81'
84'
84'
2 - 2

Het blijft nog even wachten op de eerste driepunter van Beerschot. Aanvoerder Sanusi knalde de Antwerpenaren 10 minuten voor tijd op voorsprong tegen Westerlo, maar de piepjonge verdediger Vuskovic zorgde met zijn tweede van de avond voor een meer dan verdiende gelijkmaker. Beerschot schiet weinig op met een punt en blijft met 2 op 30 alleen laatste.

Westerlo - Beerschot in een notendop:
  1. Sleutelmoment
    In de slotminuten lijkt Beerschot verrassend op weg naar zijn eerste competitiezege wanneer Sanusi raakt treft, maar amper drie minuten later staan de bezoekers weer met de voetjes op de grond. Kwelduivel Vuskovic behoedt Westerlo voor een blamage.
  2. Man van de match
    De meegereisde Beerschot-fans gedroegen zich in Het Kuipje, maar ongetwijfeld zullen ze toch even stevig vloeken op Luka Vuskovic. Met een onhoudbare kopbal en een koele afwerking van dichtbij maakte hij de voorsprong van de bezoekers tweemaal ongedaan en snoepte hij Beerschot een driepunter af.
  3. Opvallend
    Westerlo zit aan 20 competitietreffers, alleen Racing Genk scoorde dit seizoen even vaak. Daar staat wel tegenover dat Westerlo ook al ruim 18 goals slikte en nog maar 1 keer de nul kon houden.

Reyners schenkt Beerschot verrassende voorsprong

Beerschot had wat goed te maken na het sportieve wanvertoon óp en het wangedrag van enkele fans náást het veld tijdens de Antwerpse derby. Dirk Kuyt voerde maar liefst vijf wissels door, maar voor een metamorfose zorgden die niet bij de rode lantaarn.

Shinton moest na nog geen vijf minuten al aan de bak op een schot van Reynolds en werd ook op de proef gesteld door een vrije trap van Haspolat. Een dominant Westerlo stapelde de corners op, maar kreeg het gaandeweg steeds moeilijker om uitgespeelde kansen af te dwingen.

Bij een zeldzame tegenprik van de bezoekers sloeg Reyners na een knappe tik van Martha genadeloos toe. Met een lage knal van net buiten de zestien nam hij Bolat te grazen. Westerlo stond plots verrassend op achterstand.

De thuisploeg raakte maar niet aan doelkansen en bovendien slopen er steeds meer slordigheden in het spel. Pas kort voor de rust kon Westerlo nog eens dreigen met een afgeweken schot van Devine en een gevaarlijke kopbal van Sayyadmanesh, maar Beerschot hield stand.

Vuskovic voorkomt pijnlijke nederlaag voor Westerlo

Ook in de tweede helft slaagde Westerlo er lang niet in om voetballend aan kansen te komen. Beerschot bleef zonder al te veel moeite overeind en dus nam bij de bezoekers de hoop op een stuntzege toe.

Tot op het uur de zoveelste hoekschop voor de thuisploeg eindelijk wat opleverde. Vuskovic dook goed op aan de eerste paal en kopte de gelijkmaker onhoudbaar in doel. Tien minuten later volgde een nagenoeg perfecte kopie, maar nu kon Shinton de kopbal van Vuskovic wél pareren.

In een prangende slotfase ging de wedstrijd nog alle kanten op. Na mistasten in de Westelse defensie kreeg Krüger op aangeven van Weymans een reuzenkans op de 1-2, maar de invaller liet ze liggen.

Enkele minuten later klom Beerschot toch opnieuw op voorsprong. Na een afgeweerd schot van Sanusi kreeg Westerlo de bal niet weg uit de eigen zestien en diezelfde Sanusi kon een assist van Weymans wél verzilveren.

Lang duurde de vreugde niet bij Beerschot, want Westerlo kwam enkele minuten later weer op gelijke hoogte. Na een afgeblokt schot van Alcocer kwam de bal met wat meeval in de voeten van Vuskovic en die tikte van dichtbij zijn tweede van de avond in doel.

Geen eerste driepunter dus voor Beerschot, dat in de spannende slotminuten wel het puntje kon vasthouden. Een opsteker na acht nederlagen op een rij, al schiet het team van Dirk Kuyt er weinig mee op in het klassement.

Reyners: "Teleurstelling, maar ook een kleine overwinning"

• Tom Reyners (Beerschot): "Het is goed dat we van dat ene puntje af zijn. We zijn hier met een duidelijk plan gekomen om met een verdedigende organisatie eerst de nul te proberen houden en dan eventueel uit te breken. Dat is uiteindelijk ook gelukt. Als je zo hard moet knokken is het natuurlijk jammer om uiteindelijk tweemaal de gelijkmaker te moeten toestaan. We houden er toch een dubbel gevoel aan over, omdat we twee keer op voorsprong kwamen en één keer heel laat in de wedstrijd. Dan moet je die overwinning over de streep trekken. Het is teleurstellend dat dat niet gelukt is, maar na acht nederlagen is dit toch ook een kleine overwinning."

• Luka Vuskovic (Westerlo): "Ik kan onmogelijk tevreden zijn, we hebben maar één punt. We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar op defensief vlak moeten we nog harder werken en meer gefocust zijn. Dat is een opdracht voor het hele team. Ik wel blij dat ik twee keer gescoord heb, maar het levert te weinig op. Het is jammer dat ik niet meer kon scoren, want ik had zeker nog twee goede kansen. Maar ik ben niet zo bezig met scoren. Ik wil wedstrijden winnen en punten pakken."

• Timmy Simons (trainer Westerlo): "We hebben geprobeerd ons ding te doen, zij hebben met man en macht verdedigd. Hun eerste goede kans ging meteen binnen en dan werd het voor ons nog moeilijker. We moesten rustig blijven en uiteindelijk zijn de kansen ook gekomen. We hebben zo'n 25 doelpogingen gecreëerd, maar het gaat natuurlijk om wat er gebeurt tussen de palen. Beerschot was zeer efficiënt. Het was aan ons om een doelpunt meer te maken en dat had op het einde ook nog gekund. Beerschot haalde het tempo helemaal uit de wedstrijd, zij strijden met de middelen die ze hebben. Het tijdrekken frustreert natuurlijk wel, omdat je tempo in de wedstrijd wil houden. Maar wij hadden het maar beter moeten doen."

• Dirk Kuyt (trainer Beerschot): "Ik wil altijd winnen, maar vooraf had ik getekend voor een punt. Als je twee keer op voorsprong komt en in de 81e minuut de 1-2 maakt, dan wil je de wedstrijd natuurlijk winnen. We wisten dat we met ons plan onder druk zouden komen, maar we verdedigden heel compact en creëerden ook enkele goede kansen. Je kan nu teleurgesteld zijn, maar in deze situatie is het heel knap van de jongens dat ze na die tweede gelijkmaker niet opgegeven hebben. Ze zijn blijven knokken. We hadden graag drie punten gehad, maar hier kunnen we op voortbouwen. Hopelijk kunnen we dit tegen Anderlecht een vervolg geven. Ik hou me niet bezig met wat over mijn positie geschreven wordt. Ik wil iets bouwen om die broodnodige punten te pakken. Wat bepaalde mensen denken of vinden, dat is prima. De beleidsbepalers met wie ik contact heb, zeggen mij wat anders. Ik heb het niet in de hand als het verandert, ik ben met mijn team bezig."

Fase per faselaatste update: ongeveer 2 uur geleden

90+10'

Na acht nederlagen op een rij heeft Beerschot zijn tweede puntje van het seizoen gesprokkeld. De rode lantaarn kwam in Het Kuipje zelfs twee keer op voorsprong, maar Vuskovic bracht de thuisploeg telkens langszij.

90+10' tweede helft
90+8'

Mebude mikt voorlangs

Met meer geluk dan kunde blijft Mebude in balbezit aan de rand van de zestien. De invaller perst er zelfs nog een gekruist schot uit, maar ziet zijn poging voorlangs gaan.

90+7'

Westerlo breidt de collectie hoekschoppen in deze wedstrijd nog wat verder uit, maar Beerschot overleeft ook deze fase. Westerlo zet nu wel alles op alles om alsnog de drie punten te pakken.

90+6'
,
90+5'

Geen penalty

De bal gaat niet op de stip en dat lijkt op basis van de beelden de juiste beslissing. Het blijft zo wel nagelbijten voor de supporters van Beerschot en Westerlo.

90+4'

Penalty voor Westerlo?

Van den Keybus probeert het met een spectaculaire retro na een afgeweerde vrije trap en dwingt zo nog een hoekschop af voor Westerlo. Die corner levert geen kans op, maar Westerlo claimt wel hands. De VAR moet tussenbeide komen.

90+1'

De spanning blijft in de lucht hangen in 't Kuipje en dat gaat nog even duren. Er komen maar liefst acht minuten extra tijd bij.

90+1'

8 - extra time

Er komen 8 minuten extra tijd bij.
90+1'

Vuskovic probeert het ook van ver

Vuskovic wil maar wat graag een derde keer scoren. Dit keer probeert hij het met een verre knal, maar de bal valt net te laat. Zijn schot gaat nipt over.

84'

Vuskovic maakt wéér gelijk!

De vreugde is van korte duur bij Beerschot, want Westerlo komt met de nodige meeval snel weer langszij. Na een afgeblokt schot van Alcocer komt de bal in het geharrewar voor de voeten van Vuskovic en die tikt van dichtbij zijn tweede van de avond in doel.

82'

Sanusi brengt Beerschot weer op voorsprong!

Niet te geloven, Beerschot komt zowaar opnieuw op voorsprong! Na een afgeweerd schot van Sanusi krijgt Westerlo de bal niet weg uit de eigen zestien. Weymans kan de bal opnieuw voor doel brengen en daar treft Sanusi van dichtbij raak. Bolat zit er net onvoldoende bij. Is Beerschot op weg naar zijn eerste competitiezege?

80'
,
80'

Van den Keybus botst op Shinton

Daar is het antwoord van Westerlo. Na een knappe borstcontrole op een afvallende bal haalt Van den Keybus hard uit, maar Shinton is bij de pinken en brengt redding voor Beerschot. Al was het schot wellicht net naast gegaan.

78'

Krüger laat het liggen!

Plots een dot van een kans voor Beerschot! Bij Westerlo verkijken ze zich op een verre uittrap van Shinton en zo kan Weymans er vandoor gaan. Hij legt de bal opzij naar Krüger en die heeft de hoek voor het uitkiezen, maar mikt op Bolat. Hier zat zoveel meer in voor de bezoekers.