18
STVVKAA Gent
Jasper Vergoote
Daio Wasabi Stayen Stadium

KAA Gent geeft voorsprong weg tegen sterk STVV, dat ongeslagen blijft onder Mazzu

zo 6 oktober 2024 21:08
1-1
  1. 24' - Doelpunt - Omri Gandelman (0 - 1)
  1. 59' - Geel - Atsuki Ito
  2. 60' - Verv. Noah Fadiga door Matisse Samoise
  3. 60' - Verv. Tiago Araújo door Archie Brown
  4. 61' - Geel - Archie Brown
  5. 63' - Geel - Stefan Mitrovic
  6. 68' - Doelpunt - Adriano Bertaccini (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 10 - 06/10/24 - 19:17
24'
Omri Gandelman
0 - 1
24'
68'
Adriano Bertaccini
68'
1 - 1

Puntenverlies voor KAA Gent op bezoek bij STVV. Nochtans waren de Buffalo's via de onvermijdelijke Omri Gandelman vroeg op voorsprong gekomen, maar de reactie van de thuisploeg mocht er zijn. Bertaccini zorgde voor de verdiende gelijkmaker, nadien liet STVV een winnende treffer liggen. De Limburgers houden wel hun straffe ongeslagen reeks onder Felice Mazzu in stand.

STVV - Gent in een notendop:
  1. Man van de Match
    Ryotaro Ito keerde terug in de basiself van Felice Mazzu en liet zich meteen gelden. De Japanner zorgde voor de nodige kwaliteitsinjectie op het middenveld van de thuisploeg en strooide de hele wedstrijd met heerlijke balletjes.
  2. Sleutelmoment
    In de ultieme slotfase pakt Billal Brahimi nog uit met een fikse inspanning. De Algerijn bezorgt Mitrovic eerst een verkoudheid, maar deponeert de 2-1 vervolgens net aan de verkeerde kant van de paal.
  3. Opvallend
    STVV is een moeilijk te bespelen ploeg geworden onder Felice Mazzu. De Kanaries zijn momenteel al zeven wedstrijden ongeslagen, waarvan 4 onder de Belgische coach.

Gandelman prikt als eerste in open wedstrijd

Gesterkt door de positieve resultaten van de laatste weken bekampten STVV en Gent elkaar vanaf de eerste minuut met open vizier. Na amper 5 minuten leverde dat ook meteen een eerste reuzekans op. Bertaccini stormde na geklungel in de Gent-defensie op Roef af, maar besloot te centraal.

Een minuut later kregen ook de bezoekers een dot van een kans. Max Dean had geen oog voor zijn ploegmaats en talmde vervolgens te lang om af te drukken. Weg kans.

Halfweg de eerste helft was het dan toch Gandelman die de ban brak. Watanabe verlengde een voorzet van Delorge tot aan de tweede paal, waar de Israeliër als een duivel uit een doosje opdook.

Nog geen minuut later voorkwam Kokubo een dubbele opdoffer door Dean opnieuw van een treffer te houden. Aan de overkant verslikte Zahiroleslam zich dan weer onbegrijpelijk in een botsende bal om de gelijkmaker tegen de touwen te jassen.

STVV bleef komen, maar kort voor de rust was het toch Gent dat nog de beste kans kreeg. Surdez trok zijn zevenmijlslaarzen aan, maar trof oog in oog met Kokubo de lat.

Bertaccini vloert Roef dan toch, Brahimi laat ultieme climax liggen

Ook na de rust ging het goed op en neer op Stayen, maar toch was het de thuisploeg die de wedstrijd meer en meer in handen nam. Ito slingerde zich heerlijk tot in de zestien en zag Roef met zijn vingertoppen de 1-1 van het bord houden.

De thuisploeg rook bloed en 20 minuten voor tijd werd de Gentse muur dan toch gesloopt. Roef kon een vervelende pegel van Godeau niet klemmen. Bertaccini was er als de kippen bij om de gelijkmaker tegen de touwen te duwen.

Gent kon geen vloeiende aanval meer in elkaar boksen en mocht in de absolute slotfase nog van geluk spreken dat Brahimi de winnende treffer na een geweldige inspanning net naast duwde.

Gent staat zo op een gedeelde derde plaats in het klassement. STVV zet de weg naar boven rustig verder.

Felice Mazzu: "We verdienden om te winnen"

• Felice Mazzu (coach STVV): "We zijn ontgoocheld. We verdienden om te winnen. De spelers hebben het heel goed gedaan en ik ben heel trots. We hebben enorm veel kansen gecreëerd en dat is positief. We hebben ook een scheve situatie omgebogen. De ploeg heeft getoond dat er voldoende kwaliteit is."
  • Rein Van Helden (STVV): "De tweede helft was gewoon heel erg goed. We zetten Gent echt goed onder druk en we hadden altijd moeten winnen. Roef speelt een heel goede wedstrijd. Het is positief dat we ongeslagen blijven. We kunnen met een goede mood de internationale break in. We voelen dat er een andere energie is op het veld. Heel de ploeg wordt betrokken. De coach weet wat de standaard moet zijn om goed te presteren."
  • Mathias Delorge (Gent): "Het was speciaal vandaag om terug te keren. Het deed wel iets met mij. Het is altijd fijn om hier terug te komen. We mogen niet ontevreden zijn met een punt. De eerste helft hebben we een paar kansen om de marge groter te maken en in de tweede helft hebben we het gewoon moeilijk gehad."
  • Wouter Vrancken (coach Gent): "Dit was een heel moeilijke wedstrijd. We geraakten precies niet vooruit. Met een jonge groep, die dit aantal wedstrijd niet gewoon is, is dat wel wat normaal. Het was pas na hun doelpunt dat we opnieuw wat probeerden te voetballen. We moeten gewoon slimmer zijn als we voelen dat we wat vermoeid zijn. STVV deed het ook heel goed met veel passie en drive. Ze hebben ook verdiend de gelijkmaker gemaakt."

Fase per faselaatste update: ongeveer 1 uur geleden

21:06

EINDE

STVV en Gent delen de punten op Stayen. Gandelman opende de score in een evenwichtige eerste helft met veel kansen. Na de rust kwam STVV verdiend langszij via Bertaccini, om uiteindelijk zelfs nog heel dicht bij de zege te komen. De ultieme inspanning van Brahimi belandde in de absolute slotfase aan de verkeerde kant van de paal.

90+3'
90+1'

89'

Brahimi zet de 2-1 net naast!

Bij het ingaan van de toegevoegde tijd snelt Brahimi Mitrovic voorbij. De Algerijn lijkt de 2-1 naast Roef in doel te deponeren, maar ziet zijn poging net naast de verkeerde kant van de paal vallen. Roef lijkt er ook nog met een handje aan te zitten.

85'

Brahimi verliest het overzicht

Na een foute terugspeelbal kan Brahimi op Roef af. De Algerijn moet de bal eigenlijk altijd breed leggen tot bij Ferrari, maar kiest voor eigen geluk, waardoor Watanabe nog sterk de angel uit de aanval kan halen. Hier had de wedstrijd beslist kunnen zijn.

84'

Voorlopig weinig grote kansen te bespeuren in deze slotfase. Vooral de thuisploeg lijkt nog te willen winnen.

83'
83'
80'

Patris op wandel

Louis Patris besluit nog eens op de brommer te gaan zitten. De wingback steekt bijna het volledige veld over, maar ziet zijn schot in extremis nog in hoekschop belanden. Een knappe inspanning van de Anderlecht-huurling.

79'

We naderen de laatste 10 minuten van de officiële speeltijd. Voorlopig lijken de bezoekers niet echt bij machte om te reageren. Wie trekt het laken naar zich toe in deze slotfase?

76'

Zahiroleslamver ver naast

STVV kan nog eens counteren. Fujita trekt de aanval op gang en bedient vervolgens Zahiroleslam. De spits draait knap weg, maar kan zijn poging met zijn mindere linker allesbehalve kadreren. Hier waren er betere opties mogelijk.

73'

De bezoekers lijken wakker te schieten en probeert de bal opnieuw wat meer in ploeg te houden. We lijken nog een spannende slotfase te krijgen.

70'

De thuisfans willen meer en schreeuwen zich de keel schor. Krijgen we nog een winnaar vanavond?