18
UnionKAA Gent
Nathan Verboomen
Stade Joseph Marien

30 schoten, maar geen goals: ook Union en Gent blijven op scoreloos gelijkspel steken na zenuwslag

Jupiler Pro League - speeldag 11 - 19/10/24 - 20:46

Veel strijd en intensiteit in het Dudenpark, maar veel leverde dat niet op voor zowel Union als Gent. In een intense topper slaagden beide ploegen er niet in om te scoren. En vooral Gent moet zijn doelman Davy Roef daarvoor bedanken. Union schiet zo maar weinig op in het klassement en ook Gent dreigt de voeling met de top te verliezen.

Union - KAA Gent in een notendop:
  1. Sleutelmoment
    Een kwartier voor het einde komt Union toch nog dicht bij de volle buit, dankzij Promise David. De invaller probeert het vanuit een scherpe hoek én in de herneming met een kopbal, maar botst op een dubbele redding van Roef.
  2. Man van de match
    Sofiane Boufal stond voor het eerst in de basis bij Union en liet zich vooral in de eerste helft opmerken. De Marokkaan was de drijvende kracht van de Union-aanvallen en liet flitsen van zijn technische klasse zien, al leverden die acties wel weinig resultaat op.
  3. Opvallend
    Voor de vierde keer op rij is het duel tussen Union en AA Gent op een gelijkspel uitgedraaid. Na driemaal 1-1 werd het nu 0-0. Union is sinds zijn terugkeer op het hoogste niveau ongeslagen tegen Gent. In 8 onderlinge confrontaties, waarvan 1 in de beker, kon Gent niet één keer winnen.

Union mist opnieuw efficiëntie

Union kwam ietwat gehavend uit de interlandbreak. Met Ivanovic en Fuseini in de lappenmand koos Pocognoli vooraan voor Rodriguez en Boufal. Die laatste bracht met technisch verzorgde acties in elk geval meteen schwung in het spel van Union, dat meteen het voortouw nam.

Toch kwam al snel het pijnpunt van Union naar boven: scorend vermogen. Aan kansen geen gebrek, aan efficiëntie des te meer. Rodriguez, Boufal, Castro-Montes en Lazare. Alle vier waagden ze meerdere keren hun kans, maar slechts één keer leverde dat een gekadreerde doelpoging op.

Een slap KAA Gent kreeg tegen de gang van het spel in één grote kans. Gudjohnsen profiteerde van een botsing tussen Burgess en MacAllister en bood Fadiga de 0-1 aan, maar die besloot te slap op Moris.

Roef houdt Gent overeind

Slap was ook de samenvattende term voor de tweede helft. Union kon niet dezelfde energie van de eerste helft brengen, terwijl ook Gent offensief onmondig bleef.

Iets voorbij het uur zorgde Rodriguez op een hoekschop toch even voor wat opwinding met een knappe retro, maar zijn poging ging wel nipt naast.

Pas een kwartier voor het einde kwam Union nog eens piepen en Roef hield Gent overeind met een dubbele redding. De doelman stond pal toen David vanuit een scherpe hoek uithaalde en ook in de herneming kreeg de invaller zijn kopbal niet voorbij de Gentse doelman.

Een wedstrijd om snel te vergeten eindigde zo in een scoreloos gelijkspel. Voor Union is het al de vijfde 0-0 dit seizoen.

Sadiki: "Vijf keer 0-0, dat is nog nooit gebeurd"

• Wouter Vrancken (trainer KAA Gent): "Op Union een punt pakken is sowieso een goed resultaat. In de eerste helft waren we goed gestart, maar daarna lieten we het vallen. Toch kregen we uiteindelijk de twee beste kansen in die eerste helft. In de tweede helft speelden we iets beter, maar maakten we rond de zestien niet de juiste keuzes en grepen onze momenten niet. We hebben wel goed verdedigd en weinig kansen weggegeven."

• Charles Vanhoutte (Union): "Het is niet leuk om het record van de 0-0-gelijke spelen te hebben. Union staat bekend voor zijn intensiteit en als dat dan geen doelpunten oplevert, doet dat pijn. Het is frustrerend. Er zijn meerdere factoren die meespelen, op dit moment lukt het iets moeilijker. We moeten gewoon blijven voortdoen en blijven aanvallen, het zal wel komen."

• Mathias Delorge (KAA Gent): "Op Union is het altijd moeilijk. Zij speelden vandaag wat anders dan normaal, met veel volk op het middenveld en maar één diepe spits. Dat hadden we niet verwacht en heeft ons de eerste twintig minuten toch moeilijk gemaakt. Tijdens de rust hebben we bijgestuurd en we zijn redelijk goed begonnen aan de tweede helft. Al bij al kunnen we wel tevreden zijn met een punt. We hadden het in de eerste helft moeilijk met hun hoge intensiteit, maar we hebben die moeilijke momenten overleefd en hadden zelf in de eerste helft een grote kans met Fadiga. Die bal moet eigenlijk binnen en dan is de wedstrijd weer helemaal anders."

• Noah Sadiki (Union): "Dit is een ontgoocheling, het is maar een punt. De punten worden steeds belangrijker naarmate het seizoen vordert en thuis moet je altijd voor drie punten gaan. Er waren opnieuw efficiëntie- en keuzeproblemen. Dat zijn zaken die we moeten rechtzetten. Ik probeer het zelf ook en scoor ook niet. We zullen moeten blijven forceren tot die bal binnengaat. Vijf keer 0-0, dat is hier nog nooit gebeurd. We moeten nu gewoon verder werken."

Fase per faselaatste update: ongeveer 2 uur geleden

90+6'

Voor de vierde keer op een rij draait de onderlinge confrontatie tussen Union en Gent uit op een gelijkspel. Na drie keer 1-1 bleven beide ploegen nu na een flauwe wedstrijd steken op 0-0. Gent laat zo de kans liggen om naar de tweede plek te springen, ook Union schiet weinig op met een punt.

90+5'
90+5'

Geel voor Gambor

Gambor loopt nog tegen een gele kaart aan en geeft zo ook nog een vrije trap weg aan Union. Een klusje voor Rasmussen, maar die stuurt de bal voorbij alles en iedereen. Helemaal naar het beeld van deze wedstrijd.

90+2'

Geen penalty, wel een hoekschop voor Gent. Die wordt door Union makkelijk onschadelijk gemaakt.

90+1'

90'

Penalty voor Gent?

Dean haalt uit na een afgeblokt schot, maar ook zijn poging wordt gedevieerd. Dean claimt meteen hands. Aan de VAR om uitsluitsel te brengen.

86'

Ook Fadiga, de man die misschien wel de grootste kans kreeg in deze wedstrijd, wordt naar de kant gehaald voor Samoise. Ook Delorge mag gaan rusten bij Gent, Gerkens is zijn vervanger.

82'

Terho is de vervanger van de onfortuinlijke Castro-Montes. Ook Rasmussen mag de slotfase volmaken, hij vervangt Lazare.

80'

Einde wedstrijd voor Castro-Montes

Pijnlijke grimas bij Castro-Montes. Hij voelt meteen iets in zijn dijbeen schieten na een voorzet, zijn wedstrijd is voorbij. Union staat even met z'n tienen.

76'

Twee keer Roef!

Plots toch een stevige kans voor Union. David wordt gelanceerd in de zestien, houdt Torunarigha goed af en haalt vanuit een schuine hoek uit in de draai. Recht op Roef en die reageert ook alert wanneer David in de herneming op doel kopt.

75'

Nog een kwartier te gaan. Draait het treffen tussen Union en Gent voor de vierde keer op rij uit op een gelijkspel?