90+3'
Bilal Bafdili
90+3'
5 - 0

In de Dijlederby heeft KV Mechelen uitgepakt met een demonstratie tegen OH Leuven. Na nog geen twintig minuten stond de thuisploeg al 2-0 voor tegen een mannetje minder, na vroeg rood voor Ricca. Lauberbach, Dahl en Bafdili dikten in de tweede helft nog aan tot de forfaitscore. KVM springt zo de top 6 binnen, OHL blijft hangen in de buik van het klassement.

KV Mechelen - OH Leuven in een notendop:
  1. Sleutelmoment
    De wedstrijd is amper 12 minuten ver wanneer Ricca uitgesloten wordt voor een trekfout op de doorgebroken Hairemans. Meteen daarna maakt Ikwuemesi een owngoal. Het is een dubbele opdoffer die OH Leuven niet meer te boven komt.
  2. Man van de match
    Nikola Storm was met twee assists de gangmaker bij KV Mechelen. Met een knappe tik in één tijd leidde hij de 2-0 van Schoofs in en ook de 3-0 van Lauberbach kwam er na zijn voorbereidend werk.
  3. Opvallend
    KV Mechelen begon met 2 op 12 aan de competitie, maar zit nu aan vier overwinningen in de laatste zes wedstrijden. Bij OH Leuven is de tendens net omgekeerd. Na zes wedstrijden zonder nederlaag zitten de Leuvenaars nu aan drie nederlagen in de laatste vier wedstrijden.

OHL incasseert tweeklapper na vroege uitsluiting

Dramatisch wedstrijdbegin voor OH Leuven in Mechelen. Na amper 18 minuten waren de Leuvenaars al tot tien herleid én stonden ze twee goals in het krijt tegen KV Mechelen.

De Leuvense ellende begon toen Ricca zich verkeek op een verre uittrap van De Wolf en aan de doorgebroken Hairemans ging hangen. Scheidsrechter De Cremer was onverbiddelijk: OHL stond na nauwelijks 12 minuten met een man minder.

Op de vrije trap na de rode kaart werd het bovendien nog wat erger voor de bezoekers. Hairemans slingerde de bal de zestien in en daar zorgde Ikwuemesi voor een pijnlijke owngoal.

OH Leuven was nauwelijks bekomen van die dubbele opdoffer of het incasseerde al een tweede goal. Mrabti maakte met een uitstekende pass meteen gebruik van de extra ruimte en op aangeven van Storm dikte aanvoerder Schoofs de Mechelse voorsprong aan.

De bezoekers konden desondanks toch nog een vuist maken. Maertens kwam tot twee keer toe dicht bij de aansluitingstreffer: eerst botste hij op een knappe redding van De Wolf, daarna vergat hij te profiteren van defensief geklungel bij de thuisploeg.

Aan de overkant zorgde Storm bijna voor een tweede assist, maar de kopbal van Lauberbach spatte uiteen op de paal.

KV Mechelen maakt feestje compleet met forfaitscore

OH Leuven had in de tweede helft een mirakel nodig om het tij nog te keren, maar dat kwam er niet. KV Mechelen hield de teugels in handen en nam op het uur de laatste twijfels weg. Weer kroop Storm in de rol van aangever en aan de eerste paal maakte Lauberbach er 3-0 van.

Het maakte de tweede helft helemaal overbodig, maar toch bleef KV Mechelen zoeken naar een vierde treffer. In de slotfase vond de thuisploeg die ook. Invaller Dahl pakte in de zestien uit met een knap schot naar de korte hoek en werkte zijn eerste voor KV Mechelen in doel.

Maertens kwam in de slotfase nog dicht bij de Leuvense eerredder, maar De Wolf stak daar een stokje voor. Net voor affluiten werd het daarentegen nog een forfaitscore voor OHL toen ook Bafdili nog zijn goaltje meepikte. OHL blijft achter met een pijnlijke 1 op 12, KV Mechelen pakt zijn derde thuiszege op een rij.

Verstraete: "Een horrormiddag"

• Birger Verstraete (OH Leuven): "Alles was aanwezig om er een horrormiddag van te maken. Een vroege rode kaart en snel 1-0 achter. Enkele minuten later stond het al 2-0. We hebben ons daarna wel nog weerbaar getoond en zelfs enkele kansen gecreëerd, maar De Wolf zat er goed bij. Maar op dit niveau betaal je het cash als je zo vroeg in de wedstrijd een rode kaart pakt. Je kan dat geen volledige wedstrijd verdoezelen. Ik ben toch trots op de spelers, ze hebben het hoofd niet laten hangen en zijn blijven vechten. Het doet nu pijn, maar ik ben ervan overtuigd dat we hier sterker uit komen. We hangen nu even in de touwen, maar we hebben twee weken om recht te krabbelen."

• Nikola Storm (KV Mechelen): "Twee assists, dat doet deugd. Er had ook nog een derde bij gekund, als Lauberbach niet op de paal kopt. De wedstrijd begon natuurlijk heel goed voor ons met die rode kaart en die owngoal. Na de 2-0 waren we wel iets te slordig. Zij kregen toen enkele kansen en dat zou niet mogen. Tegen tien man en thuis moet je dominant spelen en meteen die derde proberen te maken. Aan de rust hebben we wat bijgestuurd en we zijn in een viermansdefensie beginnen te voetballen. We hebben het goed uitgespeeld en uiteindelijk is het met 5-0 een mooie namiddag geworden."

Fase per faselaatste update: ongeveer 3 uur geleden

90+4'

Pijnlijke aftocht voor OH Leuven in Mechelen. De wedstrijd begon dramatisch met de vroege uitsluiting van Ricca en eindigde uiteindelijk in een forfaitscore. OHL blijft achter met 1 op 12. KV Mechelen boekt dan weer zijn derde thuiszege op een rij.

90+3'

Bafdili zorgt voor forfaitscore

Bafdili zet de kers op de taart voor KV Mechelen. Banzuzi mist zijn interventie op een lage voorzet van Pflücke en zo kan Bafdili vrij uithalen. Hij mikt de bal hoog in doel.

90+3'
90+1'

86'

Maertens botst op De Wolf

Zowaar nog eens een kans voor de bezoekers. Maertens kan in de zestien van dichtbij uithalen, maar De Wolf gooit zich goed voor de bal.

84'

Niet gekadreerd

Pflücke moest vandaag voor het eerst dit seizoen op de bank beginnen en wil zich duidelijk nog tonen tijdens zijn invalbeurt. Hij pakt uit met een dreigende actie, maar zijn schot kadreren lukt niet.

78'
78'

Dahl steekt mes nog dieper in Leuvense wonde

Het wordt nog wat erger voor OH Leuven. Foulon vindt Dahl in de zestien en de invaller pakt uit met een uitstekend schot naar de korte hoek. Leysen moet zich opnieuw omdraaien. OHL keert straks een stevige pandoering huiswaarts.

77'

We snijden het slotkwartier aan van een voorlopig overbodige tweede helft. Voor OH Leuven kan de wedstrijd niet snel genoeg voorbij zijn.

74'
72'
71'

De derde Mechelse goal lijkt de wedstrijd niet ten goede te komen. Bafdili probeert er weer wat vuur in te krijgen met een verre knal, maar zijn schot gaat hoog over.