41'
Allahyar Sayyadmanesh
41'
1 - 2

Na 3 competitieduels zonder zege weet Club Brugge eindelijk weer wat winnen is. Blauw-zwart bibberde wel nog na een vroege 0-2-bonus. Maxim De Cuyper voorkwam in de slotfase de 2-2-gelijkmaker.

Westerlo - Club Brugge in een notendop:
  1. Sleutelmoment
    Tien minuten voor het einde komt Westerlo in een kansarme tweede helft plots toch nog dicht bij de gelijkmaker. Mignolet is geklopt op de poging van Rommens, maar De Cuyper kan de bal nog net voor de lijn keren.
  2. Man van de match
    Maxim De Cuyper speelde een belangrijke rol in de driepunter van Club. In de eerste helft haalde hij de bal van de lijn, nadat Sayyadmanesh op de binnenkant van de paal gemikt had. In de tweede helft herhaalde hij dat kunstje en hield hij Rommens van de 2-2.
  3. Opvallend
    Westerlo begon heel sterk aan de competitie met 9 op 9, maar daarna kwam er zand in de machine. In de laatste 8 wedstrijden kon het maar 1 keer winnen.

Club straft fouten af, maar geeft controle uit handen

Een vroeg doelpunt met een grote strik rond. Club Brugge kreeg na amper drie minuten een droomstart in de schoot geworpen. Bolat ging pijnlijk de mist in op een ongevaarlijk afstandsschot van Spileers en zag de 0-1 in doel caprioleren.

Ook bij Club gingen ze achteraan al snel in de fout, maar Westerlo kon dat niet afstraffen. Na slordig balverlies van Onyedika had Devine de snelle gelijkmaker aan zijn voet, Mignolet stak er een stokje voor.

Rond het kwartier zat het Westerlo opnieuw niet mee. Sayyadmanesh pakte uit met een heerlijke dribbel in de zestien, maar de bekroning strandde op de paal en De Cuyper haalde de bal vervolgens van de lijn.

Westerlo liet de kansen liggen en kreeg het deksel op de neus. Vanaken kon centraal plots ongehinderd oprukken tot in de zestien en zo'n kans liet de Club-aanvoerder niet liggen. Na de 0-1 gaf Westerlo ook de 0-2 in cadeauverpakking weg.

Kort voor de rust verdedigde Onyedika opnieuw veel te laconiek en dit keer brak dat Club wél zuur op. Mignolet moest aan de noodrem trekken bij Frigan en de bal ging op de stip. Sayyadmanesh zette de penalty feilloos om en bracht Westerlo weer helemaal terug in de wedstrijd.

Bijna trok Club alsnog met twee goals voorsprong de kleedkamer in. Vermant, verrassend in de basis, pakte in de zestien uit met een knap nummer, maar Bolat hield hem van de 1-3. Bij Club zagen ze vervolgens ook een haakfout van de doelman op Vermant, maar de bal ging niet op de stip.

De Cuyper houdt Club overeind

Club Brugge nerveus krijgen in de tweede helft, daar slaagde Westerlo nauwelijks in. De thuisploeg ontsnapte kort na de rust zelfs aan de 1-3. Tzolis mocht knap voorbereidend werk van Vermant en De Cuyper afronden, maar Bolat maakte zijn vroege flater goed met een prima tussenkomst.

Pas halfweg de tweede helft werd het even warm in de Brugse zestien. Mignolet liet zich bijna verrassen op een afgeweken voorzet van Jordanov, maar kon nog net voor de doellijn ingrijpen.

Club Brugge slaagde er op zijn beurt niet in om een veilige marge uit te bouwen en tien minuten voor het einde kwam Westerlo plots erg dicht bij de 2-2. Rommens plukte de bal na een doorgekopte vrije trap knap uit de lucht en gaf Mignolet het nakijken, maar De Cuyper kon de bal opnieuw nog net voor de doellijn keren.

Dichter bij de gelijkmaker kwam Westerlo nadien niet meer, de thuisploeg eindigde bovendien met z'n tienen na een tweede gele kaart voor Bayram. Club weet zo na drie wedstrijden zonder zege weer wat winnen is.

Hayen: "Te veel technische fouten"

• Nicky Hayen (trainer Club Brugge): "In de eerste helft hebben we ons getoond zoals we wilden. We kwamen vroeg op voorsprong en bleven zoeken naar de tweede treffer, die we op dat moment ook verdienden. We waren baas in de eerste helft, maar gaven Westerlo dan weer zuurstof door te veel technische fouten te maken. Hun kansen kwamen er enkel door onze fouten, dat iets wat dit seizoen te vaak terugkomt. De jonge spelers (Vermant en Talbi, red.) hebben vandaag wel een goede indruk nagelaten, met de juiste dynamiek en intensiteit. Het is positief dat we deze wedstrijd over de streep getrokken hebben. In de tweede helft hebben we ook nog veel kwaliteit kunnen inbrengen. We moeten in onszelf blijven geloven, maar het nonchalante moet eruit."

• Timmy Simons (trainer Westerlo): "Dit is niet het verhoopte resultaat. We zijn goed gestart met twee, drie mogelijkheden, maar we hebben die niet afgewerkt. Dat is jammer, tegen dit Club moet je je momenten wel pakken. Zij hebben genoeg ervaring om het uit te spelen als ze eenmaal op voorsprong komen. Club is dodelijk op sommige momenten. Die ochtendwandeling van Vanaken bij zijn goal, dat is pure kwaliteit. We slikten die tegengoals te makkelijk, de jongens beseffen ook dat dat eruit moet om tegen deze ploegen punten te kunnen pakken. Club heeft ook goed verdedigd, twee ballen op de lijn gekeerd. Daar hadden we wat pech, maar het is wel positief dat we die momenten gecreëerd hebben."

Fase per faselaatste update: ongeveer 4 uur geleden

90+5'

Club Brugge weet na drie wedstrijden zonder zege weer wat winnen is. Een flauwe tweede helft leverde geen wijziging in de stand meer op, al ontsnapte Club in de slotfase wel nog aan de gelijkmaker. De Cuyper kon nog net een poging van Rommens voor de lijn keren.

90+2'
90+2'
90+1'
90+1'

Tweede geel voor Bayram

Het hing al een tijdje in de lucht en nu is het dan toch zover. Een nieuwe overtreding op Jutgla kost Bayram een tweede gele kaart. Hij mag net iets vroeger dan de rest de kleedkamer induiken.

90+1'

89'

Alcocer probeert het met een verre, lage knal. Mignolet heeft er toch wat moeite mee, de doelman pakt de bal in twee tijden.

88'

Bayram blijft flirten met een tweede gele kaart. Opnieuw houdt hij zijn opponent in een houdgreep, maar scheidsrechter Laforge houdt het bij een waarschuwing. De tijd begint stilaan te dringen voor Westerlo.

82'
82'

Onyedika mag gaan rusten bij Club Brugge. Aan Vetlesen om de slotfase vol te maken.

80'

De Cuyper voorkomt de gelijkmaker!

Uit het niks plots een enorme kans voor Westerlo! Rommens plukt de bal na een vrije trap knap uit de lucht en haalt uit, maar De Cuyper kan de bal nog net voor het lege doel wegkeilen.

78'

Geel voor Sayyadmanesh

Sayyadmanesh krijgt de overtreding mee, maar maakt zich in de reactie dan te breed naar Mechele. Het levert hem een gele kaart op.

78'

Makkelijke redding voor Bolat

Club wil toch graag een wat veiligere marge om de slotfase van deze wedstrijd in te gaan. Jutgla probeert het opnieuw van ver, maar Bolat heeft weinig moeite met het schot.

73'

Geel voor Rommens

Rommens begaat een onnodige overtreding op Albi en dat levert hem een gele kaart op. Hij is daardoor geschorst voor de volgende wedstrijd tegen STVV.