde krachtig voetballen en was goed georganiseerd. Wij mochten niet meegaan in dat spel. De tweede helft was gewoon fantastisch. Ik ben fier. Voor de ploeg is het spijtig dat er twee tegengoals zijn, maar zolang wij veel scoren is dat oké."

Vincent Euvrard (trainer Dender): "Mechelen was de betere ploeg en wint verdiend, maar ik vind wel dat 2-5 overdreven is. Bij onze momenten konden we geen kansen creëren. Op ons beste moment slikken we de eerste tegengoal, slecht verdedigd door ons. Goal 3, 4 en 5 waren te makkelijk. We mogen in deze wedstrijd nooit vijf doelpunten slikken."

Nikola Storm (KV Mechelen): "In de eerste helft stond Dender heel goed in blok. We probeerden een opening te vinden, maar we wisten dat het eens los zou komen. Met de 1-2 was het even bibberen, maar de invallers hebben hun ding gedaan. We hebben een volwassen partij gespeeld. Als we doen wat we moeten doen, moeten we van niemand bang zijn."

Kobe Cools (Dender): "Het was een intense wedstrijd. In de eerste helft kon het langs beide kanten gebeuren. In de tweede helft pakten zij één moment. Ze waren heel efficiënt en maakten de juiste keuzes. Als ze direct goals maken, dan weet je dat het moeilijk is om in de match te komen. Wij hadden meer kunnen creëren, maar zij hebben matuur gespeeld en verdiend gewonnen."

Fase per faselaatste update: ongeveer 2 uur geleden

20:12

EINDE: KV Mechelen wint na knotsgek einde

KV Mechelen heeft voor de 3e keer op rij gewonnen in de Jupiler Pro League. Het wint met 2-5 in Dender. Aan de rust stond het 0-0 na een povere eerste helft. Ook daarna brak de match niet echt open, maar na een knotsgek slot werd het nog 2-5. KV Mechelen was duidelijk de betere ploeg tegen de promovendus.

90+8' tweede helft
    90+8'

GOAL: Raman met de 2-5!

Wat een gekke slotfase! Achterin communiceren Cools en Verrips niet bij een diepe bal. Benito Raman profiteert en legt de eindstand vast: 2-5.

90+7'
    90+6'

GOAL: Late eerredder

Ragnar Oratmangoen maakt er zowaar nog 2-4 van. Zo scoort Dender toch twee keer vanavond.

90+5'

GOAL: Vierde Mechels doelpunt

De kelk is nog niet leeg, want Geoffry Hairemans maakt er 1-4 van. De pas ingevallen Dahl houdt twee Dender-spelers bezig en legt af voor Hairemans, die de bal binnen schuift. Verrips kon er net niet voldoende bij.

90+2'

GOAL: Belghali beslist de match

Invaller Rafik Belghali trapt de hoop van Dender uiteen. Met wat geluk komt de bal voor zijn voeten en hij trapt hard binnen. Een voorzet wordt achterin matig weggewerkt. Zo kan Belghali met een hard schot de 1-3 op het bord brengen.

90+1'
    90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
    90'

Dender kan beginnen aan zijn slotoffensief. Het zou een punt kunnen afsnoepen van een beter KV Mechelen. Daarvoor krijgt het nog 7 minuten toegevoegde tijd.

88'
    86'

GOAL: Dan toch 1-2!

Het doelpunt telt dan toch. Vijf minuten voor het einde wordt het opnieuw spannend. Scheidsrechter D'Hondt oordeelt dus dat Hrncar, die ruim buitenspel stond, de kopbal van Foulon in eigen doel niet beïnvloedde. Voer voor discussie.