18
STVVKAA Gent
Jasper Vergoote
Daio Wasabi Stayen Stadium

KAA Gent geeft voorsprong weg tegen sterk STVV, dat ongeslagen blijft onder Mazzu

zo 6 oktober 2024 21:08
1-1
  1. 24' - Doelpunt - Omri Gandelman (0 - 1)
  1. 59' - Geel - Atsuki Ito
  2. 60' - Verv. Noah Fadiga door Matisse Samoise
  3. 60' - Verv. Tiago Araújo door Archie Brown
  4. 61' - Geel - Archie Brown
  5. 63' - Geel - Stefan Mitrovic
  6. 68' - Doelpunt - Adriano Bertaccini (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 10 - 06/10/24 - 19:17
24'
Omri Gandelman
0 - 1
24'
68'
Adriano Bertaccini
68'
1 - 1

Puntenverlies voor KAA Gent op bezoek bij STVV. Nochtans waren de Buffalo's via de onvermijdelijke Omri Gandelman vroeg op voorsprong gekomen, maar de reactie van de thuisploeg mocht er zijn. Bertaccini zorgde voor de verdiende gelijkmaker, nadien liet STVV een winnende treffer liggen. De Limburgers houden wel hun straffe ongeslagen reeks onder Felice Mazzu in stand.

Later meer.

Fase per faselaatste update: 8 minuten geleden

21:06

EINDE

STVV en Gent delen de punten op Stayen. Gandelman opende de score in een evenwichtige eerste helft met veel kansen. Na de rust kwam STVV verdiend langszij via Bertaccini, om uiteindelijk zelfs nog heel dicht bij de zege te komen. De ultieme inspanning van Brahimi belandde in de absolute slotfase aan de verkeerde kant van de paal.

90+3'
90+1'

89'

Brahimi zet de 2-1 net naast!

Bij het ingaan van de toegevoegde tijd snelt Brahimi Mitrovic voorbij. De Algerijn lijkt de 2-1 naast Roef in doel te deponeren, maar ziet zijn poging net naast de verkeerde kant van de paal vallen. Roef lijkt er ook nog met een handje aan te zitten.

85'

Brahimi verliest het overzicht

Na een foute terugspeelbal kan Brahimi op Roef af. De Algerijn moet de bal eigenlijk altijd breed leggen tot bij Ferrari, maar kiest voor eigen geluk, waardoor Watanabe nog sterk de angel uit de aanval kan halen. Hier had de wedstrijd beslist kunnen zijn.

84'

Voorlopig weinig grote kansen te bespeuren in deze slotfase. Vooral de thuisploeg lijkt nog te willen winnen.

83'
83'
80'

Patris op wandel

Louis Patris besluit nog eens op de brommer te gaan zitten. De wingback steekt bijna het volledige veld over, maar ziet zijn schot in extremis nog in hoekschop belanden. Een knappe inspanning van de Anderlecht-huurling.

79'

We naderen de laatste 10 minuten van de officiële speeltijd. Voorlopig lijken de bezoekers niet echt bij machte om te reageren. Wie trekt het laken naar zich toe in deze slotfase?

76'

Zahiroleslamver ver naast

STVV kan nog eens counteren. Fujita trekt de aanval op gang en bedient vervolgens Zahiroleslam. De spits draait knap weg, maar kan zijn poging met zijn mindere linker allesbehalve kadreren. Hier waren er betere opties mogelijk.

73'

De bezoekers lijken wakker te schieten en probeert de bal opnieuw wat meer in ploeg te houden. We lijken nog een spannende slotfase te krijgen.

70'

De thuisfans willen meer en schreeuwen zich de keel schor. Krijgen we nog een winnaar vanavond?

70'
68'

1-1! Bertaccini zorgt voor de verdiende gelijkmaker

STVV heeft eindelijk waar het recht op heeft. Roef kan een afstandsschot van Godeau niet klemmen, waarna Bertaccini de gelijkmaker van dichtbij kan binnenduwen. Alles te herdoen op Stayen!

68'

De thuisploeg blijft aandringen. Ito zet opnieuw een knappe combinatie op met zijn maatje Zahiroleslam, waarna de Amerikaan zijn schot ziet afgeblokt worden.

64'

Geel voor Mitrovic

Mitrovic pakt eerst uit met een goede tackle op Van Helden, maar wil vervolgens een snelle uitgooi vermijden. De Serviër duwt de Belgische verdediger buiten de lijnen tegen de grond en krijgt geel.

63'
62'

STVV drukt door

Gent komt er niet meer aan te pas in deze fase van de wedstrijd. De thuisploeg blijft drukken op zoek naar de gelijkmaker. Wanneer valt de bal eens goed?

61'
,
60'
59'
,
59'

Ito zaagt Zahiroleslam omver

Na een heerlijke combinatie met Ito lijkt Zahiroleslam met de bal aan de haal te gaan. Ito haalt de Amerikaan met de botte bijl neer en pakt geel.

56'

Roef houdt Gent recht!

Het gevaar komt toch wel meestal van Ito bij STVV. De Japanner slingert zich knap de zestien in en vuurt dan een poging af op Roef. Die kan het afgeweken schot nog net met zijn vingertoppen uit zijn doel houden.

55'

Ook Surdez laat zich nog eens gelden. De jonge Zwitser probeert het met een afstandsschot, maar kan Kokubo niet in de problemen brengen. Een poging zonder veel gif.

52'

Zahiroleslam op Roef

Zahiroleslam trekt zich nog eens op gang en besluit van aan de rand van de zestien de trekker over te halen. De Amerikaanse spits besluit te centraal in de handen van Roef.

51'

We krijgen een minder felle wedstrijd te zien dan voor de rust. Gent heeft voorlopig wat het wil. Kan de thuisploeg zijn wil opleggen?

46'

Geniale hak Ito

De eerste heerlijke aanval van de tweede helft is voor STVV. Ito stuurt Patris de zestien in met een heerlijke hak. De wingback probeert Bertaccini te bedienen, maar die kan net niet voldoende bij de bal om af te drukken.

46'

TWEEDE HELFT

De thuisploeg brengt de bal opnieuw aan het rollen op Stayen. Kan STVV een eerste nederlaag in 7 wedstrijden nog vermijden?

20:03

RUST

Na een aangename eerste helft trekt Gent met een 0-1-voorsprong de rust in. Beide ploegen hadden voldoende kansen om te scoren, maar het was Gandelman die als enige de netten wist te doen trillen.

45+2' eerste helft
45+1'

1 - extra time

Er komt 1 minuut extra tijd bij.
44'

Godeau kopt van dichtbij naast

Opnieuw een heet standje voor het doel van Roef. Taniguchi brengt een verre voorzet slim opnieuw in het pak, waar Godeau van dichtbij naast kopt.

43'

Patris net naast

Ito opent met een perfecte pass op Patris, die Araujo keurig uitkapt. De jonge Belg neemt de bal in de stuit, maar ziet zijn afgeweken schot net naast zoeven.

41'

Surdez treft de lat!

Kort voor de rust komen de bezoekers heel erg dicht bij de 0-2. Surdez stormt samen met Dean op doel af. De Zwitser probeert het zelf, maar treft de de lat. Hier komt de thuisploeg goed weg.

39'
38'

Araujo wild over

Voor de zoveelste keer krijgt Araujo een afvallende bal voor de voeten. De Portugees schiet wild over het doel van Kokubo.

36'

Brahimi krult nipt naast

Brahimi zet een heerlijke individuele actie op en probeert vervolgens vanaf de rechterhoek van de zestien de verste winkelhaak te vinden. De krul van de Algerijn gaat maar nipt naast het doel van Roef.

36'

Na de openingstreffer kan Gent het gaspedaal wat minder induwen. De bezoekers proberen nu vooral controle te krijgen over de wedstrijd, wat niet vanzelfsprekend is tegen dit STVV.

29'

Zahiroleslam mist onbegrijpelijk!

Zahiroleslam blijft op de loer liggen bij de thuisploeg. Ito brengt de bal vanaf links scherp voor, waar de Amerikaan de 1-1 maar heeft binnen te duwen. De aanvaller verslikt zich echter in de bots op het veld en mikt onbegrijpelijk naast.

28'
25'

Dean laat de 0-2 liggen!

We zijn nog geen minuut na de 0-1 of Max Dean krijgt opnieuw een enorme kans voorgeschoteld. De aanvaller wordt knap het straatje ingestuurd, maar stuit op Kokubo. Hier komt de thuisploeg goed weg.

24'
23'

0-1! Gandelman breekt de ban

Het is dan toch Gent dat als eerste toeslaat! Watanabe verlengt een voorzet van Delorge tot aan de tweede paal, waar Gandelman plots opduikt. Als een duivel uit een doosje kopt de middenvelder de openingstreffer van dichtbij binnen.

21'

De storm lijkt even te gaan liggen in Limburg. We zagen al veel kansen, maar geen goals. Wie brengt daar verandering in?

18'

Roef pareert vrije trap van Bertaccini

We vervelen ons geen seconde hier op Stayen. Zahiroleslam houdt bijna de volledige Gent-verdediging aan de praat en sleept vervolgens een vrije trap uit de brand. Bertaccini probeert het rechtstreeks, maar vindt Roef op zijn weg.

15'
14'

Roef laat zich net niet aftroeven door een aanstormende Zahiroleslam en is zo het beginpunt van een nieuwe aanval. Na enkele verschillende stationnetjes knalt Araujo in een tijd op de STVV-defensie.

12'

Brahimi snijdt de hoekschop knap aan richting de eerste paal. Bertaccini kan zijn kopbal niet kadreren en mikt nog redelijk ver over.

12'

De wedstrijd gaat goed op en neer met kansen langs beide kanten. Nu is het weer STVV die komt aanringen, Araujo moet de bal onder de druk van Patris over de achterlijn duwen.

8'

Dean onder de bal door

Opnieuw is daar Dean. Een scherpe voorzet wordt perfect richting de kwieke spits verstuurd, maar koppen kan de Engelsman net niet. Opnieuw een grote kans voor de bezoekers.

7'

Ook Max Dean laat reuzekans liggen!

Het gaan razendsnel plots. Max Dean profiteert van een uitschuiver in de STVV-defensie en stormt op de zestien af. De Engelsman weigert de bal breed te leggen en talmt vervolgens te lang. Weg kans voor de bezoekers.

6'

Bertaccini faalt oog in oog met Roef!

Wat een dot kan van een kans voor STVV. Plots kan Bertaccini helemaal alleen op Roef af, maar de snelle Belg mikt recht op de Belgische doelman. Dit moest altijd 1-0 zijn.

5'

Spectaculaire Surdez

Surdez ontvangt een hoekschop aan de rand van de zestien en probeert het dan maar acrobatisch met een halve omhaal. De Zwitser schiet hoog over.

4'

Fujita probeert een eerste keer Zahiroleslam te vinden in de box, maar de Japanner geeft iets te veel kracht mee aan zijn wipper. Roef kan simpel plukken.

2'

We krijgen geen furieuze openingsminuten te zien hier op Stayen. Beide ploegen zetten elkaar goed vast. Als bevinden we ons vooral op de helft van Gent op dit moment.

1'

AFTRAP

We zijn eraan begonnen op het kunstgras van Stayen. Blijft STVV nog een wedstrijd langer ongeslagen of pakt Gent opnieuw de 3 punten.

1' eerste helft
19:03

We moeten geloven in onze eigen kansen. Onder Mazzu staat STVV wel meer georganiseerd dan ervoor, dus het zal geen makkelijke wedstrijd worden.

Wouter Vrancken, coach KAA Gent
19:00

Ito zorgde vorige week voor meer creativiteit bij zijn invalbeurt, daarom mag hij vandaag aan de wedstrijd beginnen.

Felice Mazzu, coach STVV
18:56
18:28
18:28

Ito vervangt Yamamoto bij STVV

STVV sleepte op de vorige speeldag in het slot nog een gelijkspel uit de brand tegen Cercle Brugge. De thuisploeg is momenteel al 6 wedstrijden ongeslagen, waardoor Felice Mazzu niet al te veel redenen heeft om te wisselen.

Als we naar het wedstrijdblad kijken, vinden we dan ook maar 1 wijziging terug. Ito neemt op het middenveld plaats en vervangt zijn landgenoot Yamamoto.

18:25
18:21

3 wissels bij Gent

Ten opzichte van de 4-2-nederlaag tegen Chelsea op Stamford Bridge brengt Gent-coach Wouter Vrancken 3 nieuwe namen aan de aftrap.

Achterin neemt Araujo de plaats in van Torunarigha, terwijl ook Gandelman opnieuw zijn plekje inneemt op het middenveld. Dean lost Gudjohnsen af in de spits.

Archie Brown moet genoegen nemen met een plekje op de bank.

18:19
De starters bij Gent.
11:10

Het is sowieso een speciale match, maar dat mag ik op het veld niet in mijn hoofd steken. We willen gewoon winnen. Het zal fijn zijn om iedereen terug te zien.

Mathias Delorge over duel tegen ex-club en vader
11:03

Vader tegen zoon

Het wordt een bijzondere dag voor de familie Delorge. Mathias Delorge, de 20-jarige zoon van Peter (44), maakte in het tussenseizoen de overstap van Sint-Truiden naar Gent. Vader Delorge werkt bij STVV in het sportieve departement. Hij speelde tussen 1998 en 2013 zijn hele carrière bij STVV, goed voor bijna 400 matchen.

Delorge junior zit aan 41 duels bij STVV en viel bij Gent alleen in zijn eerste match - Europees tegen Vikingur - in. In alle andere duels stond hij in de basis. Ook afgelopen week in Londen.

Met Wouter Vrancken, Daniel Schmidt en Pieter Gerkens zitten er nog drie ex-Kanaries bij Gent.

10:57

STVV 6x ongeslagen

De reeks van STVV begon nog onder de vorige coach Lattanzio, die na 6 speeldagen en 3 op 18 moest ophoepelen. Sindsdien won opvolger Mazzu van OHL, van Beerschot en pakte het vorige week in het slot nog een punt op Cercle.

Een winnaar vooraf voorspellen is niet makkelijk: van de laatste 12 keer STVV-Gent won elk team 5 keer en was er 2 keer een draw.

10:57 Vooraf